home
01-11-10

Cadere libera

Bilantul Stelei dupa 13 etape este infiorator pentru cei ce inteleg cu adevarat ce inseamna aceasta echipa. Din 21 de puncte posibile in confruntarile cu ultimele clasate ale campionatului (deci cele mai slabe echipe ale debutului de sezon), Steaua a reusit sa obtina doar 11, incluzand 4 puncte obtinute in mod penibil in meciurile cu Victoria Branesti si Astra.

De mentionat ca, din cele 7 meciuri, unul a fost pregatit de catre Victor Piturca (Brasov-Steaua 1:1; antrenorul nu a luat loc pe banca tehnica a echipei datorita conflictului cu patronul echipei),3 de catre Ilie Dumitrescu (Urziceni-Steaua 1:0,Steaua-Astra 1:1, Steaua-Victoria Branesti 2:1) si trei de catre Marius Lacatus (Steaua-Sportul Studentesc 4:2, Pandurii-Steaua 0:2 si Bistrita-Steaua 1-0)

In conditiile in care Steaua nu a reusit sa compenseze pierderea acestor puncte prin meciuri bune impotriva contracandidatelor la titlu, iar pronosticurile pentru derby-urile ce urmeaza cu Rapid sau CFR Cluj nu aduc decat motive suplimentare de ingrijorare, cred ca putem afirma fara indoiala ca a discuta despre titlu in acest moment este doar o fantezie.

Care sunt motivele pentru care Steaua sa afla in aceasta situatie penibila si dramatica in acelasi timp, in conditiile in care, cel putin in acest moment, dispune de unul dintre cele mai bune loturi (calitativ si cantitativ) din Liga I si din istoria ultimilor sai ani?

1) Principalul vinovat pentru decaderea acestei echipe este cancerul care o distruge din interior, Becali George. Fara a lua in seama interminabilele derapaje prin care Becali a tarat acest club in nenumarate scandaluri umilitoare, patronul clubului se face vinovat de instaurarea si promovarea amatorismului cras.
Prin inlaturarea fiecarui tehnician care a incercat sa construiasca ceva la Steaua (Bergodi, Piturca) si prin inlocuirea acestora cu propriile sale marionete, menite doar sa joace rolul de tampon intre nemultumirile suporterilor si orgoliul conducatorului suprem(Stoichita, Lacatus,Duckadam), George Becali a reusit in ultimii ani sa aduca aceasta echipa la un nivel umilitor pentru istoria si pretentiile sale.

2) In la fel de mare masura sunt vinovati cei care, prin acceptarea colaborarii neconditionate cu George Becali i-au creditat si incurajat comportamentul. Toti aceia care, atrasi de mirajul banilor,al unei echipe titrate in CV sau pur si simplu din nostalgia unor vremuri de mult apuse nu au facut altceva decat sa arunce inca o mana de pamant peste cosciugul acestei echipe. Ii numesc aici, in principal, pe Mihai Stoichita,Ilie Dumitrescu si Marius Lacatus, niste oameni de la care propriul egoism a cantarit mai mult decat dragostea pentru aceasta echipa si suporterii sai. Lasand la o parte lipsa de profesionalism si incompetenta crasa a acestor 3 antrenori,dovedita in nenumarateranduri, o vina si mai mare este aceea de a permite patronului sa se implice in formarea si managementul echipei, decizie ce se dovedeste de ani buni dezastruoasa.

3) Toti aceia care, sub pretextul dragostei neconditionate pentru echipa au confirmat si incurajat comportamentul aberant si abuziv al conducatorului clubului sunt in aceeasi masura vinovati pentru situatia acestui club.

Date fiind cele spuse, a devenit poate si mai clar ca schimbarea staff-ului tehnic, jucatorilor sau suporterilor acestei echipe nu va avea efecte benefice asupra acestui club, singura salvare a acestui club fiind eliminarea celui care il patroneaza.

Mandela

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel