home
28-06-10

Ziua 18: CM Africa de Sud 2010. Fara surprize

Olanda - Slovacia 2-1

Excluzand faza grupelor, unde europenele din care n-a mai ramas decat numele s-au ars, din optimi Mondialul pare sa fi revenit la sentimente mai bune fata de echipele pe care le consideram in mod traditional mari.

Olanda a trecut usor de Slovacia, dar cert e ca Slovacia nu s-a facut deloc de ras. Mai mult, batavii au practicat un joc destul de curios, retragandu-se in aparare si jucand destul de economicos dupa 1-0, ocazie cu care slovacii si-au creat multe sanse de gol. Golul de 2-0 a venit mai mult ca o surpriza, in vreme ce dupa golul de 2-1 nici n-a mai fost timp sa se repuna mingea la centru. Slovacia ramane cu satisfactia unui meci nebun cu campioana mondiala si a unuia onorabil cu Olanda. Olanda ramane cu 3 zile de pregatire inainte de marele sfert cu Brazilia.

Brazilia - Chile 3-0

Cred ca ma voi repeta: Brazilia - ce poezie! Pana acum, Brazilia a mers ceas, cu exceptia meciului cu Portugalia pe care toti anti-brazilienii mi-l vor arunca repede in ochi. E drept, a dat si peste echipe care au vrut sa joace, iar o echipa ca Brazilia nu poate ierta o asemenea "cutezanta". Nu cand ai niste jucatori de vis, precum Fabiano, Robinho, Bastos sau Maicon.

Pentru mine Chile a fost o surpriza extrem de placuta! O echipa cu un joc solid, curat si curajos, cu jucatori tehnici, cu executii surprinzatoare si care in mod clar merita un gol in seara asta. Cred ca Chile ar fi pus multe probleme oricui in aceasta optime, iar daca ar fi nimerit ei pe "culoarul surpriza" (cu Ghana, SUA si Coreea de Sud, sa zicem) ar fi putut ajunge in semifinale. Asa...raman doar o amintire placuta a acestui Mondial.

Ce urmeaza?

Olanda - Brazilia


Brazilia-Olanda e o reeditare a sfertului de finala din 1994, cand brazilienii s-au impus cu 3-2 la finalul unui meci foarte spectaculos (tin minte ca pentru batavi au marcat De Jonk si Aaron Winters, iar pentru brazilieni golul al treilea a fost inscris de Branco din lovitura libera). De asemenea, un nou prilej de revansa pentru Olanda dupa semifinala de la Coupe de Monde 1998, cand Ronaldo (parca) si Kluivert au fost marcatorii unui meci superb care s-a incheiat la 11 metri si dupa care Prosport-ul de atunci titra foarte nimerit: "Brazilia merita sa castige, Olanda nu merita sa piarda".

Brazilia vine dupa 3 victorii si un egal, Olanda dupa 4 victorii la rand (doar ei si Argentina au reusit asta pana acum). Brazilienii au un tonus excelent dupa victoria clara cu chilienii, in vreme ce Olanda mi-a lasat impresia ca s-a menajat cu Slovacia tocmai in asteptarea Braziliei.

Dupa ce am mai bifat un pas reusit in asteptarea finalei Brazilia-Argentina, cunoasteti desigur pronosticul meu :) Olanda insa apare drept cel mai greu obstacol pentru Selecao in drumul catre finala (in semifinale ar urma Uruguay sau Ghana) si ca si in cazul Argentinei cu Germania, mi-e teama de tot felul de surprize. In mod cert, un meci de 1X2. Fie ca cel mai bun sa castige...si acela sa fie Brazilia!

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Am implinit 21 de ani - toc

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par