home
03-02-12

Steaua se intoarce pe partea cealalta

Vuiește mas-media sportivă, aruncând litere în monitoare, televizoare, pagini de ziare. Se scrie mare, ca să vadă și cei de la lojă, că Steaua se întoarce acasă. Nu a ieșit nimeni în Piața Universității, încă, dar mai e ceva timp. Vreme nu e.

Eu, unul, sunt convins că Steaua va reveni, dar nu acolo unde contează. Adică în istorie. Da, e o veste asta, că gazonul din Ghencea va respira din nou roș-albastru, dar nu e cea pe care o așteaptă nucleul dur al fanilor. E un început, totuși, ca o prefață la o carte din care știm deja cine e „criminalul”. Așa că, nu văd cine se mai entuziasmează peste măsură de ceea ce se vîntură în mass-media sportivă.

Se făcea că acum mulți ani, când Steaua dădea piept cu Juventus, în grupele Champions League, eram și eu acolo, ca să agit prelata uriașă în formă de minge, de la mijlocul terenului. I-am văzut pe Del Piero, Vialli, Deschamps, Ravanelli, etc. Toți, un strop mai buni fotbaliști decât, de exempu, Chipciu. Cum care Chipciu? Cel care nu și-a tras bine tricoul Stelei pe el și a început să scuipe pe oricine nu se ploconește în fața valorii sale incontestabile și incomensurabile. Apoi se jură că a strănutat. Hapciu! Dar să trecem peste această paranteză. Deci, Del Piero, Vialli, Deschamps, Ravanelli. Prinți, conți și baroni ai fotbalului. Ei, și mulți alții, au călcat în picioare gazonul de pe Ghencea. Nu prea reușeau să calce în picioare spiritul și echipa Stelei. Alții, nefotbaliști, pot.

Dacă steliștii se vor întoarce acasă, e bine pentru toată lumea. Pentru suporteri, pentru jucători, pentru nu mai știu cine. Tribunele se vor umple, banii vor curge, rezultatele poate vor veni și ele, precum r.a.t.b.-ul într-o zi de iarnă. Dar pentru unii dintre noi, „Steaua se întoarce acasă“ e mai mult un slogan publicitar decât o realitate. Pentru că, să fim serioși, sufrageria roș-albaștrilor e istoria. Ghencea era doar holul.

Atâta vreme cât Steaua va avea aceeași conducere, lucrurile vor continua la fel. Singurul lucru cert vizavi de acest club este acela că te poți aștepta de la orice, oricând, dar nu de la oricine. Numai de la un om. Nu cred că se va întampla ceva miraculos cu echipa, așa cum lasă impresia elanul acesta de bucurie. Vor alterna meciurile bune cu răcnetele patronului, acesta din urmă va alterna antrenorii, pentru că se plictisește repede de cei cărora le dictează schimbările, și totul va merge la fel. Steaua nu se întoarce acasă, ci se întoarce pe partea cealaltă, chiar dacă s-a făcut dimineață și e timpul să meargă din nou la școală.

Cristian Munteanu(footballfabulous.com)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di