home
07-09-09

Punctul "minuscul" si barna din ochii investitorilor

Adevarat este ca Mara nu reprezinta o solutie in clipa de fata (desi acum doi-trei ani era) si adevarat este ca Max Nicu nu a facut multi purici la Paris, dar sa lovesti in antrenorul echipei nationale motivand ca echipa ar arata rau dupa o remiza scoasa in fata Frantei pe terenul acesteia, e prea mult.

Cum naiba sa declari ca aceasta nationala ar arata mai rau decat cea care tocmai a pierdut in mod rusinos o calificare la un campionat mondial cu infrangeri pe linie si cu un joc batranesc? Cu Piturca am pierdut impotriva unei echipe secunde a Austriei, am pierdut pe teren propriu in fata Serbiei, ne-am luat scor de forfait la Cluj de la lituanieni si am obtinut o victorie absolut chinuita impotriva unei echipe de oameni ai muncii (I-le Faroe).

Fara a straluci si fara a se ridica la pretentiile unei nationale de fotbal mari, teamul lui Lucescu a reusit sa obtina trei puncte in Lituania si sa smulga norocos si cu multa truda un egal miraculos, in fata unei superputeri a fotbalului mondial. Micul Lucescu stia foarte bine inainte de a face convocarile ca exista in permanenta solutia Banel pentru o banda dreapta supusa unei presiuni extraordinare de catre mijlocul francez si Thiery Henry, dar a ales sa riste. In viziunea sa, o echipa ar fi aratat ofensiv cu Mara pe dreapta. Din pacate, a fost nevoie de introducerea lui Roman pentru ca echipa sa arate in acest mod pentru ca mijlocasul CFR-ului clujean nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. In plus, Maftei s-a sufocat in prima repriza fiind depasit in dese randuri deoarece nu a fost ajutat pe partea sa.

Sa fim seriosi, tinta este alta. Becali il ataca pe Lucescu pentru ca a convocat prea putini stelisti la lotul national. Motivele voievodului sunt simple. Unul este individualizat si poarta numele Nicolita, iar al doilea se refera la ponderea jucatorilor ros albastri in lotul national. Cum sa mai obtii transferul fotbalistilor tineri de valoare din Romania, daca echipa pe care o conduci nu mai reuseste sa furnizeze in mod constant cat mai multi jucatori echipei nationale de fotbal? Cum sa mai spere tanarul jucator ca, odata ajuns la Steaua, i-ar creste sansele sa joace pentru echipa de fotbal a Romaniei? Si aceasta nu este doar motivatia pipereanului ci si a altor conducatori din fotbalul romanesc, in fapt fiind vorba de cauza nenumaratelor razboaie declarative pe traseul presedinti/finantatori - vs - selectioneri din ultimii zece ani, adica de la retragerea generatiei lui Hagi.

Pe scurt, „Gigele, vino la Steaua taticule ca doar asa vei ajunge sa joci in Nationala Romaniei”. „Nu merge vrajeala nea Gigi, nu ai vazut ca voi mai aveti doar doi jucatori in lotul national? In plus, doar unul a fost titular, iar voi sunteti varza, locul 9, salarii de kakao si deja aveti infrangeri cu principalele candidate la titlu in acest an”.

Apoi, in ecuatia conflictelor intra si banii, adica acel element pentru care finantatorii fotbalului autohton ar fi dispusi sa sfasie, sa porneasca razboaie si sa renunte la prietenii de-a viata. In numele performantei propriilor echipe, desigur....

Fara indoiala, Becali, Borcea si Mititelu pot sa declare ce vor. Impresia lor ca ar fi cu adevarat investitori in fotbal le „confera” dreptul de a umple programele tv si paginile ziarelor cu pareri obiective sau cu arogante. Este cunoscut faptul ca unui jucator convocat la lotul national i-ar creste cota, iar prezenta sa in primul unsprezece ar aduce si garantia unui transfer in strainatate, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa credem toate balivernele unor oameni care inteleg fotbalul doar ca pe o afacere.

Lucescu nu este vrajitor la fel cum nici Piti n-a fost. Poate nu este selectionerul de care aveam nevoie sau poate ca este omul potrivit la locul potrivit. El este nevoit sa carpeasca o echipa nationala cu jucatori tineri „cusuti” pe langa Mutu, Chivu si Rat. Acum a scos un egal cu Franta. In aceste conditii, in genunchi dar si in deplasare. E mult, e putin? Amuzanta a fost concluzia celor de la sport.ro dupa incheierea meciului nostru cu francezii. Era ceva de genul „Am ratat calificarea la Mondiale!”



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei




https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Pariuri

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Gaz Metan Medias

STEAUA
Duminica, 13 septembrie
ora 20:00 (Antena 1)
LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Video Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/