29-06-11

Ciclic si enervant


Asemenei unui roman circular viata noastra de suporter trece prin cateva cicluri ce tind sa devina tern-repetative. Precum o picatura chinezeasca, sfredelesc incet orice constiinta, oricat de puternica, ce nu pare sa mai reziste in fata atacului masiv de anormalitate.

Senzatia de deja-vu a disparut , este inlocuita cu tabloul de cosmar in fata caruia nu mai putem face nimic, decat sa asteptam. Razboiul nervilor a fost de mult inlocuit cu cel al asteptarii destinului, trezirea.

Repetativ avem imaginea terfelirii numelor, insemnelor, a gloriilor si a istoriei, in numele intereselor imediate, de cele mai multe ori materiale.

Ca dupa un scenariu prost, marionetele Vasilica si Marioara ies in fata balciului sa distreze prostimea cu burta goala. Ghioaga ciobanului de la stana se infige in moaca lupului de la Liga. Se scuipa se alearga pe scena, dupa care se iubesc si fac plecaciuni in fata publicului in delir. Sforarii au doua clase facute la seral, si nu se chinuie sa schimbe scenariul. Aceeasi intriga proasta: balacareala, tipete, urlete si prostimea care rade de se prapadeste (doar figurativ, din pacate). Acuze, prime-time pe pseudo-televizinui, apoi momente de luciditate in fata armelor adversarului, si legendara batista pe tambalul cu corzile inrosite.

Daca nu e liga, e armata. Daca nu e stadionul, sunt huliganii, si inca nu a inceput campionatul sa incepa blestemele la adresa jucatorilor, antrenorilor, arbitrilor si ziarelor care trebuie batute.

Din cand in cand WERBUNG, dupa care o ciocanire puternica in cutia craniana, genetic dotata cu un spatiu neutilizat si din scanteia rezultata, o noua runda: Ha-ha-ha – finul Borcea, tiki –taka, sus pe masina, jos printre pietre, platosa de euro-parlamentar, Si Dulcineea care o sa-i traga iarasi presul de sub picioare lui Don Chilote do Pipera cand o sa-i fie branza mai dulce.

Cand oboseste, apare omul cu mandarinele. Multi-tasking, atunci cand nu face jonglerii, poate oricand executa un numar de contorsionism strecurandu-se intr-o cutie. Poate face si un numar de iluzionism, facand sa dispara in diverse off-shore-uri comisioane pentru transferuri de non-jucatori. Oricum specialitatea casei este cameleonismul, se modifica instantaneu in functie de interesul financiar. Afurisita de camera l-a inregistrat ba alb-visiniu, ba ros-albastru, ba bleu de Ialomita, mai-mai alb-rosu de Groapa, si cat pe ce papagal galben-verde de Vaslui.

Va mai enrevati? Va mai consumati? V-ati obisnuit? V-ati lamentat, vi se par mai interesante protestele de strada din Grecia decat breaking news-urile de la Liga Profesionista?

Un singur lucru va intrerupe acest mecanism circular si anume uzarea lui. Roata asta care se invarte in gol, va lovi constiinta generala atat de mult, incat in cele din urma o va distruge. Chiar si gibonii din suburbii care isi arata metalul din dantura stragand „Sus pe masina” vor gasi la un moment dat o telenovela mai atractiva.

Deja balciul trebuie sa-si stranga catrafusele si sa caute specii mai primitive. Va migra oriunde in provincie in cautare de freegizi, pana cand va trebui sa schimbe in sfarsit partitura, si actorul va plange la poalele crucifixului de la sosea, fara sa inteleaga de unde i se trage.

Deocamdata alungarea de pe scena unde ani la randul si-a dat spectacolul este sigura veste cu adevarat demna de luat in considerare, veste pe care o asteptam toti cu incordare maxima. Este primul semn ca acest angrenaj va da rateuri si ca isi va gasi sfarsitul. Dar cum suntem harsaiti, asteptam oricand o noua batista pe tambal: pupaturi in public declaratii de dragoste (Gigi plus Minister egal love forever, dar nu va dau bani pe chirie ci doar proverbiala bomboana).

Am scris anul trecut pe vremea asta ca astept un semn dela Minister, si inca nu mi-am pierdut speranta. Ea va muri ultima, atunci cand nici unul dintre noi nu va mai fi.

Alex (keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Mihai Nesu, pentru prima data in aer liber

ALATURI DE BICHO!!!După 48 de zile de la operaţia la coloană, Mihai Neşu a simţit pentru prima oară razele soarelui, în curtea interioară a clinicii de recuperare. Într-un scaun cu rotile electric, pe care �