home
18-11-09

Finantatorul Steaua

In aceste momente, in Romania are loc unul dintre cele mai dezgustatoare fenomene din lume: alegerile. Ma refer, bineinteles, la alegerile prezidentiale care vor avea loc in perioada imediat urmatoare, alegeri in care se arunca munti de bani in timp ce oameni mor de foame, bolnavi nu isi permit medicamente, parinti isi pierd locurile de munca si copii renunta la scoala. Si, acesti bani vin de la oameni puternici din punct de vedere financiar, oameni din spatele partidelor, oameni care doresc sa puna ei mana pe putere.

Ei bine, daca in spatele unor candidati stau alti oameni, in spatele lui Gigi Becali sta un club. Nu clubul de la Paris. Nici cel de la Londra. In spatele lui Becali sta clubul de fotbal Steaua Bucuresti.

Da, ati citit bine, FC Steaua Bucuresti finanteaza campania lui Gigi Becali.

Anumiti ziaristi au reusit in sfarsit sa publice ceea ce multi dintre noi stiau de mult. In ultimii ani, la Steaua nu s-a investit nimic. In schimb, echipa a fost creditata de cel care isi spune "patron", si, acum, creditorul isi vrea banii inapoi.

Criza economico-financiara care a lovit lumea si care se pregateste sa atinga apogeul si in tara noastra a avut, se pare, si efecte pozitive: a reusit sa arate intregii lumi ca Steaua, din punct de vedere economic, sta pe un butoi de pulbere. Dintr-un club de fotbal respectat si temut, Steaua a ajuns o vaca grasa pe care oierul Becali o mulge cu multa satisfactie.

"Steaua nu mai are bani!" - Gigi Becali la inceputul sezonului 2009-2010

Sa fie oare adevarat? Daca Steaua nu mai are bani, cum se face ca a reusit sa plateasca credite in valoare de 5 milioane de euro fata de Becali in acest an? Aaaa... pai de aia nu mai are bani!

Prostul management al lui Becali a reusit sa indrepte Steaua spre fundul unei prapastii. E doar o chestiune de timp pana cand impactul cu solul va avea loc.

"Bag milioane, scot milioane. Alta modalitate sa dai bani la club nu exista, doar sa imprumuti societatea si cand ai nevoie scoti cati bani vrei de acolo." - Gigi Becali

"Alta modalitate sa dai bani la club nu exista." Oare?
Sunt curios ce ar spune toti investitorii corecti din aceasta tara. Sunt curios care ar fi parerea patronilor seriosi, patroni care investesc in propria afacere si care se supun la nenumarate riscuri pentru a-si castiga existenta, pentru a supravietui.

Da domnule Becali! Exista alte modalitati de a baga bani la club. Exista alte modalitati legale. Un patron ar trebui sa stie asta. Din cate se pare, creditorii nu stiu.

"Cand am facut donatii au zis ca e evaziune fiscala, acum, cand fac imprumut la club, ca de ce iau banii clubului. Repet, ca sa retina toata lumea, fac ce vreau cu societatea mea!" - Gigi Becali

Acest om vrea sa fie presedinte de stat dar el nici macar nu stie legile. Europarlamentarul Becali crede ca a investi in propria afacere e tot una cu a da bani la niste oameni spre a castiga sau pierde un meci. Diferenta, domnule Becali, este, asa cum ziceti si in ultima propozitie, ca dumneavoastra sunteti investitor la Steaua, nu la Alex Pacurar sau Cristi Coroian. Dumneavoastra sunteti patronul Stelei, nu al Gloriei Bistrita.

Chiar, sunteti patronul Stelei? Acest lucru ramane de discutat. Mai ales ca dumneavoastra detineti doar 26% din actiuni.
Spuneti, domnule Becali, ceilalti actionari stiu ca dumneavoastra scoateti bani de la echipa? Probabil ca stiu, ca doar ceilalti actionari sunt parte din familie, ca sa nu cada pe dumneavoastra toate problemele atunci cand se vor descoperi nereguli la Steaua.

"Domnul Becali a scos, într-adevar, bani din club anul acesta, dar n-am actele la mine, sa va spun exact cat a luat." Iulian Ghiorghisor, director economic Steaua

Hopa! Nea' Iuliane, pana acum erai indispensabil si toti eram curiosi de ce. Din cauza ca "nu ai actele la tine", oare?!


Unde suntem?

Si, daca va intrebati ce se intampla cu banii, puteti fi linistiti. Ei, cu siguranta au fost investiti de domul Becali intr-o campanie care ii va aduce mai multe voturi decat cele primite la "parlamentare". Ce naiba?! Mai putine chiar nu poate sa ia si, spre fericirea lui, nu va mai candida impotriva unei femei.

Steaua, saraca de ea, se clatina serios in timp ce banii ei sunt reorientati spre pixuri, afise electorale, fulare, spoturi publicitare, etc. In tot acest timp:

1. Steaua ii e datoare lui Goian si risca neprogramarea.
2. Steaua nu mai face nici un transfer.
3. Jucatorilor stelisti le sunt reduse salariile.
4. Steaua se face de rusine in Europa League.
5. Ovidiu Petre, Onicas, Emegara si alti fotbalisti accidentati sunt tot accidentati.
6. Steaua nu castiga nici un derby.
7. Steaua e atacata de dusmani si nimeni din club nu raspunde.
8. Steaua se face de rusine in mod constant in campionat si in cupa.
9. Suporterii sunt interzisi pe stadion pentru a nu-i strica imaginea creditorului Becali.

Dar, hei, atata vreme cat afisele cu Gigi imbraca fiecare stalp, totul va fi bine!
Sau nu.

Gigi Becali : "Iau bani din club cand vor muschii mei!"

Vorbele unui patron adevarat, patron care isi doreste doar performanta si pentru care onoarea si respectul sunt mai presus de toate... Hai, gata, gata! Nu mai radeti.

In vremuri de criza e absolut important sa stii cum sa conduci cat mai bine propria afacere. Trebuie sa o protejezi, sa o faci sa creasca, sa reusesti sa reduci pierderile fara sa afectezi castigurile, sa atragi mai aproape clientii pe care ii ai deja(doar asa poti sa atragi noi clienti). Becali nu procedeaza asa. Se stie doar, Becali a "terminat" dreptul, nu economicele.

In loc sa atraga suporteri, Steaua ii goneste pe cei mai fideli dintre ei. In loc sa caute sa faca profit, Steaua reduce cheltuielile in speranta de a scadea pierderile. In loc sa se ocupe de fotbal, Steaua face politica!

Expertii economici spun ca un stat reuseste sa treaca peste o criza in aproximativ 2 ani. In SUA, criza a inceput la sfarsitul lui 2007 si, acum, la sfarsitul lui 2009, tara lui Obama a reusit sa scape. La noi, criza a venit la sfarsitul anului trecut si inca nu si-a aratat adevarata putere. Vom vedea in 2010 adevarata ei fata.

Vom vedea atunci ce se va intampla cu Steaua. Dupa o gramada de bani pierduti in niste "alegeri" deja pierdute, sa vedem cu ce va ramane creditorul Stelei. Sa vedem de unde va mai scoate el bani cand criza il va calca in picioare. Sa vedem cum va apasa el "butoanele" economiei.

Stim deja cu totii care e raspunsul lui Becali cand vine vorba de economie:

"Pe parte economica, sugi puncte puncte tu!" - Gigi Becali

Vorbe pline de duh, vorbe care l-ar fi eclipsat si pe marele economist John Maynard Keynes.


Vorbe in plus

In incheiere voi devia un pic de la subiect pentru ca sunt un stelist rau si imi voi indrepta atentia spre cel care se crede cel mai bun antrenor roman din toate timpurile. Ma refer, evident, la inamicul public numarul 1 al Stelei, Mircea Lucescu.

"Nu am spus niciodata ca Steaua nu are valoare. Am spus doar ca arbitrii au facut greseli numai in favoarea unei echipe. In spatele Stelei era o familie, o familie care nu accepta sa nu aiba drepate. Mai ales sa piarda un meci. Arbitrii au facut diferenta in meciurile dintre Dinamo si Steaua. Era de ajuns o greseala pentru ca partida sa se decida in favoarea lor. In '90, cand familia Ceausescu a cazut, eu am castigat si Cupa, si campionatul cu Dinamo, dupa care am plecat. Nu am fost lasat sa fac performanta inainte de '90", a declarat Lucescu, cel care a antrenat Dinamo in perioada 1986-1990.

Nea Mircea tine sa se contrazica tot timpul. Pentru el, Steaua nu a avut niciodata valoare, dar, in apararea lui, nu a zis asta niciodata. Cel care a castigat cupa UEFA anul trecut profitand de niste greseli mari de arbitraj in favoarea echipei sale spune ca arbitrii l-au furat intotdeauna. Se referea, probabil, la alta viata.

Mai mult, el vorbeste despre o familie care nu l-a lasat niciodata sa castige meciurile directe cu Steaua. Se refera aici, evident, la familia Stelei, familie care a castigat CCE-ul in '86 si supercupa Europei in '87, care a mai jucat o finala de CCE in '89 si care fost numita de catre presa straina "cea mai buna echipa ultimei jumatati a anilor 80".

Saracu' nea' Mircea are probleme cu memoria, probabil datorita varstei, si uita ca, dupa caderea comunismului, multi jucatori valorosi de la Steaua au plecat imediat in strainatate, dandu-i lui posibilitatea sa castige si el ceva.

Impotriva maestrului Lucescu au lucrat intotdeauna forte malefice, forte care l-au impiedicat sa castige campionate sau cupe. Printre aceste forte, amintim 17 Nentori Tirana, finlandezii cu nume imposibil dar si Craiova din 98, echipa care a refuzat sa faca blat cu rapidul lui.

"Imi pare rău de Iordanescu, dar eu nu i-am folosit numele. El in ce calitate vorbeste: de general, de parlamentar sau de antrenor?" - Mircea Lucescu

Nu am inteles de ce ii pare rau lui nea' Mircea de Puiu Iordanescu. Pentru ca a avut performante cu Steaua? Pentru ca a fost antrenorul secolului trecut in Romania? Pentru ca a avut succes la "nationala"? Nea' Mircea e greu de inteles.

Dar, nici el, la randul lui, nu intelege multe lucruri. De exemplu, el nu intelege ca Iordanescu i-a raspuns in calitate de stelist campion, dandu-i o palma grea peste botul sau frustrat.




Adrian


https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Astra Ploiesti

STEAUA
Luni, 23 Noiembrie,
ora 16:00
Live text fcsteaua.ro
GSpTV
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

VideoNews Video Imagini Trackerhttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/