home
14-02-13

Ajax - STEAUA: 2-0

Steaua a pierdut joi seara, 2-0, pe Amsterdam Arena, mansa tur a intalnirii cu Ajax din 16-imile Europa League, la capatul a 90 de minute in care defensiva ros-albastrilor a clacat din nou la o faza fixa, asemeni celor petrecute in partidele amicale din aceasta iarna, in timp ce golul doi a venit in urma unei faze blitz a olandezilor.

Startul partidei l-a gasit pe Alex Chipciu (5’) in interiorul careului advers, intr-o faza in care a intarziat momentul sutului si a fost blocat cu usurinta de fundasii lui Ajax, pentru ca Isaac Cuenca, trei minute mai tarziu, sa treaca de putin pe langa o minge centrata excelent de Fischer.

Primul moment cu adevarat important, insa, s-a petrecut spre jumatatea primului act, cand islandezul Sigthorsson l-a hipnotizat pe Florin Gardos in marginea careului mic, doar interventia extraordinara a lui Tatarusanu facand ca tabela sa nu se modifice inca din minutul 21.

Adi Popa si Raul Rusescu au prevestit deschiderea scorului, consumata cum altfel decat in urma unei faze fixe. Eriksen a centrat sutat din lovitura libera, Vlad Chiriches l-a pierdut din priviri pe Alderweireld, care si-a pus capul la contributie si l-a invins pe goalkeeperul ros-albastrilor cu o lovitura plasata la coltul lung.

Raspunsul elevilor antrenati de Laurentiu Reghecampf a venit prin intermediul lui Adi Popa (35’), dar si al unui “un-doi” rapid purtat intre Rusescu si Chipciu, anulat in cele din urma de Blind si portarul Vermeer. In minutul 41, arbitrul bulgar le-a anulat pe buna dreptate un gol gazdelor, dupa un ofsaid la Sigthorsson, in timp ce Siem De Jong a incheiat prima parte cu un sut din interiorul careului, scos si de aceasta data de Ciprian Tatarusanu.

In debutul reprizei secunde, van Rhijn a distantat-o pe Ajax, 2-0, intr-o faza in care apararea ros-albastrilor a fost facuta sah mat, iar fundasul “lancierilor” a transformat in gol serviciul ideal al lui De Jong.

Steaua nu s-a lasat mai prejos, dand-o in bara la propriu prin Adi Popa, in minutul 57, la o centrare sutata a mijlocasului. Raul Rusescu la urmat, patru minute mai tarziu, cu un sut puternic din apropiere pe directia lui Cillessen, intrat la pauza intre buturi in locul lui Vermeer.

La randul sau, Mihai Pintilii nu a putut sa trimita periculos mingea venita din banda de la Iasmin Latovlevici (70’), in timp ce brazilianului Adi Rocha i-a luat prea mult timp sa continue inspirat verticalizarea de cinci stele a lui Alex Chipciu (77’).

Steaua a terminat in inferioritate numerica, fara Mihai Pintilii, dupa ce mijlocasul la inchidere a fost trimis la vestiare pentru cumul de cartonase (min 88).

Onlinesport

AVANCRONICA MECIULUI:

Daca cele doua echipe sunt legate, mai recent, de transferul fundasului George Ogararu pe Amsterdam Arena, pe 23 mai 2006, contra sumei de 4 milioane de euro, Steaua si Ajax au in comun numele unui urias tehnician: Stefan Kovacs. Regretatul timisorean (2 octombrie 1920 - 12 mai 1995) a adus Stelei un titlu de campioana (1968) si 3 Cupe ale Romaniei (1969, 1970 si 1971, toate cucerite in fata lui Dinamo), iar cu Ajax a castigat doua Cupe ale Campionilor (1971 si 1972), doua Supercupe ale Europei (1972, 1973), o Cupa Intercontinentala (1972) si doua titluri nationale (1972 si 1973).

Celor care au crescut doar cu televizoru', cu "Procesu' etapei", ori cu trustu' Pro, le spunem si ca, in 123 de meciuri la carma Ajaxului, Pisti Kovacs inregistrase un procentaj al victoriilor de 85 la sută, iar echipa a avut o medie de 3,3 goluri pe meci.


Rezultatele "Lăncierilor" în grupa D a Ligii Campionilor:



Statisticile Ajaxului in aceasta grupa:

- goluri marcate: 8
- goluri primite: 16
- posesia balonului (in medie): 53% / 35 de minute
- suturi pe poarta: 38
- suturi la poarta: 31
- cornere: 25
- off-side-uri: 10
- faulturi comise: 64
- faulturi suferite: 51
- cartonase galbene: 7
- cartonase rosii: 0

Parcursul Stelei in aceasta editie a Ligii Europa:



Statisticile Stelei in grupa H a Ligii Europa:

- goluri marcate: 9
- goluri primite: 9
- suturi pe poarta: 31
- suturi la poarta: 34
- cornere: 33
- off-side-uri: 9
- faulturi comise: 83
- faulturi suferite: 58
- cartonase galbene: 11
- cartonase rosii: 1

(UEFA nu ofera statistici referitoare la posesia balonului in Liga Europa)

Asadar, in momentul tragerii la sorti, Laurentiu Reghecampf a spus:

"Trebuie să fim corecţi şi să spunem că avem şanse foarte mari să trecem mai departe.

Steaua are forţă, Steaua joacă fotbal şi avem jucători capabili să cred că ne vom bate de la egal la egal cu Ajax. Ei erau una din echipele cu care mi-aş fi dorit să picăm.

Mi-am dorit o echipă cu nume. Vreau să vedem unde suntem, pentru că, la anul vom întâlni echipe puternice. Noi ne dorim să ne calificăm în grupele Champions League şi, după, în primăvara europeană. Dacă nu putem face faţă acum, trebuie să ne punem semne de întrebare.

Eu prefer să joc cu Ajax sau cu Chelsea, decât să merg la BATE Borisov sau la Dinamo Kiev".


Ce a spus Reghecampf la Amsterdam, cu o zi inaintea meciului:

"Nu vă pot promite calificarea, deoarece nu pot arunca vorbe mari. Ce vă pot promite e că vom face tot ce depinde de noi pentru a trece de Ajax.

Tatu nu este o soluţie pentru acest meci. Voi avea de ales între Adi Rocha şi Nikolic. Szukala are 20% şanse să joace. El este ok din punct de vedere fizic, dar vom decide în seara asta dacă poate juca sau nu".


Iar Alexandru Borceanu v-a rugat sa nu-l injurati ca nu se gandeste la finala Ligii Europa si ca indrazneste sa afirme ca o calificare ar fi extraordinara:

"Suntem mai bine, a fost bine că au venit şi soţiile. Antrenorul a făcut tot să ne pregătescă foarte bine. Cu Ajax vom arăta o altă faţă, la fel ca cea din campionat.

Pentru noi va fi foarte bine să jucăm cu stadionul plin. Ne concetram mai bine când stadionul e plin, când e gol e atmosferă de vacanţă şi nu ne place. Suporterii Stelei sunt mult mai fanatici decât cei de la Amsterdam.

Ar fi o performanţă foarte mare, vreau să trecem de Ajax. Nu mă gândesc la finală, sunt sincer, sper să nu îmi sară nimeni în cap, am fost sincer".


Ce a avut de spus Frank de Boer inaintea partidei cu Steaua:

"Am urmărit meciurile românilor de dinaintea pauzei competiţionale şi am trimis pe cineva în Turcia să vadă amicalele lor. Steaua este o echipă bună, care are o serie de jucători talentaţi. De obicei, joacă într-un sistem 4-3-3.

Ar putea fi un avantaj pentru noi că avem ritmul meciurilor oficiale, spre deosebire de adversar. Pe de altă parte, ar putea fi un avantaj de prospeţime pentru ei. Cred că avem prima şansă, jucăm pe teren propriu. Dar să vedem cum decurg lucrurile în această primă manşă.

Doar după primul meci putem spune cu certitudine cine e favorit, cine joacă cel mai bun fotbal.

Am numărul lui Ogăraru, probabil că o să-l sun azi sau mâine să-i mai cer detalii".



Lista cronologica a partidelor Stelei cu adversari din Olanda:



Ajax Amsterdam nu a jucat decat cu o singura echipa romaneasca:





Programul celorlalte partide din şaisprezecimi:

Internazionale Milano - CFR Cluj
BATE Borisov - Fenerbahce Istanbul
Levante - Olympiakos Pireu
Zenit Sankt Petersburg - Liverpool
Dinamo Kiev - Girondins Bordeaux
Bayer Leverkusen - Benfica Lisabona
Newcastle United - Metalist Harkov
VfB Stuttgart - Genk
Atletico Madrid - Rubin Kazan
FC Basel - Dnepr
Anji Mahacikala - Hanovra
Sparta Praga - Chelsea
Borussia Mönchengladbach - Lazio Roma
Tottenham Hotspur - Olympique Lyon
Napoli - Viktoria Plzen

Programul optimilor de finală (7 şi 14 martie):

Ajax Amsterdam / STEAUA - Sparta Praga / Chelsea
Tottenham Hotspur / Olympique Lyon - Internazionale Milano / CFR Cluj
Napoli / Viktoria Plzen - BATE Borisov / Fenerbahce Istanbul
Bayer Leverkusen / Benfica Lisabona - Dinamo Kiev / Girondins Bordeaux
Anji Mahacikala / Hanovra - Newcastle United / Metalist Harkov
VfB Stuttgart / Genk - Borussia Mönchengladbach / Lazio Roma
Levante / Olympiakos Pireu - Atletico Madrid / Rubin Kazan
FC Basel / Dnepr - Zenit Sankt Petersburg / Liverpool


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Suporterii, inima clubului

Clubul este un simplu SRL fara suporteriFC United of Manchester este un club de fotbal reprezentand o cumunitate restransa, detinut si condus democratic de membrii sai. Structura sa corporativa este de tipul Community Benefit Society si c

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla