home
25-07-10

Piturca si Tinutul Secuiesc

Victor Piturca a revenit la Steaua exact cu si în stilul pe care il cunosteam. Discret, taciturn, orgolios, lipsit de respect. Asa cum il stiam. Evident, tonurile sunt cu mult ingrosate.

Astfel, omul a tinut sa nu fie transmise meciurile amicale, conferinte de prese - nema si a dat niste jucatori pe criterii, permiteti-mi sa spun, total aiurea.

Daca o eventuala secretomanie in pregatiri mai poate fi scuzata, lipsa unei macar formale conferinte de presa inainte de noul sezon nu e nimic altceva decat o bataie de joc la adresa suporterilor si a opiniei publice in general.

Sigur, o sa-mi spuneti ca s-a intalnit cu suporterii, a dat jos gardurile, a deschis peluzele. Dar astea nu sunt decat gesturi goale, in care nu crede cu adevarat. Daca Steaua ar fi pierdut campionatul in ultima etapa cu o medie de 10.000 de oameni in tribune, l-ar fi durut undeva de toate cele de mai sus. Asa, a facut-o pur si simplu dintr-o nevoie: genul ala de chestie pe care n-o suporti, dar o faci ca nu se poate daca n-o faci.

Cat despre politica de transferuri, permiteti-mi sa ma indoiesc de valabilitatea principiilor lui Piti. Despre ce proiect durabil vorbim cand aduci jucatori de 30 de ani, liberi de contract? Unde sunt tinerii cu care construiesti echipa viitorului? Ce motiv ai sa-l dai pe Onicas de exemplu? Altul decat ca a fost promovat de Bergodi?

Permiteti-mi sa mi doresc un Onicas fortat sa joace, decat un Dorel Stoica uzat prin Arabia si cu un caracter dubios.

Permiteti-mi sa ma indoiesc de valoarea lui Stanca, pe care il asociez cu infamul Gigi Netoiu, nu cu valoarea.

Care-s criteriile pe care Martinovici, retrogradat cu Pandurii, va fi o rezerva mai buna decat Baciu?

Sigur, o sa mi-l aruncati in ochi pe Radut, al carui talent nu-l contest, dar cu o floare nu se face primavara.

Parerea mea este ca toate aceste transferuri sunt facute pe termen scurt si foarte scurt, pentru a putea trage la un loc de liga campionilor. Odata veniti banii de-acolo, Piturca va putea sa cumpere jucatorii Craiovei pe care si-i doreste atat de mult.

Ca de fapt, despre asta e vorba: tot stafful sau, toate tintele sale tradeaza complexul Craiova de care sufera Victor Piturca. Ca toti oltenii generatiei sale, a fost si este un suporter infocat al Stiintei, pe care fara indoiala, a visat sa o conduca spre titlu.

Numai asa se poate explica predilectia vecina cu obsesia pentru jucatori olteni, antrenori si colabolatori olteni a lui Piti. Acest conservatorism, de a avea incredere numai in ai nostri, de a lucra cu ai nostri, este una din trasaturile definitorii ale noastre, ale oltenilor. Tocmai pentru ca sunt ca el, imi permit sa spun ca stiu cum gandeste acest om.

Chiar si asa, excesele sale nu sunt justificate. In lumea in care traim, ascunderea echipei, lipsa comunicarii cu presa, sunt aspecte care tin de trecutul comunist, nu de viitor. Sa zicem ca in liga 1 ii merge? Dar ce face in Cupele Europene? Cum va suporta curiozitatea din ce in ce mai mare a fanilor pentru a afla ultimele detalii inainte de marile meciuri?

Cu momente de isterie? De gonire a ziaristilor? Sau de infierare a celor care vor sa "strice linistea echipii", ca sa-l citez pe "onorabilul" Viorel Paunescu.

In aceste zile, un alt "onorabil", Laszlo Tokes, profita de un context favorabil pentru a cere minoritatii maghiare sa iasa in strada in numele autonomiei asa zisului Tinutului Secuiesc pe criterii etnice. Desi era clar de ani buni ca de asta se merge, erau multi care ne bagau placa: " Dom'le, sunt alte vremuri. Nu mai merge ca-n trecut, acum suntem toti europeni, bla, bla". Cu alte cuvinte: oamenii trecutului acum s-au schimbat si lupul de ieri e mielusel azi.

Ma bucur nespus pentru declaratia domnului Tokes. Astfel, poate se vor trezi si cei care isi inchipuie ca daca 1000 de ani te-ai comportat ca un dusman, in 20 de ani te schimbi cu 180 de grade si esti un prieten adevarat.

CUM PUTEM CREDE CA POTI INCEPE O ERA NOUA, A PROGRESULUI, CU OAMENI ANCORATI IN MENTALITATI TRECUTE?

Acum poate vor intelege toti ce interese servesc cei care ne spun sa uitam trecutul, desi AM FOST VICTIMELE, si sa-i cinstim pe cei care ne-au chinuit in numele "europenismului".

Cum poate exista ceva durabil si corect, daca nu construit pe adevar? Daca nu e construit pe asumarea responsabilitatii pentru greselile comise?

Americanii nu au recunoscut niciodata Basarabia ca pamant romanesc si pentru ca am indraznit sa ne facem singuri dreptate, ne-am trezit ca suntem mari cotizanti la Holocaust.


Asa si cu Piturca. Daca Steaua continua pe drumul evolutiei pe care pasea odata cu Zenga, Protasov si Olaroiu, n-ar mai fi aparut in veci circumstantele pentru intoarcerea lui fostului selectioner.

Piturca, Tokes sunt oameni cu mentalitati clare, vulpi batrane care nu se vor schimba. Dar nu ei sunt problema: ci cei care in spatele intereselor obscure, incearca sa ne convinga ca se poate face ceva nou si durabil cu oameni vechi si compromisi.

Dumnezeu sa ne ierte, Alin, ca n-am stiut sa te pretuim!

Mihai

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Pariurihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantece
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
',WIDTH,100);" onMouseOut = "return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/felicitari/steaua--11256--Steaua-Ujpest.html">

https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3 https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par