home
24-07-10

Drogul Piturca

Organismul metastazic al Stelei da semene evidente de insanatosire, prin reechilibrarea aparenta a tuturor functiilor vitale, aflate odata, nu demult, in colaps.

Din spatele geamurilor semi-fumurii ale S-ului, sau ale Palatului de pe Alee, ori ale lojei, nu se mai aude ce se auzea. Nici pana acum, si, cel mai probabil, pentru o buna bucata de timp, nici de acum inainte. Semn de vindecare!

Presedintele clubului Steaua – aparent – nu va mai fi un securist obscur, un fost spagar de arbitru, un lingau si un dezinformator notoriu, al carui singur scop era sa-si ia cate o canistra si cativa metri de stofa, in fiecare luna, de la stapan. Semn de vindecare!

Dl. Ienei, dupa 20 de ani in care are un palmares dezastruos in privinta deciziilor profesionale luate, apare ca un cavaler calare pe calul Sevilla, sub mantia educatiei, a bunului-simt si a istoriei emotionale, care-l gireaza in scaunul pe care-l merita, de presedinte (adica sef suprem, "conducator") al clubului Steaua. Alt semn de vindecare!

De educatia vlastarelor steliste nu se vor mai ocupa nepotii Boierului, ci foste mari glorii steliste: marele fundas al Nationalei – Stefan Sames, fostul antrenor al echipei de tineret din perioada '86-'89 – Radu Troi, cel care a fost titular in 3 finale Europene – Lucian Balan, Vasile Aelenei, vechi slefuitor de talente, si cel pe care Loti Boloni il considera mai mare decat Bechkam – Mihail Majearu. Inca un semn de vindecare!

De toata strategia clubului – incepand de la meniu, locuri de parcare, aroma detergentului cu care se spala pe jos si terminand cu atat de vizibila strategie de transferuri de jucatori – se ocupa un singur om, care exprima cel mai bine vocatia Regelui-soare.

Steaua e EL! Victor Piturca!

El a ridicat-o din promiscuitatea in care se afunda, el a intremat-o, el a readus-o la verticala.
El a scuturat-o de praf, el i-a adus haine noi, el hotaraste cum sa le combine.
Tot el a fost cel care a aruncat toate hainele vechi, intr-o sugestiva incercare de renastere!

Inainte a fost rau, acum e bine! Totul datorita unui singur om: Piturca!

Este firesc atunci, pentru marea majoritate, care atat asteptau, sa considere ca, prin simplu fapt ca acum e bine, dupa ce, inainte a fost rau, Steaua este, daca nu insanatosita, in mod cert intr-un proces rapid de insanatosire.
Care trebuie sustinut prin ceea ce inseamna acest progres urias: mai bine! Logic, nu?

Un singur gand ma tulbura pe mine. Daca tratamentul nu este unul de insanatosire pentru Steaua, ci doar unul prin care se exploateaza un viciu al virusului ce a provocat starea maladiva initiala, ce ne facem? Simptomologia aparenta este aceeasi!
Daca Steaua de azi este doar rezultatul unui tratament de soc, prin care organismul, expus la o terapie intensa de Piturca, reactioneaza asa cum o face la orice stimul pe care-l primeste pentru prima data?
Daca Steaua este doar drogata de personalitatea lui Piturca, covarsitoare in raport cu Becali?
Ce se va intampla cu organismul, dupa ce nu va mai avea drogul Piturca?

Cine-l va opri pe Becali sa-si reia vechile practici, ascunse si nu vindecate de drogul, si nu medicamentul Piturca?

Caderea va fi groaznica! Sevrajul va dura foarte mult timp, si nu se va putea iesi din el prin alt drog, dintr-un motiv foarte simplu: Piturca este cel mai puternic drog cunoscut in Univers, asa cum o arata trecutul.

Nimeni! Nici Giovani, nici Hagi, nici Vadim, nici Pimen, nici Lacatus, nici Corleone ori M. Sandu, nici Basescu, nici Patriciu ori Vantu ori G. Paunescu nu au asupra lui Becali efectul pe care il are Piturca!

Becali i-a porcait, la un moment dat, pe toti. Omul asta nu respecta pe nimeni! Dar pe absolut nimeni! In afara de o singura persoana: Piturca! Nu stiu din ce motive, nu stiu cata influenta are stiinta poker-ului si a barbutului in aceasta atitudine, dar acest lucru este clar.

Lui Becali ii este frica si il respecta pe Piturca. Atat! Niciunui alt om (cel putin din fotbal), Becali nu i-a aratat o consideratie reala (nu din gura) atat de pregnanta ca lui Piturca.

Va urma, sunt incredintat, o perioada de succese pentru Steaua, care va parea ca s-a insanatosit, si, prin rezultate, maniera si stil, chiar va straluci!

Nu ma voi putea bucura, din pacate, pentru ca sunt incredintat ca Steaua nu este vindecata, ci drogata. Cand un singur om face atatea schimbari, in afara de valoarea uriasa, pe care si-o redemonstreaza, tot ceea ce construieste, devine dependent de el.

Becali nu mai vorbeste ca e Piturca! Nu mai critica fiindca e Piturca! Nu mai face transferuri, fiindca e Piturca! Nu mai jigneste, fiindca e Piturca! Nu isi mentine rudele in functii, in detrimentul fostelor glorii, fiindca e Piturca! Da abonamente pentru glorii, fiindca asa i-a zis Piturca! Nu desfiinteaza marketingul, fiindca i-a zis Piturca! 'Iarta' fanii, fiindca asa i-a zis Piturca! L-a adus pe nea Imi, ca asa i-a zis Piti ca e bine!
Face toate astea, nu pentru ca e vindecat, ci pentru ca este sub influenta personalitatii uriase a lui Piturca.

Asa mi-a spus Piti ca trebuie sa fac!. Deci, nu pentru ca asa trebuie, pentru ca asa e normal, ci pentru ca asa i-a zis Piti!
Pot sa intreb ce-o sa se intample cand n-o sa mai fie Piti?

In spatele efectelor drogului Piturca, organismul Steaua moare, incet-incet.

Neputand fi sintetizat, tocmai pentru ca, asa cum am aratat, este unic, in momentul in care drogul Piturca va fi taiat, Steaua va cadea intr-un sevraj din care, tare mi-e teama, nu va mai putea iesi.

Recuperare din starea in care era Steaua acum doua luni, presupunea foarte multa durere si suferinta. Un efort colectiv urias, in care suferintele ar fi fost atroce! Totusi, ceea ce vedem azi, a fost obtinut foarte usor. Ca prin farmec, ar spune unii.

Insanatosirea presupunea curatarea organismului, prin niste sacrificii obligatorii in acest gen de situatii, in care toate excesele care au dus la starea oncologica, trebuiau platite prin pierderi si durere.

Tinand, insa, cont de caracteristicile psiho-somatice ale celor care au permis metastaza, surlele si trambitele se pliaza perfect pe mentalitatea de pomanagii, care-si incredinteaza destinul unei forte superioare, spre rezolvarea grabnica a cazului. Ce mai conteaza cum, pentru cat timp, si cu ce costuri!

Aceasta inconstienta – fiti convinsi de asta – va fi platita foarte scump!

Filip

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Steaua - prezentare echipament 2010/2011 - OmBun

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'