home
31-10-10

Poate la anul sau poate niciodata

A te apuca acum sa faci o analiza a jocului Stelei in urma oricarui meci de campionat ma trimite cu gandul la doua aspecte: (1) fie esti masochist sau (2) ai putea foarte bine sa imprumuti analizele meciurilor ultimilor cinci ani (cu foarte mici exceptii) si sa ai o foarte exacta evaluare a partidei din aceasta seara. Constantele sunt doua: Steaua cu un joc oribil, Steaua infranta.

An de an Becali promite. Invers proportional cu promisiunile se pozitioneaza performantele Stelei. „De acum incolo”....„La iarna voi...” La vara schimbam...” Stiu, v-ati plictisit, poate ca scriu cu incapatanare, doar-doar s-or convinge naivii care-l cred si care-si inchipuie ca ar sustine acum o echipa mare. In acest sezon a importat doar patru antrenori.

Lipsa totala de rezultate a ros albastrilor dateaza fix din perioada in care, ultimul om capabil sa tina cat de cat o stare de echilibru prin siretenie si inteligenta – Mihai Stoica, a ales sa plece din club pentru a-si menaja sanatatea dar si pentru a castiga Liga intai cu o echipa de comuna.

Sa fim seriosi, vina va fi aruncata pe Lacatus, asa cum a fost aruncata pe predecesorii sai. Mereu este preferata aceasta varianta pentru ca existenta unui vinovat deturneaza atentia de la adevaratele probleme. Urma care scapa turma. Automat, eliminarea vinovatului presupune o reaprindere a sperantelor, asta ca sa mai existe macar 1000-3000 de stelisti cat sa se auda scandari la meciurile de acasa.

Pe langa vinovatul gasit se pluseaza cu promisiunea aducerii „unui mare jucator”. Vi se pare cunoscuta aceasta caseta video expirata? Asta in timp ce Bogdan Stancu are zilele numarate in Ghencea pentru ca e grea criza, iar banii s-au dus demult. Exista in clipa de fata o mare de oameni pro Becali care au nevoie de o explicatie pentru oricare esec de care sa se agate. Isi doresc sa fie gasit un vinovat, altul decat omul care imprumuta echipa Steaua doar-doar ca sa isi justifice sustinerea fata de camatar si sa isi urle superioritatea pentru ca sustin o echipa care nu mai bate pe nimeni.

Dupa antrenor, urmeaza jucatorii. Lotul Unirea Urziceni va fi gasit vinovat desi as paria sume mari de bani ca, scosi din mocirla numita „Steaua contemporana” si reintrodusi in circuitul fotbalului cat de cat normal (a se citi CFR, Rapid, Timisoara si chiar Unirea Urziceni), acesti baieti vor redeveni acei calai fara scrupule si eficienti, gata-gata sa lupte pana in ultima etapa pentru a castiga un nou titlu.

Cati fotbalisti s-au aflat in pielea lui Apostol si Onofras? Cati dintre jucatori decretati mari sperante si-au rupt dintii in haosul din Ghencea? In ultimii 5 ani sunt cateva zeci. „Echipa care l-ar strica pana si pe Messi”, acesta este titlul incredibil care defineste exact perioada neagra prin care trece echipa ros albastra. Este fix perioada in care Becali taie si spanzura, intervalul in care Argaseala e numarul 2 in club (Doamne, un fost tusier al arbitrajului, CE S-A ALES DIN MAREA CAMPIOANA STEAUA BUCURESTI?).

Nu-mi este mila de Marius Lacatus. Isi merita soarta. Va pleca in cele din urma dandui-se de inteles ca trebuie sa plece, iar el va declara ca pleaca de buna voie. I se va indica pana si-n ultima clipa cum sa se poarte si ce trebuie sa declare, va iesi prin usa din dos. Va pleca aplecat, asa cum a fost si antrenor. A ratat o mare sansa, aceea de a intra in istoria Stelei atat ca mare jucator cat si ca mare caracter. Din pacate, omul si antrenorul Lacatus nu se vor ridica niciodata la nivelul jucatorului.

Era foarte simplu ca Marius sa se alature grupului select format din Hagi, Boloni, Petrescu, Boloni, Balint, Tudorel si Mihai Stoica si macar sa refuze sa antreneze o echipa care numai Steaua Bucuresti nu este. Era o cauza nobila, era ultima noastra speranta pentru ca aceasta echipa sa poata scapa de cancer. Poate ca daca ar fi procedat asa, la meciul cu Sportul Studentesc ar fi fost doar zece spectatori in Ghencea, ceea ce ar fi putut insemna sfarsitul celui mai nociv om din fotbalul romanesc si din istoria Stelei: George Becali.
!---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel