home
27-10-10

Steaua - Sportul 1-1 ( 4-2 d. 11 m.)

In ultimii 10 ani, Cupa Romaniei a adus tristeste si a provocat nervi tuturor stelistilor. Meciul impotriva Sportului Studentesc s-a inscris si el in aceste coordonate.

Tătăruşanu - Martinovici, Galamaz, Gardoş, Latovlevici - I. Apostol, Marinescu -Szekely, Onofraş(Matei,59), Surdu(Bilaşco,66) - Kapetanos
Rezerve: Lungu, Abrudan, Brandan, Bilaşco, Anghelov, Bonfim, Matei
Antrenor: Marius Lăcătuş


Meciul cu Sportul a insemnat debutul lui Novak Martinovic in tricoul ros-albastru dar si aparitia unui nou capitan, Janos Szekely. Plictisitor, greoi, pe terenul de fotbal din Ghencea parea sa fie o continuare a meciului cu Pandurii, nicidecum un meci impotriva unei echipe batute cu 4-2 acum cateva saptamani.

Cu Kapetanos reprofilat din golgeter in pasator, ocaziile Stelei de la inceputul meciului au insemnat doar suturi de la distanta. Si, daca Steaua nu a vrut sa dea gol, au dat oaspetii. In minutul 19, dupa o faza fixa, Tibi Balan(175 cm. inaltime) s-a inaltat intre inaltii Galamaz si Gardos si a inscris cu capul, parca pentru a-si bate joc de jucatorii inalti din apararea stelista.

1-0 pentru Sportul si, impinsi de la spate de o galerie mica dar loiala, ros-albastrii s-au aruncat asupra adversarului. Banderola l-a ambitionat pe Szekely, acesta fiind cel mai activ stelist din prima parte a jocului. Din pacate, ocaziile au aparut doar pe final de repriza. Intai Surdu a trimis in bara, in minutul 38, dupa o lovitura libera, apoi, dupa 3 minute, acelasi Szekely a tras pe langa poarta goala dintr-o pozitie grea. La pauza, Steaua - Sportul, 0-1.

Arbitrul a fluierat inceputul reprizei secunde, Sportul s-a retras mai mult in aparare, Steaua s-a aruncat mai mult in atac. Degeaba insa. De abia dupa intrarea lui Cosmin Matei au inceput atacurile Stelei sa fie cu adevarat periculoase. Astfel, dupa mai multe ratari incredibile, Steaua a reusit sa inscrie, tarziu, in minutul 72, prin Latovlevici. Fundasul stanga a batut o lovitura libera de la 40 de metri, mingea a cazut in careul Sportului si a intrat in poarta, neputand fi oprita nici de portarul Niculescu, nici de alti "studenti".

Atacuri in valuri, faze fixe periculoase, ratari ale lui Kapetanos, incursiuni ale lui Szekely si Latovlevici, spectacol facut de Matei, totul inutil. Dupa 90 de minute, Steaua era la egalitate, 1-1, cu echipa cu cea mai slaba aparare din campionat. Si urmau prelungirile...

... prelungirile tristetei, nervilor si suferintei Steliste. Jocul slab, lent, pe benzi, fara idei, oboseala, impotenta, toate acestea au facut ca cele 30 de minute sa treaca fara ca tabela sa se schimbe. S-a decis totul la penaltyuri.

Pentru Steaua au marcat Szekely, Bilasco, Angelov, ratand Kapetanos
Pentru Sportul a marcat Irimia, in timp ce Ratiu, Balan si Varga au ratat.

Steaua - Sportul, 4-2 dupa penaltyuri si ros-albastrii merg mai departe in Cupa.

Inainte de meci, suporterii stelisti si-au facut cunoscuta dorinta: "VREM CUPA!". Cumva, cred totusi ca nu doresc sa o obtina asa.

Adrian


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Dinamo-Steaua, 9-16, rugby Cupa Romaniei - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel