home
06-02-12

Amatorism dus la extrem

Oamenii din pompos numitul staff al Stelei au dat, din nou si pentru a cata oara, dovada de un amatorism ce frizeaza prostia. Cu 10 zile inainte de meciul impotriva olandezilor de la Twente Enschede, din saisprezecimile de finala ale Europa League, doi jucatori cu mari sanse de a "prinde" primul "11" s-au accidentat si sunt indisponibili.

Povestea este insa ceva mai lunga. Atunci cand au trimis lista cu modificarile facute in lotul eligibil pentru meciurile din Liga Europa, cei din staff i-au ales pe Chipciu, Chiriches si Dananae. Atunci, se contura o echipa de start cu Tatarusanu - Dananae, Geraldo, Chiriches, Latovlevici - Brandan, Prepelita - Tanase, Chipciu - Tatu si Rusescu.

Numai ca, odata cu scurgerea zilelor in cantonamentul din Antalya, fotbalistii au dat semne de oboseala, unii dintre ei accidentandu-se destul de serios. Chipciu a fost primul, mijlocasul de la FC Brasov suferind o ruptura musculara. Pustiul Nastasie are si el intindere, ca si Gardos, iar Latovlevici, ultimul pe aceasta lista, este suspect de pubalgie.

Acum apar problemele. Dinamovistul Parvulescu a fost sarit de pe lista UEFA iar postul de fundas stanga ii va reveni automat lui Brandan. Numai ca, la mijloc va fi cu siguranta un vid de forta si determinare odata cu retragerea argentinianului. Mijlocasi centrali vor fi, foarte probabil, Prepelita si Tanase, cu Rusescu si Costea cel mare pe benzi si cu Nikolici si Tatu in atac. Echipa ar arata astfel: Tatarusanu - Dananae, Geraldo, Chiriches, Brandan - Rusescu, Prepelita, Tanase, F.Costea - Tatu, Nikolici.

Stiu ca "lucram" acum pe baza unor speculatii, insa ele au sanse mari sa prinda contur in exact aceasta forma. Iar o echipa ca aceasta din urma mi se pare extrem de fragila. Dananae, in primul rand, nu a aratat mai nimic in Antalya. Chiriches are certe calitati (pare chiar mai promitator decat Gardos), insa are momente cand e in contratimp cu colegii de defensiva. Prepelita si Tanase mijlocasi centrali inseamna aproape zero baloane recuperate. Rusescu si Costea in benzi, in conditiile in care au acel cuplu de "centrali", inseamna irosirea calitatilor ofensive si "inrobirea" cu sarcini defensive. Ar ramane Tatu, destul de aerian in ultima perioada, dupa accidentare, si Nikolici, extrem de lent.

Asadar, sperante prea mari nu sunt. Nu ca ar fi crezut cineva cu adevarat in aceasta emulatie de neinteles din media si chiar din lot.

Raman si cateva intrebari pentru cei din staff:

- pregatirea de la munte a fost atat de buna pe cat a fost de laudata? mai ales ca jucatorii nu au aratat o conditie fizica iesita din comun in amicale.

- jucatorii care au venit de la nationala de ce n-au fost menajati? ei veneau totusi dupa stupiditatea de cantonament al lui Piturca, unul cu cate 3 antrenamente pe zi !!!

- dupa definitivarea si trimiterea listei de jucatori la UEFA, de ce aceia care avea drept de joc cu Twente n-au fost menajati, atat la sedintele de pregatire, cat si la antremente? si ma gandesc aici ca lotul este unul destul de subtirel iar accidentarea unui jucator de baza pune probleme reale.

Sigurm nu va raspunde nimeni, insa nici nu trebuie. Ne-am obisnuit in ultimii 9 ani ca amatorismul sa fie similar cu Steaua.

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di