home
31-10-10

Gloria Bistrita - Steaua 1-0 (1-0)

Steaua merge tot mai greu. Dupa 120 de minute intr-un meci usor, de cupa, impotriva Sportului Studentesc, Steaua s-a chinuit si cu Gloria Bistrita, echipa care inainte de aceasta etapa se afla pe locul 16 in clasament, avand doar 10 puncte.

Tatarusanu - Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan - Marinescu(Apostol, 46), Ricardo - Nicolita(Matei,57), Stancu, Szekely - Bilasco(Kapetanos, 65)

Meciul a inceput cum nu se putea mai prost pentru Steaua, Gloria deschizand scorul chiar in minutul 6. Bonfim l-a faultat in careu pe Ciprian Petre iar Junior Moraes a inscris de la punctul cu var. 1-0 pentru Bistrita si, cel putin pentru Steaua, repriza s-a terminat.

Echipa lui Lacatus parca nu a existat pe teren. Steaua a aratat acelasi joc fara idei, lent, fara ocazii, cu care si-a obisnuit suporterii in ultimele meciuri. Ros-albastrii nu au contat nici in atac dar nici in aparare, Gloria fiind echipa mai periculoasa, avand chiar cateva ocazii foarte bune, care puteau duce la marirea scorului. Pentru Steaua, primul sut pe poarta a venit de abia in prelungirile primei reprize, cand Szekely a trimis un voleu frumos de la 25 de metri.

Daca italienii de la Fiorentina au reusit sa il ierte pe Mutu desi acesta a fost suspendat aproape un an dupa consumul de substante interzise, nu acelasi lucru poate fi spus si despre Lacatus, caruia se pare ca inca nu i-a trecut supararea pentru acel cartonas rosu luat de Kapetanos in meciul cu Napoli. Astfel, primele doua schimbari ale Stelei, desi au fost facute rapid, in minutele 46 si 57, au insemnat intrarea a doi mijlocasi in locul altor doi mijlocasi.

Asa cum era si normal, Gloria a continuat sa fie echipa mai periculoasa, Junior Moraes continuand sa puna probleme defensivei Steliste. In minutul 65 a intrat si Kapetanos dar nu in locul unuia dintre cei doi inchizatori. Desi Steaua avea nevoie de goluri, Kapetanos a intrat in locul lui Bilasco.

Intrarea grecului a dat viata atacului stelist, complet inexistent in acest meci. In minutul 72, Kapetanos a avut o incursiune periculoasa, a intrat in careul Bistritei dar a tras pe langa poarta, dintr-o pozitie foarte buna. In minutul urmator, acelasi Kapetanos a trimis cu capul pe langa poarta dupa o centrare venita de pe partea dreapta.

Din pacate, aceste ocazii nu au venit ca urmare a jocului bun al echipei, ci datorita cuplului Kapetanos - Szekely, acelasi cuplu care a dus Steaua in spate si in sezonul trecut si care pare sa revina incet, incet la vechea forma.

Desi Kapetanos s-a batut cu toti aparatorii Gloriei, desi Szekely a incercat sa creeze ceva, finalul de meci i-a apartinut lui Tatarusanu. Acesta a reusit sa il mai opreasca pe Moraes de cateva ori, scorul ramanand neschimbat pana la ultimul fluier al arbitrului. Gloria - Steaua, 1-0.

De la venirea sa la echipa, Lacatus a reprofilat si a facut schimbari, totul pentru a afisa acel prim 11 visat de creditor. Astfel, oameni ca Latovlevici, Radut, Bicfalvi, Gardos sau Kapetanos au fost scosi din echipa, pentru a face loc lotului venit de la Urziceni. Din pacate, ultimele meciuri au aratat ca asta a fost o mutare gresita. Echipa nu joaca nimic si supravietuieste doar din executiile individuale ale unor jucatori. Insa, cand acestia nu sunt in forma...

Pentru Steaua urmeaza un meci important, cu Rapidul. Ramane de vazut daca ros-albastrii vor putea spala rusinea din sezonul trecut sau daca se vor face mai mult de rusine.

Adrian

La finalul partidei, tehnicianul Marius Lacatus a declarat:

Bistriţa ne-a dominat la toate capitolele. Mă aşteptam la mai mult din partea jucătorilor noştri. Mă aşteptam ca jucătorii care au intrat pe teren, prin experienţa lor şi valoarea lor, să aducă ceva în plus în joc. Este o ruşine pentru noi toţi şi nu vorbesc doar de rezultat, ci de felul în care ne-am prezentat. Trebuie să încercăm să demonstrăm în continuare că ceea ce a fost azi a fost doar un accident. De când am venit eu, acesta a fost cel mai slab joc al Stelei. Sper să nu ne mai prezentăm atât de dezastruos aşa cum am făcut-o în faţa Gloriei.

Ne trebuie constanţă în evoluţii. Dacă alternăm jocurile bune cu cele mai puţin bune şi vom da vina mereu pe neşansă, înseamnă că nu suntem o echipă puternică. Sper ca jucătorii să reţină lucrurile bune din acest meci: efortul depus de adversari, agresivitatea lor.

La Steaua nu e tensiune. E tensiune şi presiune atunci când joci şi nu ai rezultate. Atunci când te prezinţi aşa cum am făcut-o noi azi, înseamnă că e şi vina antrenorului. Nu am luat cele mai bune decizii. Am greşit odihnind nişte jucători în Cupă, aducând prospeţime.


La randul sau, directorul sportiv, Narcis Raducan, a afirmat ca nu isi poate explica acest esec, cu atat mai mult cu cat, in opinia Dumnealui, patronatul - i-auzi, ia! - a facut lucruri extraordinare in acest intersezon !!!

M-a lăsat fără cuvinte acest meci. E păcat că am pierdut aici. Mi-e greu să explic această înfrângere. Toată lumea e supărată, dar nu mai contează după ce se termină meciul. E normal ca Becali să fie supărat, e patronul clubului, a făcut lucruri extraordinare în intersezon, dar nu se văd rezultatele. E clar că nu am reuşit să facem o echipă. Sunt jucători valoroşi, dar nu e de ajuns să ai o cotă mare, trebuie să demonstrezi pe teren.

Ala e de acord cu noi: nu jucam nimic, nu avem nicio perspectiva si, daca nu poti, du-te cu Dumnezeu!. Sa speram ca se referea la 'mnealui...

După meciul ăsta, la revedere şi cu banii. Să depună cum vor pe la Ligă memorii. O să le dau la 5-6 jucători care merită, în rest, să fie sănătoşi. Pe la mijloc a fluierat vântul. Asta este, ăştia sunt, eu nu sunt supărat pe ei, că asta e valoarea lor, nu pot. Dar dacă nu pot, am mai spus, dacă nu poţi, atunci du-te cu Dumnezeu! Să se ducă la echipa a doua sau să plece liberi şi să fie sănătoşi. Am dat milioane pe ei, dar să fie sănătoşi, îi dau afară!

Dacă am spus că pleacă 6 jucători, atunci pleacă 6 jucători. Marius poate să spună 'Gigi, din cei 6 jucători, greşeşti cu ăştia doi' şi atunci înţeleg, dar nu poate să-mi spună mie Marius că nu pleacă cei 6. Îi dau şi îi aduc alţii înapoi. Eu nu stau acum să-i zic lui Marius cu cine să joace, că nu mă interesează. Nici nu prea vorbesc cu el. Steaua e ca şi Dinamo acum, fără perspectivă! Nu jucăm nimic!


Cum sa nu fii alaturi de echipa? CUUUM?

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel