home
04-03-12

VIDEO CS Mioveni - Steaua: 0-1

Steaua a muncit intens pentru o victorie la limita in fata Mioveniului, echipa clasata pe ultimul loc in Liga 1. Diferenta a facut-o golul marcat de Raul Rusescu in minutul 12, intr-un meci surprinzator de echilibrat in care ambele echipe si-au creat numeroase ocazii de gol.

CS Mioveni: Cobrea - Crăciun, Iordache, Barbu (Năstăsie '51), Olteanu, Baicu (Voiculeţ '83) - Enache (Coşereanu '80), Ispir, Zuluf - Ionescu, Ayza. Antrenor: Marian Pană.
Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Martinovici, Chiricheş, Geraldo, Pârvulescu - Rusescu (Bălan '72), Tănase, Bourceanu, Fl. Costea (Prepeliţă '64) - Tatu (Răduţ '90), Machado. Antrenor: Ilie Stan.

Aflata in postura de lanterna rosie a clasamentului, CS |Mioveni a avut dificila misiune de a relua campionatul impotriva Stelei pe teren propriu. Desi stadionul din Mioveni a fost aproape plin, tribunele au sustinut mai mult echipa oaspete, Mioveniul neavand parte de sprijin numeros din partea spectatorilor.

Cu toate acestea, Mioveniul a dat o replica puternica in fata tavalugului ofnsiv al ros-albastilor, reusind in multe momente sa-si surprinda adversara cu actiuni bine construite si gandite spre ofensiva. Cristi Tanase a semnat prima ocazie de gol a meciului in minutul 3, cand sutul decarului stelist a fost respins de sub transversala de portarul Cobrea. Mioveniul a dat replica prin Claudiu Ionescu, al carui sut din minutul 8 a fost parat cu destule emotii de Tatarusanu.

Nici un sfert de ora nu au rezistat gazdele fara sa primeasca gol, in minutul 12 Raul Rusescu deschizand scorul cu un sut din prima din voleu de la 10 metri, dupa ce o centrare din corner a fost deviata cu capul spre atacantul Stelei de unul dintre jucatorii Mioveniului.

Echipa antrenata de Marian Pana putea da lovitura in minutul 18, la o faza de contraatac care a surprins nepregatita apararea Stelei. Ispir l-a lansat excelent in fata pe Enache, acesta a patruns in viteza in careu, dar s-a pierdut cu firea in fata lui Tatarusanu si a sutat mult peste poarta.

Tanase a trecut din nou pe langa gol in minutul 21, cand sutul lui de la distanta a ocolit de putin poarta gazdelor, pentru ca dupa doar 3 minute Leandro Tatu sa iroseasca o sansa rara de gol. Brazilianul a scapat singur in careu, pacalind jocul la offside al Mioveniului, insa a primit pasa inalta cu spatele la poarta, iar lovitura lui de cap a trecut milimetric pe langa bara din dreapta.

Pana la pauza, Machado si Rusescu au bifat alte doua ratari in contul Stelei. Prima faza a fost mai clara, Machado fiind servit excelent de Parvulescu in fata portii, dar lovitura de cap a atacantului a fost respinsa uluitor de Corbea. Rusescu a incheiat prima repriza cu o executie spectaculoasa la finalul unui contraatac, dar mingea nu a prins cadrul portii.

La fel de echilibrat s-a mentinut meciul si in mitanul sau secund, cand Mioveniul si Steaua au aratat un joc pe contre, disputat in viteza, dar si cu destule faze de poarta. Dupa o prima ocazie de gol care a purtat semnatura lui Cristi Tanase, Mioveniul a fost aproape de egalare prin Zuluf in minutul 60, dar si mai aproape prin Ispir, doua minute mai tarziu, cand Tatarusanu a scos in extremis sutul violent din prima al mijlocasului.

Presiunea Mioveniului a continuat cu alte doua ratari ale lui Ayza si Olteanu, pentru ca la faza urmatoare de atac a Stelei Florin Costea sa rateze incredibil golul desprinderii in urma unui contraatac condus excelent de Machado. Pana la final, ambele echipe au incercat sa mai produca pericol la poarta adversa, dar oboseala acumulata si lipsa de inspiratie si-au spus tot mai evident cuvantul si realizarile importante au lipsit.

Onlinesport: Irina Maxim



Ilie Stan: "A fost o victorie muncită. În unele momente ale jocului am avut ocazii de a mări scorul, dar am făcut şi multe greşeli. Mai avem de lucru la omogenitate şi relaţii de joc, însă sunt importante cele trei puncte. Am jucat contra unei echipe care nu avea ce pierde, dacă vor juca cum au jucat astăzi cei de la Mioveni pot rămâne în Liga I. Orice început de campionat este greu, noi am avut avantajul celor două jocuri din Europa League. Pârvulescu şi Machado au intrat repede în echipă, îşi doresc să arate foarte multe. Florin Costea a avut câteva acţiuni din care trebuia să înscrie, dar eu am în continuare încredere îl el".

Maimutziji: "Nu am jucat nimic. Am jucat numai după ureche. Dacă jucăm aşa nu avem nicio şansă la titlu. Nu ai cum să nu fi supărat, nu se poate. Pe Machado acum l-am văzut prima dată, noi am jucat fără atacant. El era parcă din poveşti. Nici Tatu nu a jucat bine, Rusescu nu e de bandă. A fost acolo o aiureală. Bine că l-a băgat pe Prepeliţă la mijloc pentru că s-a mai echilibrat jocul la mijlocul terenului.

Vă garantez că niciodată Tănase nu va mai juca mijlocaş central. Nu o să mai vreau eu. Înaintea meciului Stan îmi spusese că ar vrea să joace cu Tatu lângă Bourceanu. Tot aşteptam să facă schimbarea asta, dar n-a făcut-o, l-a lăsat pe Tănase să greşească. O să interzic ca Tănase să mai joace acolo.

Între Machado şi Nikolic, eu îl prefer pe Nikolic. Nikolic s-a ofticat că nu a intrat pe teren, nu a reproşat nimănui nimic. Mie mi-a plăcut de Pârvulescu. Toată echipa a jucat prost, în afară de Chiricheş, Bourceanu şi Tătăruşanu care ne-a salvat. Florin Costea mi-a plăcut şi el, nu-mi dau seama de ce l-a schimbat".

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

STEAUA - Dinamo: 1-0, din 5 mai 1991

Se vede altfel!FCSteaua.ro vă atenţionează că imaginile şi facsimilul de mai jos ar putea avea efecte nedorite, precum: nostalgie, dureri de inima, dureri de cap şi, pentru cei mai sensibili la alăturarea cuv