home
06-11-09

Steaua, doar o echipa din Romania

Era o vreme cand echipele romanesti infrumusetau serile fanilor oponentelor lor prin neputinta, fiind eliminate cu mare usurinta de prin UEFA sau tururi preliminare UCL, in timp ce Steaua ramanea ultima pe baricade, o echipa muncitoare din Romania care reusea sa ramana in competitiile europene, aducand puncte si tristete prin partea centrala a batranului continent si chiar si prin vestul acestuia. Ros albastrii aruncau in lupta o bruma suplimentara de fotbal si nitica calitate prin comparatie cu mioriticile grupari divizionare A, erau vremurile cand inca mai exista dorinta de a lupta nu doar pentru bani ci si pentru onoare, o ramasita din istoria glorioasa a gruparii care a cucerit candva suprema competitie europeana. In acest mod Steaua salva an de an imaginea fotbalului romanesc de club, tragand dupa ea povara unui campionat sleit de scandaluri, mafie, unul arbitrat de Chivulete sau Corpodean si ciopartit de tata Jean, Dragomir si Borcea.

Acum Steaua nu mai salveaza nimic, nu este in stare nici sa se salveze pe sine. S-a lepadat de blazonul prea greu si a imbracat haina mediocritatii. Este doar o echipa romaneasca care a pierdut la fel ca toate celelalte intr-o seara trista pentru romani. Cele doua stelute galbene sunt mincinoase, tricolorul de pe piepturile jucatorilor nu are ce sa caute acolo, iar steaua galbena din centrul siglei reprezinta sfidarea suprema afisata machiavelic de un creditor care se lauda cu faptul ca nici macar nu este un suporter al acestei echipe.

Acele tricouri nu sunt destinate pentru a fi purtate de acesti jucatori pentru ca trebuie mai intai sa meriti sa le porti. Pur si simplu Steaua 2003 Becali SRL nu are nicio legatura nici macar cu echipa postdecembrista care reusea in fiecare dubla mansa europeana sa faca macar o partida excelenta indiferent de adversar. Iar Juventus, Paris Saint Germain, West Ham United, Aston Villa, Anderlecht, Glasgow Rangers si chiar Fenerbahce reprezinta probe reale care vin sa sustina acest argument.

A incerca sa gasim vinovati dupa aceasta infrangere uitandu-ne doar in directia antrenorului si a jucatorilor ar reprezenta o pierdere de vreme. Sa fim seriosi, este vorba de o diferenta dintre o echipa in care se investeste cu adevarat si una imprumutata cu bani in vederea obtinerii de profit de un afacerist protejat de presedintele LPF si de un trust de presa sportiva care-i foloseste iesirile in decor pentru rating dar care-i cosmetizeaza imaginea in conditii exceptionale.

Stoichita poate fi acuzat de modul prin care a ales sa ajunga antrenor al acestei echipe dar nu poate fi vinovat de toate relele existente la aceasta echipa si pentru faptul ca nu detine un lot valoros care sa faca fata unor brazilieni suficient de valorosi cat sa coste zeci de milioane de euro. Se vede clar faptul ca exista o preocupare evidenta pentru jocul ofensiv in evolutia stelistilor dar, in clipa de fata, echipa de fotbal Steaua Bucuresti ATAT POATE. In absenta unei viziuni, a banilor necesari sustinerii acestei echipe si a unui management potrivit, nu putem sa ne mintim la nesfarsit si nici nu putem spera la mai multe.

Zapata a continuat seria meciurilor bune neavand nicio vina la golurile primite, iar Rada a facut eforturi deosebite pentru a face fata pe partea stanga. Petre Marin a dus greul pe partea dreapta in prima repriza anihilandu-si adversarii directi din acea zona. Din aceasta cauza, Roberto Carlos a fost timid in primele 45 de minute, in timp ce - reprezentativ pentru aceasta partida - spre sfarsitul meciului, a sprintat de langa Surdu, lasandu-l pe ex brasovean cu gura cascata si cu privirea atintita la calcaiele cramponate ale unui brazilian de 36 de ani.

Bicfalvi a fost depasit de joc si de evenimente fiind vinovat la golurile 1 si 3 ale gazdelor, un jucator firav, incapabil sa faca fata unui mijloc braziliano - turc de mare valoare. Surdu este un jucator care nu-si poate dezlipi privirea din pamant atunci cand are balonul la picior, un fotbalist precipitat, aflat de multe ori in contradictie cu mingea, coechipierii, adversarii si universul. Indraznesc sa cred ca nu putem juca bine in Europa si nici nu vom avea o echipa ofensiva cu jucatori ca Toja la mijlocul terenului, un fotbalist care se invarte mereu cu balonul la picior pentru a se putea pozitiona inainte de a da o pasa. Din pacate, tot mijlocul Stelei se afla in aceasta zona, fiind vorba de jucatori care dau un randament aproximativ in campionatul romanesc dar care sunt depasiti de jocurile cu echipele care joaca in regim de viteza. Singurul mijlocas de valoare pare a fi Tanase dar nu este suficient sa ai un singur jucator pentru o echipa cu pretentiile Stelei.

Ramanem cu intrebarea legata de cum ar fi aratat echipa in aceasta seara cu Stancu, Plesan si Ovidiu Petre in primul unsprezece.

Ce va urma dupa aceasta seara neagra?

Probabil sefii echipelor romanesti umilite in aceasta seara se vor coaliza, indicand cu totii in directia arbitrajelor, a ghinioanelor si a superioritatii unei lumi fotbalistice spre care tindem verbal dar la care ne incapatanam sa nu ajungem fizic. Din fericire, noi, stelistii vom putea avea o digestie linistita pentru ca politicienii romani se afla in campanie electorala, iar voievodul inca ne onoreaza cu o binemeritata absenta. Dupa ce a oscilat in declaratii dupa cum a batut vantul, Mitica Dragomir va lepada clasicul "am mare incredere in natia romana" si-si va imbraca din nou paltonul cu "nu vedeti ca nu avem....politicul nu ....?"

In final, mergand pe principiul strugurilor de neatins pentru ca sunt acri, cui naiba ii pasa de Europa atata vreme cat ne calificam acolo doar ca sa ne gandim la campionat?



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei



https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

FC Unirea Alba iulia
Luni, 9 Noiembrie,
ora 20:30 GspTV
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Statistica lui Gica Hagi la Steaua https://fcsteaua.ro:/ Pleaca Becali! https://fcsteaua.ro:/ Nu te mai vrem! https://fcsteaua.ro:/ Alaturi de un prieten drag https://fcsteaua.ro:/ Bucurestiul iubeste fotbalul ! Fotbalul bucurestean nu iubeste fanii, ci banii ! https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ Gol Onofras https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 foto 22