home
07-03-12

Cartonel, viclean copil de casa, din nou sub copita lu' "Patroane"?

Steaua n-are stadion, n-are patron (Nerostilă nu-i patron, e cabron), n-are antrenor (bietu' Ilie Stan e cel mult drenor ), dar va avea (din nou) o mândreţe de cutie de carton!

Să nu uităm că înţelepciunea populară ne învaţă că: "preşu' nu e preş destul, până nu-i slugoi fudul", că "linguşirea e cutie de aur", că "numai cine suge destul nu greşeşte", ori că "o cutie de carton adevărată, la staul se cunoaşte".

Din ProSport:

Ilie Stan a intrat în rolul antrenorului care îşi trăieşte ultimele momente la Steaua. Patronul echipei îl critică pentru modul în care alcătuieşte primul "11" şi pare dispus să reinstaureze un regim condus de Mihai Stoica. Singura piedică în acest scenariu este Teia Sponte, apropiatul lui Becali fiind împotriva revenirii lui Meme.

Cel care s-a proclamat "cel mai bun manager" din România se pregăteşte pentru al treilea "descălecat" la Steaua. Mihai Stoica este gata să lase rolul de "sfătuitor" al lui Becali şi să îmbrace din nou hainele de manager general. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este discursul pe care cei doi l-au avut după meciul de la Mioveni. "Nu am văzut nicio idee tactică în meci", au spus cei doi după victoria Stelei cu 1-0. Mai mult, surse din cadrul echipei susţin că analistul sportiv este în continuu contact cu finanţatorul echipei, căruia încă îi spune "patroane", şi pune la zid actuala conducere tehnică a Stelei. Îngrijorat de recentele episoade de indisciplină din lot, dar şi de jocul echipei, Becali pare tentat să accepte revenirea lui Meme pentru că acesta ar gestiona mai bine relaţia cu jucătorii decât o face Ilie Stan.

Teia se opune

Singurul impediment în revenirea lui Mihai Stoica este cel mai aprig duşman al acestuia, Teia Sponte. Cei doi au avut multe războaie pentru a prelua controlul total din cadrul echipei în prima parte a campionatului, duel câştigat de apropiatul lui Becali. Acesta l-a convins pe Becali să îl numească pe Ilie Stan antrenor principal şi să renunţe la serviciile lui Stoica prin vocea tehnicianului.

Cine are de suferit dacă se întoarce Meme

Primul care ar pleca în cazul Mihai Stoica s-ar întoarce în postul de manager general ar fi chiar antrenorul echipei, Ilie Stan. Acesta a spus în repetate rânduri că nu va lucra niciodată cu Meme din cauza criticilor pe care acesta le-a făcut în cele cinci luni de mandat pe care "Iliesta" le-a petrecut la Steaua. Alături de acesta ar pleca şi Narcis Răducan, directorul sportiv având mai multe clinciuri în ultima perioadă cu fostul manager general.

Meme la Steaua

Primul mandat s-a desfăşurat între 2002 şi 2007, iar al doilea a fost între noiembrie 2010 şi 30 septembrie 2011
S-a calificat în optimile Cupei UEFA în 2005, după meciul cu Valencia câştigat la penalty-uri
A fost manager general în sezonul în care Steaua atingea semifinalele Cupei UEFA, în 2006
Pe plan intern, a câştigat campionatul cu Steaua în 2004-2005 şi în 2005-2006,
Cupa României în 2010-2011 şi Supercupa României în 2006

Vrea să îl readucă pe Bergodi

În cazul în care Mihai Stoica ar reveni la Steaua, acesta are în plan aducerea unui antrenor străin. Primul pe lista sa este Cristiano Bergodi (foto), în prezent la Modena. Situaţia tehnicianului este incertă dat fiind faptul că echipa are probleme financiare şi ocupă locul 16 după 29 de etape. O altă variantă ar fi păstrarea lui Edi Iordănescu în funcţia de antrenor principal cel puţin până la vară, dat fiind faptul că acesta a obţinut licenţa PRO în urmă cu două zile, însă fiul "Generalului" nu pare tentat să facă acest pas în acest context.

~~~ ~~~ ~~~


Clubul rusesc de fotbal ȚSKA Moscova își va consolida lotul cu un mijlocaș portughez care va veni din luna iunie în formația „militarilor".

Mijlocașul ibericilor de la Hercules Alicante, Thiago Gomes și-a negociat un acord de muncă cu ȚSKA și în vară va alătura formației rusești.

După cum comunică AS, contractul fotbalistului portughez cu Hercules expiră în iunie și, astfel, el va reveni gratis rușilor. De altfel, ȚSKA dorea să îl împrumute pe Gomes încă din această iarnă dar spaniolii au agreat doar varianta unui transfer.

Ceea ce nu au putut face „militarii" din Moscova, au reușit cei din capitala României. În 2008, Steaua l-a împrumutat pe Thiago pentru un sezon de la Estrela Amadora, el bifând 24 de meciuri în tricoul roș-albaștrilor.

În vârstă de 26 de ani, portughezul a mai jucat la echipele Oriental și Odivelas, ambele din țara sa. De asemenea, Gomes a bifat două meciuri cu naționala de tineret a Portugaliei.

Actualmente jucătorul are probleme la umăr, care necesită o intervenție chirurgicală. Însă pentru ași ajuta echipa din Alicante să promoveze din Secunda în Primera Division, mijlocașul este dispus să își amâne operația pentru câteva luni.

Salariul anual al lui Thiago Gomes la ȚSKA va constitui aproape un milion de euro, contractul urmând să fie semnat pe un termen de patru ani.

Adevărul

~~~ ~~~ ~~~


După meciuri, la conferinţele de presă ale "principalului" Stelei merg maximum 5-6 ziarişti, în timp ce declaraţiile patronului sînt preluate de toată mass-media din România.

Gazeta Sporturilor de ieri a anunţat că Ilie Stan a fost demis de la Steaua, chiar dacă el continuă să stea la partidele roş-albaştrilor pe banca de rezerve. Gigi Becali ia toate hotărîrile importante, iar antrenorul doar le pune în practică.

GSp prezintă astăzi încă o dovadă că aproape nimeni nu-l mai vede pe Ilie ca pe o persoană activă la Steaua, ci ca pe una de decor, ale cărei decizii şi declaraţii nu au mai au mare valoare în viaţa clubului. La ultimele conferinţe de presă la care Stan a participat, au fost cei mai puţin ziarişti făcînd comparaţie cu toate apariţiile antrenorilor din Liga 1. Chiar şi la întîlnirile disputate între formaţii mici, ce nu stîrnesc interesul major al presei, gen Ceahlăul - Sportul sau FC Braşov - Pandurii, au venit mai mulţi reprezentanţi media pentru a-i asculta pe tehnicieni decît au venit să-l audă pe Ilie.

În schimb, Gigi Becali, atunci cînd pleacă de la stadion, e aşteptat de fiecare dată de cohorte de ziarişti. La ultimele jocuri, finanţatorul a fost cel care a anunţat perfect ce schimbări vor fi în primul "11" şi tot ce va urma în viaţa echipei, iar declaraţiile sale au jucat de fiecare dată rol de ordin pentru Stan.

Încă un argument: Ilie şi-a închis gura

Antrenorul Stelei a fost luni seara la Chiajna pentru a urmări ultimul meci al etapei a 19-a, Concordia - Oţelul 1-0. La plecarea de la stadion, Stan a fost filmat de două camere TV, iar reporterii i-au adresat mai multe întrebări în timp ce tehnicianul se îndrepta spre maşină. Ilie nu s-a oprit nici un moment şi nici nu a deschis gura pentru a face vreo declaraţie. El s-a supus ordinului pe care l-a primit din partea patronului. "Stan nu mai are voie la TV, să vorbescă. Doar în conferinţe după meciuri, atît, în rest nu!".

"La Steaua nu e important ce zice antrenorul, ci ceea ce spune directorul tehnic, adică Gigi Becali" (Dinu Gheorghe, fost preşedinte Rapid)

"Următoarele 3 etape mă vor lămuri dacă Stan are valoare de Steaua ori nu. Jucători de valoare e clar că avem, dacă nu vor fi rezultate atunci e clar, singurul vinovat e Ilie" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Declaraţiile patronului nu reprezintă o presiune în plus. Credeţi că dacă nu le-ar fi făcut, noi nu eram conştienţi că dacă nu cîştigăm următoarele 3 jocuri vom fi îndepărtaţi?! Poate chiar şi dacă vom pierde doar la Cluj, am putea...." (Eduard Iordănescu, antrenor secund Steaua)


Rică vrea la Steaua

Gigi Becali s-a întîlnit la Înalta de Casaţie şi Justiţie cu fostul portar al Rapidului, Rică Răducanu. Patronul stelist i-a propus lui Răducanu să vină la Steaua: "Îţi dau două, trei mii de euro pe lună, nu trebuie să faci nimic, doar vreau să-l oftic pe Copos!". Rică nu a spus nu ofertei lui Becali: "Aş veni la Steaua, de ce nu?! Dacă e să iau un ban, să o duc mai bine, de ce să nu mă duc?! Îl aştept acum pe Copos să pluseze".

MM se ia de Stan şi de Chiricheş

Mihai Stoica nu scapă nici o ocazie de a-l "înţepa" pe Ilie Stan: "Nu am văzut nici o idee tactică la Mioveni, în afara unei acţiuni în care a fost implicat Tatu şi care s-a finalizat cu şutul lui Florin Costea. Totuşi, pentru Stan e bine că a cîştigat meciul, nu mai contează cum a făcut-o". MM l-a criticat şi pe Chiricheş pentru evoluţia cu ultima clasată. "Lui Vlad i se acordă prea multă încredere, iar asta îi poate dăuna pe viitor. El trebuie învăţat că pe poziţia de fundaş central trebuie să joace mult mai simplu!".

Radu II e de partea lui Gigi


Fost cîştigător al Cupei Campionilor cu Steaua în 1986, Marin Radu II crede că patronul are dreptate cînd îşi critică echipa. "Şi pe vremea noastră era presiune. Dacă intrai în vizorul unui general nu mai scăpai. Jucătorii de azi sînt prea sensibili. Gigi are dreptate cînd se ia de fotbalişti, unii chiar sînt slabi. Se supără prea uşor, în loc să se mobilizeze!", a spus fostul atacant în EvZ. Acesta e de părere şi că "Tatu nu e de valoarea Stelei. El e mai slab şi decît Machado!".

Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

STEAUA - Dinamo: 1-0, din 5 mai 1991

Se vede altfel!FCSteaua.ro vă atenţionează că imaginile şi facsimilul de mai jos ar putea avea efecte nedorite, precum: nostalgie, dureri de inima, dureri de cap şi, pentru cei mai sensibili la alăturarea cuv