home
16-02-13

Steaua, executată silit de o firmă a puşcăriaşului cu suspendare

„Talentul” în afaceri al finanţatorului l-a adus în situaţia ca una din firmele sale, Avicola Iaşi, aflată în insolvenţă, să execute silit clubul de fotbal Steaua Bucureşti.

Combinaţiile în afaceri ale deputatului Gigi Becali au făcut ca echipa pe care o finanţează, Steaua Bucureşti, să fie executată silit de una din societăţile sale.

Clubul de fotbal a intrat în atenţia judecătorilor după ce nu a mai achitat mai multe facturi către Avicola Iaşi, controlată de Gigi Becali, care deţine 85,7% din acţiuni. Steaua Bucureşti a achiziţionat de la Avicola Iaşi, în perioada 2006-2010, carne procesată de pui şi ouă în valoare de 32.627 de lei.

În iunie 2012, societatea comercială a intrat în insolvenţă.

Lichidatorul judiciar a descoperit mai multe facturi neplătite şi a deschis un proces la Judecătoria Sectorului 1. Magistraţii au hotărât, pe 4 aprilie 2012, că Steaua Bucureşti trebuie să plătească doar restanţele din anii 2009-2010, nouă facturi. Restul facturilor erau prea vehi. Chiar şi aşa, echipa de fotbal are de plătit 27.339 de lei. Luna aceasta, judecătorii au decis executarea silită a cluhului, pentru ca Avicola Iaşi să-şi primească banii.

Afacerile falimentare

Avicola Iaşi nu este singura afacere care nu i-a mers lui Gigi Becali. Anul trecut, firma de construcţii Arcom Bucureşti a intrat în insolvenţă, după mai mulţi ani în care a avut profit constant. El deţine 71,5% din acţiuni. Compania fusese achiziţionată de Gigi Becali în 2007, când piaţa construcţiilor era în creştere.

Într-o situaţie similară este şi „Fabrica de gloanţe” al lui Gigi Becali: Uzina Mecanică Drăgăşanu. El are 90,7% din acţiuni, dar societatea este în insolvenţă de mai mulţi ani.

Clubul „rudelor”, pe profit

Gigi Becali controlează clubului Steaua indirect, el nu apare în documentele oficiale. La Registrul Comerţului sunt acţionari rudele sale: cumnatul Constantin Geambazi (56 %), nepotul Vasile Geambazi (37 %), nepoata Tomaida Bădescu (4 %) şi nepotul Marius Ştefan Ianuli (3 %). Vasile Geambazi este unul dintre nepoţii favoriţi ai deputatului, Gigi Becali l-a împrumutat, potrivit declaraţiei de avere, cu 18 milioane de euro.

Clubul are trei adminsitratori, oameni de încredere ai lui Gigi Becali: Valeriu Argăseală (preşedinte Consiliului de Administraţie), Iulian Gheorghişor (vicepreşedinte CA) şi Iustin Ştefan (membru CA).

În 2011, în plină criză, clubul era pe profit, avea un câştig de 17,5 milione de lei, adică patru milione de euro.

Evenimentul Zilei

Sechelariu a murit înainte să îşi recupereze datoria

Dumitru Sechelariu a încetat din viaţă azi, la Viena, din cauza problemelor grave de sănătate de care suferea în ultima vreme. Fostul patron al echipei FCM Bacău avea un conflict cu Gigi Becali, din cauza unor bani pe care finanţatorul Stelei refuza să îi plătească lui Sechelariu pentru fotbalistul Eugen Baciu.

În contractul dintre Steaua şi FC Bacău a fost stipulată o clauză prin care roş-albaştrii sunt obligaţi să plătească 800.000 de euro grupării băcăuane dacă jucătorul devine liber de contract. Baciu a stat şapte ani în Ghencea, însă Gigi Becali a decis apoi să îi rezilieze angajamentul fotbalistului.

Becali a apelat la toate metodele legale posibile să pentru a nu-i plăti banii lui Sechelariu, făcând apel chiar şi la Tribunalul de la Lausanne. Cazul nu a ajuns încă pe rolul curţii.

Potrivit actualului preşedinte al clubului FCM Bacău, Daniel Scânteie, recuperarea banilor de la Gigi Becali era ultima dorinţă a lui Sechelariu.

"Simţea că se duce. Mi-a lăsat cu limbă de moarte să nu-l las în pace pe Becali până nu recuperăm banii pentru Baciu. A zis că nu vrea să fie îngenuncheat de un cioban", a declarat Scânteie, citat de ProSport .

Becali şi Sechelariu s-au contrat de multe ori în public, nivelul limbajului fiind unul suburban. "Mănânci rahat! Ţi-ai semnat sentinţa, eşti cel mai mare turnător public! Ai uitat că te-am învăţat gramatica limbii române? Vorbeam după fiecare emisiune dacă este bine sau nu cum a vorbit", i-a strigat Sechelariu lui Gigi Becali în timpul unei emisiuni televizate, în urmă cu doi ani.

"Cred că visezi! Eşti cel mai josnic om pe care l-am întâlnit", a răspuns atunci Becali.

Evenimentul Zilei

Becali l-a invitat pe Dumitru Sechelariu în Partidul Noua Generaţie, iar acesta a acceptat funcţia de preşedinte executiv. La scurt timp însă s-a cetat şi cu finanţatorul echipei Steaua, spunând despre acesta că este "zero ca politician" şi "trădător".

"M-a numit preşedinte executiv, dar fără a semna un contract şi apoi m-a vândut, m-a lăsat cu promisiuni neonorate, inclusiv pe la câteva biserici. L-am crezut om de onoare. Are momente de handicap, nu este prea sănătos la minte, are o limită, îi scapă o bujie", spunea Sechelariu, la acel moment, despre Becali.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
2013.02.14_Ajax_St - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Suporterii, inima clubului

Clubul este un simplu SRL fara suporteriFC United of Manchester este un club de fotbal reprezentand o cumunitate restransa, detinut si condus democratic de membrii sai. Structura sa corporativa este de tipul Community Benefit Society si c

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla