home
10-03-12

7 ani de la dogoritorul Infern Alb, de la Steaua - Villarreal

Data de 10.03.2005 este o zi de neuitat pentru mine. O zi în care am trăit unul dintre cele mai emoţionante momente în calitate de suporter.

Ziua începuse plăcut, însorită, cer curat, adiere plăcută. Plecasem mai devreme de la liceu fiindcă era o zi ce putea fi pierdută. Nu-mi părea rău. Eu şi Fănel , un prieten din adolescenţa mea , ne luasem bilet pentru meciul de Cupa UEFA : Steaua Bucureşti vs. Villarreal C.F. Am aşteptat entuziasmaţi trecerea orelor până la plecarea spre stadion , aveam o emoţie care nu se poate descrie în cuvinte când vine vorba să păşim pe gradenele stadionului din cartierul Ghencea. Ne-am urcat în maşina tatălui său , ne-am echipat cu aparatul de fotografiat , steag , eşarfă şi fular , fiind foarte atenţi să nu ne uităm acasă glasul , cel ce era cel mai important pentru a susţine echipa.

Un amănunt minor uitasem să verificăm : prognoza meteo. Fiind primăvară , se întuneca destul de devreme , ceea ce a făcut ca din ziua însorită să trecem într-o seară înnorată şi rece , fără ca noi să observăm , fiind cu gândul doar la meci. Rece doar când vorbim despre meteorologie , fiindcă Ghencea era un Vulcan! Înnorată doar dacă puteai să priveşti dincolo de nocturna puternică a stadionului. Ne plăcea să ajungem devreme la stadion , aşa că încălzirea echipelor ne-a regăsit fix în tribună , aşteptând.

Ceea ce nu luasem în calcul , ne-a lovit frontal. Începuse să ningă,dar ce ninsoare,ce vânt , ce fulgi , ce haine subţiri aveam pe noi! Doar eşarfa sau fularul cu Steaua ne mai acopereau. La fel ca şi zilele trecute , se abătuse o ninsoare de nu puteai să clipeşti. Nouă nu ne stătea gândul la fulgii de zăpadă , am fi sărit şi strigat şi de sub 2 metri de omăt. La fel şi restul de 25.000 de stelişti. 25.000 , cândva formând un singur glas. Steaua era ’’motorul’’ voinţei suporterilor ce au îndurat ore bune viscolul , în speranţa începerii unui meci ce avea să fie amânat.

’’Infernul alb’’ de pe Ghencea a făcut înconjurul lumii şi rămâne şi astăzi aprins în gândurile multor stelişti. Am şi făcut o fotografie Peluzei SUD ( o vedeţi mai jos ) , de colecţie , zic eu , ce afişa o superbă coregrafie cu tricolorul românesc şi emblema Stelei. O fotografie făcută cu un aparat vechi , cu film , fotografie ce stă bine în albumul cu poze . Am fost şi sunt mândru de respective , aceasta aducându-mi un bilet cadou la meciul Steaua vs. Rapid , din sferturile Cupei UEFA , un sezon mai târziu , prin intermediul unui post de televiziune.

Au trecut fix 7 ani , multe lucruri nu mai sunt la fel , stadionul poate nu va mai fi încărcat cu atât devotament niciodată , cel puţin aşa cum a fost pe 10.03.2005 , o noapte albă , de neuitat ! Becali ne-a furat tot ce aveam mai drag în fotbal , haideţi să nu-i mai permitem !

Blindica











PE ACEEAŞI TEMĂ:


Suporterii Stelei lăudaţi de presa spaniolă

EROII

Vom fi cel putin la fel miercuri!

Cu natura si cu STEAUA nu se poate pune nimeni!

Pe Becali nu-l intereseaza problema biletelor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
2013.02.14_Ajax_St - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Suporterii, inima clubului

Clubul este un simplu SRL fara suporteriFC United of Manchester este un club de fotbal reprezentand o cumunitate restransa, detinut si condus democratic de membrii sai. Structura sa corporativa este de tipul Community Benefit Society si c

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla