home
20-12-11

Primii 11 dupa 65(UPDATE)

UPDATE! Sondajul s-a incheiat! Puteti participa in continuare, pana maine, 5 ianuarie, orele 23:59, la concursul asociat sondajului, indicand cea mai buna echipa ros-albastra din toate timpurile precum si o echipa sentimentala. Pana atunci, noi ne retragem pentru a numara rezultatele votului si pentru a delibera asupra echipelor propuse de voi. Mult succes!


MEGA-SONDAJ: Cel mai bun 11 stelist din istorie


Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti are plăcerea de a-i invita pe toţi fanii Stelei la un amplu sondaj de opinie în urma căruia, după 65 de ani de istorie pe care-i vom împlini în curând, să se contureze cel mai bun prim-11 din întreaga existenţă a clubului.

Mai precis, AISS vă oferă posibilitatea de a vota fotbalişti din toate generaţiile, consideraţi de voi ca fiind cei mai buni pe postul lor, la final din centralizarea datelor reieşind cea mai bună echipă din toate timpurile.

Sondajul are atât scopul de a imortaliza, la zi, conştiinţa suporterilor stelişti în legătură cu subiectul propus – unul care sperăm să suscite atât interes, cât şi plăcere – cât şi acela de a crea încă o ocazie prin care să se realizeze un mic exerciţiu de stelism. Altfel spus, un mic gest de normalitate.

Fiecare dintre noi suntem antrenori mai buni decât Mourinho şi Guardiola, nemaivorbind de un Piţurcă sau Olăroiu, iar acum avem ocazia să ne demonstrăm veleităţile.

Metodologia SONDAJULUI:
Modul în care se va desfăşura sondajul este extrem de simplu. Din selecţia dată, fiecare participant va avea posibilitatea de a vota jucătorul favorit (nu există niciun criteriu, fiecare votează cum simte).

Aşezarea echipei este făcută pe sistemul 1-4-3-3, ajungându-se la această formulă dintr-un număr larg de motive, după o lungă perioadă de analize, dezbateri şi simulări.

Pe fiecare post din următoarele 9 (portar, fundaş dreapta, fundaş stânga, mijlocaş central-dreapta, mijlocaş central-stânga, mijlocaş central-defensiv, atacant dreapta, atacant stânga, atacant central) veţi avea posibilitatea de a vota un singur jucător, urmând ca pe postul de fundaş central să puteţi vota 2 (o împărţire în libero şi fundaşi de marcaj comporta anumite dificultăţi de compoziţie).

Pentru postul de antrenor lucrurile sunt clare, vom avea doar antrenor principal, fără secund (deci, un singur vot), iar pentru postul de conducător, deşi un singur personaj s-a ridicat atât de mulţi peste ceilalţi încât ar merita onoarea de a nu fi comparat cu nimeni, am considerat că este fair-play să vă lăsăm pe voi să decideţi.

Fireşte, un user poate vota numai un singur post, sau 2 sau 7, oricum, mai puţin decât 11, dar este treaba fiecăruia, nu putem impune (tehnic) obligativitatea participării totale. Sondajul se incheie apasand pe butonul "Am ales cel mai bun 11 ros-albastru"

Ideal ar fi ca cei care participă să-şi ia timp pentru a viziona pe îndelete numele de pe lista şi a decide votul după o minimă analiză comparativă. Motivele pentru care poate fi votat un jucător sunt numeroase (valoarea individuală, performanţe cu echipa, spirit stelist, o lungă perioadă sub roş-albastru, comportament, anvergură, simpla simpatie etc.) şi ţin de fiecare în parte, însă prin contribuţiile eterogene ale unui număr cât mai mare de stelişti nutrim speranţa unui rezultat care să reflecte la un nivel rezonabil conştiinţa suporterului stelist generic în decembrie 2011.

Deci, pasul 1, fiecare user poate vota măcar unul dintre jucătorii aflaţi pe listă ca fiind cel mai bun pe postul lui. Cumuland voturile reies cei mai bun stelişti pe posturile lor, adică reiese cel mai bun 11 stelist din istorie. Dream-team, cum s-ar spune prin alte părţi.

Pasul 2 este reprezentat de un CONCURS – Suporterii stelişti îşi aleg cel mai bun 11 din toate timpurile,
la care sunt invitaţi să participe toţi suporterii Stelei care au cont pe site-ul fcsteaua.ro. Concursul vine în continuarea Sondajului şi reprezintă o individualizare a opţiunilor exprimate în el.

Metodologia CONCURSULUI:
Fiecare membru al fcsteaua.ro (indiferent dacă a participat sau nu în cadrul Sondajului) va avea posibilitatea de a-şi prezenta – nominal – echipa favorită, formată, fireşte, din jucătorii favoriţi.

Modalitatea de participare este foarte simplă: o POSTARE la acest articol, care trebuie să conţină:
1. nick-ul precedat de numărul participantului (în ordine cronologică),
2. echipa selectată OBLIGATORIU din selecţia iniţială, pe formula 1-4-3-3, şi, obligatoriu, antrenorul şi conducătorul. Nu este permisă adăugarea de jucători care nu sunt pe listă, nu este permisă schimbarea de jucători pe posturi, nu este permis schimbarea modulului de joc, indiferent de argumentele de orice natură care ar putea fi aduse în susţinerea dorinţei voastre. De asemenea, adresăm rugămintea ca echipa să fie redactată după modelul de mai jos (majuscule la începutul cuvântului, liniuţă între compartimentele de joc, virgula între jucătorii din aceeaşi linie, poziţionarea de la dreapta la stânga).

Exemplu:

1. weedandweird

Toma – Filipescu, Apolzan, Rădoi, Neşu – Balint, Jenei, Aelenei – Cacoveanu, Piţurcă, I. Dumitrescu. Antrenor: Ştefan Covaci. Conducător: Ion Alecsandrescu

OFF-TOPIC: Foarte bună iniţiativă, De ce nu l-aţi pus pe Hagi în poartă, Sunteţi praf etc.
....
2. Gică Chioru....
......
105. Vulturul Becali

Dacă aveţi vreun comentariu de făcut, îl faceţi doar după ce aţi postat echipa precum în exemplul dat şi neapărat precedat de OFF-TOPIC scris cu majuscule. Dacă off-topicul e nesimţit de off şi duce la deturnarea sensului demersului, va fi şters fără avertisment. Orice postare care nu conţine datele de identificare de mai sus şi nici nu începe cu avertismentul OFF-Topic va fi ştearsă din start, chiar dacă ar conţine un text de Pulitzer. Dacă nu aveţi nimic de comentat, nu comentaţi.

Tot în cadrul concursului – şi, vă rugăm, în cadrul aceleiaşi postări – oferim posibilitatea talentului creator al suporterilor stelişti să se manifeste, prin propunerea unei “echipe sentimentale”. Aceasta poate fi compusă din orice jucător care a îmbrăcat tricoul roş albastru (vezi articolul Fotbaliştii care au creat istoria clubului Steaua Bucureşti), pe orice formulă de joc (1-3-2-5, 1-4-4-2, 1-4-2-3-1 etc.), cu jucătorii în orice poziţie (dar şi cu orice antrenor), chiar dacă diferită de adevărul istoric. “Echipele sentimentale” vor fi analizate de un juriu care va premia ideea urmărită (echipă tehnică, echipă experimentată, echipă puternică fizic, echipă formată din stelişti, echipă de învingători, echipă de şutori, de vitezişti, de duri etc.) şi va nominaliza cele mai interesante 3 astfel de echipe, în mod subiectiv, fără un criteriu concret. Cei care doresc să participe la această secţiune sunt rugaţi ca, în continuarea postului-tip, al cărui exemplu îl aveţi mai sus, să treacă: “Echipa sentimentală:” şi să-şi posteze echipa. Miştourile nu vor fi înghiţite, nu doriţi să participaţi la această secţiune, nu participaţi, dar nu vă bateţi joc.

Premiile: Sunt simbolice şi constau în anumite produse care vor reprezenta o amintire frumoasă. Nu spunem mai mult.

După ce Sondajul (ale cărui rezultate nu vor fi vizibile public în timp real, din motive evidente) va fi încheiat şi echipa ideală dată publicităţii, se vor analiza echipele postate nominal de fiecare participant, iar cel care va avea echipa cea mai apropiată de cea ideală va fi câştigătorul concursului. În caz că... se prezumă capturi numeroase şi sunt mulţi la egalitate, vedem noi cum facem, dăm câte un singur tacâm de pui, s-ajungă la toţi.


Perioada de desfăşurare: SONDAJUL începe de la ora postării acestui articol şi durează până pe data de 5 ianuarie.

CONCURSUL (care, aţi realizat, este doar un pretext) începe din acelaşi moment şi durează până pe data de 3 ianuarie.


Rezumat AISS propune suporterilor stelişti un exerciţiu de normalitate: Un SONDAJ care le dă ocazia să-şi manifeste – prin vot – preferinţa pentru cei pe care-i consideră cei mai buni fotbalişti din istoria clubului, pe fiecare post dat. În continuarea Sondajului, propunem şi un CONCURS în care fiecare suporter să-şi prezinte – nominal – fotbaliştii, adică echipa favorită.

Deci, Suporterii stelişti îşi aleg cel mai bun 11 din toate timpurile.

Spor!

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti







FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di