home
01-03-12

FRF=RMGC, aceeasi mizerie!!! Abuzuri la meciul Romania - Uruguay

Incidente între jandarmi şi o parte a suporterilor echipei naţionale prezenţi la Peluza Sud, pe Arena Naţională, au avut loc, în această seară, din minutul 60 al meciului amical România – Uruguay, care s-a încheiat la scor egal, 1-1.

Suporterii de la Peluza Sud au fluturat un banner: “FRF=RMGC” (Federația Română de Fotbal = Rosia Montana Gold Corporation), completat de un alt mesaj: “Aceeaşi mizerie”.

“Bannerul nu era aprobat de organizator, conform normelor UEFA şi FRF. (…) Agenţii firmei de securitate au transmis acest lucru acelor suporteri, ei au devenit recalcitranţi, au dresat injurii agenţilor de securitate şi chiar au devenit, la un moment dat, violenţi faţă de aceştia”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Potrivit România TV, 500 de jandarmi au intervenit în forţă şi au evacuat sectorul de la Peluza Sud unde erau plasaţi respectivii fani.

Între suporteri şi jandarmi au avut loc bătăi, iar întreg stadionul a scandat “Ruşine, ruşine să vă fie!”. Jandarmii au folosit bastoane şi gaze lacrimogene ca să calmeze spiritele din tribune.

După aproximativ cinci minute conflictul s-a aplanat, suporterii retrăgându-se către culoarele stadionului şi în alte zone ale peluzei.

Tot stadionul a început să scandeze împotriva lui Mitică Dragomir şi Mircea Sandu.

Incidentul vine după ce, cu două săptămâni în urmă, mai mulţi activişti s-au dat reprezentanţi ai proiectului de la Roşia Montană şi au negociat un contract de sponsorizare a naţionalei de fotbal a României.

În înregistrarea publicată pe voxpublica.realitatea.net, Mircea Sandu le-a promis activiştilor că bannerele anti-RMGC vor putea fi controlate la intrarea pe stadion. “Stadionul ăsta are marele avantaj că a civilizat lumea. Este foarte modern, de la glet și până în interior… are el niște deficiențe, dar asta ar fi altă problemă…nu am avut niciun incident major față de ce se întâmplă pe celelalte stadioane… adică lumea a fost cu 2-3 ore înainte, sunt bufete pentru a servi diferite produse alimentare sau pentru a bea bere fără alcool, cafea, apă și așa mai departe…are locul asigurat în stadion… ăăă… n-au fost cu banere sau dacă a apărut un baner imediat… greu se pătrunde cu banere…”, a spus Mircea Sandu.

Întrebat dacă s-ar putea “rezolva ceva” în cazul în care cineva ar fi reuşit să intre cu un banner ANTI-RMGC pe stadion, preşedintele FRF a dat următorul răspuns: “Noi avem o agenție cu care lucrăm, BGS, care e cea mai bine plasată agenție… deja avem la fiecare meci 700 de stewarzi.”



Cătălin Tolontan: “S-a strigat la unison demisia şefilor fotbalului românesc”

Jurnalistul GSP Cătălin Tolontan a declarat la Realitatea TV că “niciodată nu s-a strigat la unison pe un stadion demisia unui şef al fotbalului românesc, nici măcar pe vremea la Ceauşescu”.
“Suntem într-un moment în care sunt contestaţi liderii de stat, conducătorii băncilor, nu văd de ce preşedinţii ligilor de fotbal ar trebui menajaţi”, a spus Tolontan.







romanianultras.net

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

STEAUA - Dinamo: 1-0, din 5 mai 1991

Se vede altfel!FCSteaua.ro vă atenţionează că imaginile şi facsimilul de mai jos ar putea avea efecte nedorite, precum: nostalgie, dureri de inima, dureri de cap şi, pentru cei mai sensibili la alăturarea cuv