home
04-01-11

Ne mutam din Ghencea pe National Arena?

Mai ţineţi minte scandalul din luna mai a anului trecut cu mutarea Stelei din Ghencea ba la Buzău, ba la Chiajna, ba pe noul stadion din Pipera, ba cine ştie pe unde oile mă-sii?

Ei, bine... o luăm de la capăt! ProSport scrie că Steaua a depus o cerere la Primăria Bucureşti prin care solicită să joace meciurile din sezonul 2011-2012 pe noua arenă Naţional din complexul "Lia Manoliu". Motivul? Ghencea nu va mai primi acceptul UEFA de a organiza meciuri din cupele europene şi, cum Interlopu' nu vrea să plătească două chirii...

Iată articolul din ProSport:

Gigi Becali nu mai e dispus să investească în arena din bulevardul Ghencea din moment ce nu-i aparţine şi a decis ca Steaua să-şi joace meciurile internaţionale şi poate chiar şi cele din campionat pe noua arenă din complexul "Lia Manoliu".

Anul trecut, Gigi Becali ameninţa că Steaua se mută din Ghencea şi că va duce echipa la Buzău. Dăduse acest avertisment pentru că Ministerul Apărării pusese o serie de datorii în cârca clubului roş-albastru, plus că i-a fixat şi o chirie de 21.600 de euro pe lună. Până la urmă, patronul a trecut peste orgolii şi a păstrat echipa în Ghencea. Numai că din sezonul următor, lucrurile nu vor mai sta la fel.

UEFA îi avertizase pe stelişti

Steaua a depus o cerere la Primăria Bucureşti prin care solicită să joace meciurile din sezonul 2011-2012 pe noua arenă Naţional din complexul "Lia Manoliu". Gigi Becali nu a fost de acord la început, dar până la urmă, când a aflat că trebuie să investească iar o sumă importantă de bani în infrastructura stadionului din Ghencea, a fost de acord să mute echipa pe Naţional. Ultima delegaţie trimisă în inspecţie la Steaua i-a avertizat pe roş-albaştrii că din sezonul următor bătrâna arenă nu va mai putea găzdui partide din cadrul Ligii Campionilor şi chiar Europa League, pentru că nu îndeplineşte toate criteriile.

Interlopu': "Nu e stadionul meu, nu mai investesc"

De fapt, cei de la Steaua ştiu foarte bine că în ultima perioadă cei de la UEFA au închis ochii la anumite nereguli constatate la inspecţia stadionului. Păi, cum adică să mai bag eu iar bani, după ce am cheltuit milioane de euro în infrastructura stadionului. Nici măcar nu e stadionul meu. Păi ce, sunt luat de prost? Să investească Ministerul Apărării. Nu, tată, dacă dau un ban, vreau să joc pe cel mai frumos stadion, le-a transmis Gigi angajaţilor săi. Discuţia e ca Steaua să joace doar meciurile internaţionale pe noua arenă Naţional, dar Gigi nu vrea să mai plătească chirie pentru două stadione, aşa că toate partidele roş-albaştrilor ar putea fi găzduite de arena din complexul "Lia Manoliu".

Pe lângă Steaua, doar Dinamo a mai solicitat să joace meciurile din sezonul viitor pe noua arenă Naţional. Rapid încă nu a formulat vreo cerere asemănătoare.

170 de milioane de euro este suma estimată pentru construirea arenei Naţional, care va fi gata în luna iulie.

11 august este data când se va inaugura oficial stadionul Naţional, cu meciul amical România - Argentina.

15 mii de euro se vehiculează că ar fi chiria lunară pentru noua arenă.

Alte echipe mari care împart acelaşi stadion: Inter Milano cu AC Milan, Lazio cu AS Roma, Sampdoria cu Genoa, TSV 1860 cu Bayern Munchen.

În prezent, pentru noul sezon, doar arena Naţional şi noul stadion al lui "U" Cluj vor putea găzdui meciuri din Liga Campionilor.

*****


Adevăru' e dincolo de Ghencea, în jos, pe 13 Septembrie, alături de Marriott. Este, domnule Anghel Iordănescu? Ce bine-ar fi să se Oprea chestia asta mafioţească între unii... alţii... şi Steaua!

Hai, totuşi, să fim suporteri adevăraţi şi să avem încredere în Ovis Aries! Încă avem convingerea că EL trebuia clonat, nu Dolly! Science is a beach!!!

Să avem încredere, deci! Mai ales că facem spectacol pe piaţa de transferuri, ca din 2007 încoa'. Aşadar, şi rezultatele vor veni, mai abitir, cu siguranţă, ca avalanşa performanţelor din ultimii 4 ani!

Astfel, Gazeta "2gi" Sporturilor, ne umple de bucurie informându-ne că "cel mai bine cotat tînăr fundaş dreapta din România", Gabi Matei, de la Pandurii, va ara pe acea parte cu preferatul vostru, Moneduţ! Sau cum l-o chema... De asemenea, nu mai are rost să plângeţi după bulgaru' ăla care vi se părea vouă că ridică ochii din gazon când pune gioala pe băşică, ăla despre care orăcăiaţi voi că se vede că ştie fotbal.

Acu' aducem un bulgar care n-are chelie - ba chiar are păru' des!, e lăudat la televizor, deci e "sculă": Valentin Iliev

Iată telenovela integrală, egzac aşa cum apare în gazeta "Gigi Becali":

Steaua transferă şi pentru returul stagiunii în curs, dar şi pentru campionatul următor. Mihai Stoica e foarte aproape să-şi îndeplinească primul punct din planul de a cumpăra tineri care să devină oameni importanţi din sezonul 2011-2012. Gabriel Matei, de la Pandurii, va semna cu roş-albaştrii, dar va ajunge în Ghencea abia la vară.

Continuă la Tîrgu Jiu

Fundaşul dreapta de 20 de ani, pentru care "militarii" au licitat 250.000 de euro, va evolua pentru gorjeni şi în partea a doua a campionatului. Asta a fost principala condiţie pe care a pus-o Petre Grigoraş ca să accepte tranzacţia. Antrenorul oltenilor a urmărit să beneficieze de serviciile internaţionalului de tineret pînă în ultima etapă, pentru a avea un atu în plus în lupta pentru salvarea de la retrogradare. În plus, Matei risca să nu prindă echipa la Steaua în următoarele şase luni, avîndu-i concurenţi pe Bonfim şi pe Martinovici.

Iliev vine gratis

Roş-albaştrii speră să-l aducă în această iarnă pe Valentin Iliev, un fotbalist pe care l-au dorit şi astă-vară, fără să-l poată lua. Stoperul bulgar şi-a depus memoriu la Ligă şi cere să fie declarat liber de contract, din cauza unei datorii de 115.000 de euro, pe care Universitatea Craiova ar avea-o faţă de el. Agentul bulgarului mi-a zis că n-are cum să nu cîştige litigiul. Cînd rezolvă şi e liber semnează cu Steaua!, a anunţat Gigi Becali. În acel moment, Gigi a realizat că nu avea voie să-l contacteze pe impresar, jucătorul nefiind încă liber de contract, aşa că a schimbat macazul: N-am vorbit cu impresarul, de fapt. Nu pot să vă spun exact cu cine am discutat.

"Vreau în Ghencea, dar nu acum!" - Gabriel Matei, declaraţie din luna decembrie 2010

"Iliev mi-a transmis că prima lui opţiune, în momentul în care devine liber de contract, e Steaua" - Gigi Becali, patronul Stelei

3 goluri a marcat Iliev (30 de ani) pentru Craiova în cele 10 apariţii pe care le-a bifat în acest sezon din Liga 1. A lipsit o perioadă din cauza unei accidentări.

17 partide din 18 a bifat Gabi Matei la Pandurii în actuala stagiune. A fost folosit doar ca fundaş dreapta.

19 meciuri are Iliev pentru "naţionala" Bulgariei. E înalt de 1,85 metri şi cîntăreşte 80 de kilograme.

Iliev l-ar înlocui pe Geraldo

Fundaşii centrali pe care Steaua i-a folosit cel mai des în prima parte a sezonului au fost Gardoş, Geraldo şi Galamaz. Portughezul mai are însă contract doar pînă la vară şi Gigi Becali a anunţat deja că se desparte de el, din cauza salariului de 20.000 de euro lunar: "Geraldo şi-a făcut datoria, continuă pînă la sfîrşitul campionatului, după care ne părăseşte". Dacă-l iau pe Iliev acum, roş-albaştrii îşi asigură deja un înlocuitor de calitate pentru lusitan.

A marcat în Ghencea

Steaua l-a vrut prima dată pe Valentin Iliev astă-vară, cînd era antrenată de Victor Piţurcă. N-a izbutit să-l transfere şi, în etapa a doua a campionatului, stoperul a înscris în meciul direct, disputat în Ghencea, deschizînd scorul. "Militarii' au cîştigat acea partidă cu 2-1, dar evoluţia lui Iliev le-a arătat încă o dată că bulgarul le-ar fi util.

*****


Da, băh, ce? Cel mai simplu lucru în fotbal e să creezi un cuplu de fundaşi centrali, staţi calmi! De-aia transferăm în fiecare pauză competiţională câte 2-3 apărători centrali, de-aia avem o defensivă atât de apreciată...

Şi, pentru că problema apărării e ca şi rezolvată, băieţii din Lojă se ocupă şi de mişmaşurile din linia mediană.

Atenţie, băh, că Dan Udrea ne-a onorat cu următoarele rânduri. A fost ajutat şi de Remus Răureanu.

Steaua trimite la Urziceni jucători pe care acum patru luni se lăuda că i-a cumpărat, tot de acolo! Unirea i-a cerut împrumut pe Onofraş, pe Laurenţiu Marinescu şi pe Bilaşco, în contul unei datorii pe care roş-albaştrii o aveau, în urma transferului lui Gardoş în Ghencea, la echipa Concordia Chiajna, cu care ialomiţenii au fuzionat în această iarnă.

Nu puteau pleca la altă echipă

Onofraş, 31 de ani, şi Marinescu, 26 de ani, amîndoi folosiţi rar în tur, nu pot juca pînă la sfîrşitul sezonului pentru alt club decît Steaua sau Unirea. Ambii şi-au epuizat cele două legitimări anuale la care au dreptul, potrivit regulamentului. Marinescu a fost singurul dintre cei aduşi de la Urziceni, care a semnat un acord pe cinci ani, nu pe trei ani, cum au făcut ceilalţi şase colegi care s-au transferat o dată cu el. E tînăr şi foarte valoros, credea Becali atunci.

130.000 de euro e datoria pe care o are Steaua la Chiajna în urma transferului lui Gardoş

1 meci a prins Onofraş în tricoul Stelei, iar Marinescu 6. Nici unul dintre ei nu a marcat pentru roş-albaştri

"Datoria către Chiajna e de vreo 20.000 de euro, nu de 130.000 de euro! Am vorbit cu primarul de acolo şi ne-am înţeles" - Gigi Becali, patronul Stelei

L-au dat afară şi pe Anghelov

Ziua de ieri a mai consemnat o plecare de la Steaua. Stanislav Anghelov a primit o foaie, din partea clubului, care îi dă dreptul să se transfere gratis oriunde. Gigi Becali a explicat motivul: Avea salariu mare, nu voiam să-l mai plătesc. Bulgarul de 32 de ani, mijlocaş central, a venit pe vremea lui Piţurcă, dar a jucat puţin. Ne-am despărţit prieteni, băiatul şi-a luat toţi banii înainte să plece, a comentat Gigi Becali.

*****


Acu' să vă liniştim, informându-vă că Marius Bilaşco este netransferabil, aşa a zis Lăcă. Deci, gata! Avem şi atacant de careu. D-ăla ca lumea care câştigă duelurile aeriene doar când sare singur, d-ăla care crează culoare spre poarta adversă doar când stă crăcănat, d-ăla care dă goluri, nu precum grecoteiu' ăla nenorocit care nu s-a remarcat decât prin ratarea calificării în primăvara europeană.

Şi, ca să nu credeţi că ăştia doar se distrează, oamenii au mai rezolvat o problemă stringentă: au găsit pe careva care să urmărească adversarele viitoare ale Stelei: Gabriel Caramarin. Omu' cică ar fi deosebit de studios, e pasionat de viitoarea meserie de antrenor... Încă o investiţie de viitor! Mai ales că urmează cinci luni de foc, în care vom întâlni echipe puţin sau chiar deloc cunoscute, în disperata luptă de a doborî noi recorduri negative din istoria clubului!

Oficiosu' de Pipera scrie:

Noul antrenor secund al Stelei, Gabriel Caramarin, o să aibă atribuţii de scouter. Am vorbit cu MM despre Caramarin, am ajuns la concluzia că avem nevoie de un om care să urmărească adversarele noastre, a declarat Lăcătuş. Fostul mijlocaş de la FC Naţional a comentat: Pe 5 ianuarie mă întîlnesc cu MM şi stabilim exact care vor fi sarcinile mele. Sînt încîntat să lucrez cu Lăcătuş, cu care am şi jucat la Naţional!.

*****


Nu putem încheia decât cu un editorial al Editorialistului anului 2007, l-am numit aici pe editorialistul Cristian Geambaşu. Amestecând cu sete gugl cu futbl - ca o dovadă că, în presa românească, poţi compara "pătrat" cu "verde" şi să câştigi nemeritat, atât bani, cât şi premii, mai ceva ca un samsar de cai! - editorialistul şi toc-şoiăru' mai sus menţionat îl desfiinţează pe "lefegiul" de Kapetanos:

Pantelis între Google şi Ghencea

Kapetanos îşi cere drepturile. A uitat de dreptul la bun-simţ, care nu e inclus în salariu

Kapetanos se consideră umilit. Am citit titlul trimiterii la articolul colegilor mei Remus Răureanu şi Andrei Crăiţoiu şi m-am gîndit că atacantul a fost încă o dată ţinta ironiilor patronului. Care de cele mai multe ori nu sînt nişte ironii, ci nişte ţărănii. Am crezut că, luat pe val de spiritul ludic al Sărbătorilor, patronul şi-a dat frîu liber gîndurilor neortodoxe de ortodox către un alt ortodox. Nu era vorba despre aşa ceva. Lui Kapetanos i s-a propus micşorarea salariului. De la aproape 25.000 de euro pe lună, la 10.000. Pe lună şi pe pămînt. Dar nu pe acelaşi pămînt. Pantelis trăieşte pe un pămînt unde un venit lunar de zece mii de euro pare o jignire. Pe parcela noastră de cernoziom e altfel.

Am doi prieteni, soţ-soţie, care lucrează pentru firma Google. Acum, în România, cu cîţiva ani în urmă, în America, pe cînd Google era un motoraş, nu cel mai mare motor de căutare pe net. Amicii aceştia ai mei fac înaltă performanţă în meseria lor, muncesc uneori 12 ore pe zi într-o meserie în care nu se pontează la oră şi sînt răsplătiţi cum se cuvine de firma care a devenit ceea ce ştim cu toţii şi datorită creierelor lor. Doi foşti olimpici români. Mi-au mărturisit că se simt şi norocoşi, şi conştienţi că dacă ar fi nevoiţi să o ia de la capăt ar face-o fără să crîcnească, pe un salariu de începători. Erau sinceri, la fel de sinceri ca şi Pantelis Kapetanos, care s-a simţit ofensat de oferta Stelei.

Pantelis Kapetanos nu lucrează 12 ore pe zi, adică 1080 de minute. El a lucrat/jucat 17 meciuri şi a strîns 865 de minute în toate competiţiile la care a participat Steaua în jumătatea de sezon încheiată în decembrie. Mai important, cu o medie de aproape 51 de minute evoluate pe meci, grecul a reuşit să înscrie două goluri din vară pînă în iarnă. Cu un asemenea randament profesional, nu doar la Google ţi s-ar fi arătat uşa.

Vestea bună este că Pantelis, băiat bun, rămîne deschis ofertelor din Ghencea. Şi ne mai dă o speranţă. Dacă lui Gigi i se arată Sfîntul Duh la Muntele Athos şi îi propune bani mai mulţi, lasă la o parte supărarea şi se întoarce să joace pentru Steaua. Este suficient de abil încît să ceară scuze suporterilor pentru locul 7 din campionat, dar devine amnezic atunci cînd e vorba de cartonaşul roşu din partida cu Napoli, moment de răscruce pentru cariera steliştilor în UEFA League. Despre acel gest inutil, violent şi absurd, nici o vorbă.
Îmi plăcea Kapetanos cînd era ţinta atacurilor lui Becali. Muncea şi înscria goluri, para elegant jignirile. Am pe retină imaginea lui de mînă cu băieţelul îmbrăcat în tricoul Stelei. Am crezut că descoperisem un profesionist ataşat sentimental de locul în care îl purtase viaţa. Era doar un lefegiu mulţumit cu salariul de 25.000 de euro pe lună.

*****


Noroc că nen-tu' Gigi creşte oi, nu porci, că cine ştie ce se-alegea de presa asta, de clubu' ăsta, de suporterii ăştia!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Interviu Bogdan Stancu: Ma enerveaza ca nu e liniste la Steaua

- Bogdan, eşti gata să mergi la Galatasaray? - Eu nu ştiu nimic de nici un transfer. Sînt în vacanţă şi aştept să revin la antrenamente în ianuarie. Urmează un retur extrem de important p

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat