home
06-02-12

De ce iubim fotbalistii

Caragiale, ca tot a fost aniversat de curand, spunea, printre altele, ca daca vrei sa cunesti pe cineva priveste-l de aproape. Daca vrei sa-l iubesti, priveste-l de departe.

Cand eram mic, voiam sa fiu Lacatus pentru ca-l iubeam pe Lacatus. Il iubeam pe Lacatus pentru ca evolua la Steaua, avea plete, era si juca frumos si nebun. Nu stiam ca bea, ca fumeaza, nu stiam ce masina conduce si cu cine a facut sex pe web. Cand se intampla sa nu joace, pentru ca era accidentat, nu ne spuneau la radio ca a alunecat pe sapun in baie si si-a fracturat coccisul. Si-aici nu pot sa nu ma intreb oare cu cine era "Dodel" in baie de i-a fost atat de frica sa se aplece ca sa ridice sapunul ala.

Copiii de azi nu pot iubi un fotbalist pentru ce este el, adica pentru fotbalul pe care-l joaca. Ei, daca iubesc, iubesc un fotbalist pentru ca un oarecare Guta i-a dedicat o manea, pentru masina pe care o conduce, pentru zdrentele ahtiate de atentie cu care se afiseaza, pentru tatuajul pe care si l-a facut. Supraexpunerea mediatica a distrus adevarata dragoste de fotbal. Nu putem aprecia prestatia reala a unui fotbalist prin prisma scandalurilor in care a fost implicat.
Pesemne cad in cliseul obisnuit al generatiei mai in varsta, "Eheiii, pe vremea mea..."

Fotbalistii aveau escapade extrasportive si "pe vremea mea". Dar eu nu aflam de ele din presa. Presa avea "bunul simt" al cenzurii comuniste sa-mi lase dragostea nepatata. Informatia circula altfel. Faptul devenea zvon, zvonul devenea anecdota, anecdota devenea legenda. La urechile mele ajungea legenda, fapt ce-mi intarea dragostea, n-o slabea.

Il iubesc in continuare pe Lacatus, dar cu amaraciune. Il iubesc ca pe un tata dezinteresat. Si cand un tata scoate cureaua sa ma dojeneasca, pe drept sau pe nedrept, eu pot, acum puternic, sa i-o smulg din mana si s-o arunc nefolosita intr-un colt, dar n-am niciodata dreptul s-o intorc impotriva lui, fie el cat de slab, meschin, bicisnic sau senil.

Incheind kundalinic, deci oarecum mistic, ma intorc la Caragiale si-i spun:
-Nene Iancule, ai gresit-o. L-am privit pe Lacatus de aproape si tot il iubesc.

Sa ma ierte cei ce gandesc altfel.

P.S. Au trecut peste 6 luni de zile de cand Banel Nicolita s-a transferat si suporterii stelisti inca sarbatoresc faptul c-au scapat de el.

Colandrino

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di