home
15-09-02

Steaua - Dinamo 1-1

Etapa a 4-a, 15 sept. 2002, stadionul Ghencea
Desi a jucat mult mai bine decat adversara sa, Steaua nu a reusit sa invinga echipa din Stefan cel Mare.
Echipa a fost : M. Tudor, Bordeanu, I. Miu, Radoi, Bostina, Ogararu, Falemi, M. Aliuta (Lita), Fl. Dumitru (Trica), D. Oprita, Neaga (Cl. Raducanu).
Dupa o prima parte care a abundat in ocazii la poarta dinamovistilor, a venit in debutul reprizei secunde si mult asteptatul gol al Stelei inscris de Miu. A urmat un joc mai greoi din partea echipei, care nu a fost reimprospatat nici de cele trei schimbari efectuate de antrenorul Olaroiu. Acelasi Miu a avut o contributie nefericita la inscrierea golului egalizator al dinamovistilor. Steaua nu mai reuseste sa asalteze poarta adversarilor ca in prima repriza, partida incheindu-se cu un scor de egalitate. De remarcat efortul lui Oprita care a dat dovada de multa daruire pe teren.
Principalele momente ale partidei:
4: Sut pe poarta expediat de Bostina si respins de portar
13: Sut puternic peste poarta Fl. Dumitru
17: Centrare a lui Bostina pt. Oprita. Sutul celui din urma este retinut de portar
32: Lovitura libera aproape de careu, pozitie centrala. Radoi expediaza mingea in zid
36: Lovitura libera de pe partea stanga care loveste plasa laterala a portii dinamoviste
40: Lovitura libera spre coltul lung respinsa de portar
52: Miu inscrie cu capul din centrarea lui Fl. Dumitru de pe partea dreapta
62: Oprita centreaza bine, iar Nega expediaza aiurea peste poarta
63: Schimbare - iese Neaga si intra Cl. Raducanu
65: Sut in bara al dinamovistilor, Radoi respinge cu capul o lovitura puternica a adversarilor
70: Schimbare - iese Aliuta si intra Lita
71: Golul dinamovist la care a contribuit si Miu
75: Sut puternic pe poarta trimis de la distanta de Falemi
87: Schimbare - iese Fl. Dumitru si intra E. Trica
89: Sut peste poarta al lui Ogararu
--------------------------------------------
Ei sunt mai bucurosi

Evident ca dupa acest meci Dinamo este mai bucuroasa. Si dumneavoastra ati fi daca ati castiga la Loto. Pentru ca pentru Dinamo cam asa a venit acest scor, ca un noroc formidabil.
Steaua a jucat cel mai bun meci din ultimii ani, intr-o formula de echipa la care nu se astepta absolut nimeni. Am vazut tot ce poate fi mai frumos la un joc, driblinguri fantastice ale lui Aliuta, demarcari extraordinare ale lui Oprita, ghiulele din piciorul lui Falemi, tacklinguri superbe ale lui Radoi, o presiune fantastica care nu a lasat adversarul sa miste.
Daca tot a venit vorba despre adversar, sa spunem clar: Dinamo a venit in Ghencea SA NU PIARDA. Va amintiti cumva un meci Steaua - Dinamo, Dinamo - Steaua pe care Steaua sa-l abordeze in ideea SA NU PIERDEM ? Ma rog, asta e mentalitatea lor, nici o problema insa cum a reusit Dinamo sa NU PIARDA e ceva fantastic.
In prima repriza trecerile echipei Dinamo de centru se pot numara pe degetele unei maini, ele concretizanduse prin lansari de tip "sus cu ea". Pe degetele aceleiasi maini putem numara si mingile pornite din piciorul lui Kirita care nu au ajuns in inaltul cerului. In tot acest timp, Steaua si-a sufocat efectiv adversarul, ocaziile neincetand sa apara la poarta lui Munteanu aflat in forma fantastica atat la aparat cat si la tras de timp.
Dinamo a reusit sa reziste eroic pana la pauza insa imediat dupa aceasta presiunea Stelei s-a concretizat printr-un gol al lui Miu marcat in urma unel aglomerari in careul dinamovist. Gol cu putin noroc dar absolut normal pentru ceea ce se intamplase pana atunci.
Steaua a continuat sa preseze, e drept facand ceva schimbari cu tenta defensiva insa chiar si asa isi domina adversarul etaland un joc superb.
Iata ca in minutul 60 apare si primul atac dinamovist, o lansare aiurea undeva pe dreapta spre Fl. Petre. Apare si prima greseala a Stelei si o centrare plouata trimisa la intamplare de Dinamo atinge bara, mingea ricoseaza la un dinamovist iar Radoi salveaza eroic accidentandu-se.
In minutul 65, ceea ce se intampla de multe ori atunci cand totul merge bine iar legile lui Murphy trebuie respectate s-a intamplat si in seara asta. Dinamo egaleaza. Cum? Probabil ca banuiti deja daca v-ati facut o imagine despre ce a insemnat Dinamo in acest meci. Trag un sut pe poarta, mingea e deviata si gol. Scurt si la obiect.
In cele 25 de minute care au ramas pana la final Steaua a continuat sa atace, de aceasta data fara Aliuta sau Dumitru, cei mai tehnici jucatori. Chiar si asa avem o serie de ocazii clare unele suturi milimetrice pe langa poarta, unele suturi aparate de Munteanu atunci cand nu era ocupat cu tragerile de timp, alte faze in care jucatori de camp se transforma in portari si resping mingea spectaculos cu mana asa cum a facut G. Popescu. Meciul se termina.
Evident am plecat de pe stadion injurand de toti si de toate, de viata si de moarte. E nedrept mi-am spus. Acum insa, cand am putin timp sa judec meciul consider ca nimic nu putea impiedica acest ghinion care daca a venit a venit si gata. Bravo lor dinamovistilor, va veni si vremea noastra, poate am avut si noi candva noroc in meciurile cu ei, eu nu imi amintesc asa ceva dar ma rog, asta e.
Important este ca pot afirma fara nici un fel de frica ca Steaua a jucat foarte bine, chiar excelent, iar daca va continua sa joace asa numai ceva iesit din comun ne poate impiedica sa ne revenim. Daca totusi nu vom juca in continuare asa, si vom repeta unele partide jalnice cum a fost cea cu Poli atunci probabil ne meritam soarta.
----------------------------
Atmosfera:
Atmosfera pe stadion a fost fantastica, cele doua galerii facand spectacole extraordinare. Totul a inceput cu o coregrafie comuna a galeriilor, pe tema agresiunilor recente ale fortelor de ordine. Fiecare galeria a fost o mare de "tinte vii", hartii pe care erau desenate tinte, dupa modelul cetatenilor iugoslavi la atacul trupelor NATO.
Pe tot parcursul primei reprize suporterii si-au sustinut frenetic echipele, stelistii fiind mult mai numerosi si avand si pe teren o echipa care i-si domina net adversarul facand legea iar dinamovistii mai putini dar uniti in a-si sustine echipa sa reziste eroic.
Dupa pauza, cele doua galerii si-au afisat coregrafiile principale pentru acest meci, au inceput dinamovistii cu o mare de steaguri si torte la peluza cu tabela, au continuat stelistii colorand peluza intai in rosu, albastru, negru si alb, avand in mijloc o prelucrare a siglei Carlsberg, modificat fiind doar numele, era scris Steaua in loc de numele berii iar mai jos un mesaj, Probably The Best team in the world, o coregrafie extraordinara insotita de torte de culoare rosie. Imediat dupa aceasta coregrafie Steaua a marcat facand ca stadionul sa explodeze (cu exceptia peluzei cu tabela unde tacerea era mormantala)
Undeva in peluza stelista se putea citi un banner amuzant: " O data campioana, de 3x femeie...a Spaniei "
------------------------------------
Spre viitor
Asteptam cu deosebita incredere meciul urmator al Stelei, la Ploiesti cu Astra, am vazut cea mai buna evolutie a stelei in ultimii doi ani. Vrem sa vedem si prima victorie.
Alte rezultate in etapa a patra
FCM Bacau - Astra Ploiesti 2 - 0
Steaua Bucuresti - Dinamo Bucuresti 1 - 1
FC Arges Pitesti - Universitatea Craiova 2 - 2
Rapid Bucuresti - AEK Bucuresti 3 - 0
Gloria Bistrita - FC Brasov 3 - 1
FC National Bucuresti - Otelul Galati 0 - 0
UT Arad - Sp.Studentesc Bucuresti 0 - 2
Ceahlaul Piatra-Neamt - FC Farul Constanta 0 - 0


articole scris de Toni & George

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par