FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ne-a Parasit Gicu Dobrin

«1234»
androsteaua26.10.2007 09:43

pacat====poate cel mai mare jucator roman de fotbal

cristian8626.10.2007 09:47

Dupa Dumitrache, s-a stins si Dobrin. Valorile pleaca spre Cer mai repede.

I.N.Money26.10.2007 09:55

Regret ca nu l-am vazut ca jucator decat pe filmulete si inregistrari,insa ma bucur enorm ca am fost contemporan cu acest urias om si fotbalist.

Odihneste-te in pace Gicu Dobrin !

Dragoshel26.10.2007 10:09

la fiecare partida de fotbal, se va tine 1 minut de reculegere in memoria celui care a fost Gicu Dobrin "Gascanul"

Sursa: FRF

David_Steaua200726.10.2007 10:27

Dumnezeu sa-l ierte si sa-i fie tarana usoara!!Mare Artist(al balonului rotund), Mare OM!!

Intradevar,o zi cu adevarat trista!!

-jon-26.10.2007 10:37

Intr-un interviu de anul acesta Gascanul povestea in stilu-i caracteristic de ce nu a jucat la Mondialul din Mexic. Pentru ceea ce e bolduit, merita tot respectul. Dar in primul rand pentru dragostea lui pura pentru fotbal, pentru copii care joaca, si pentru tribune.

La aproape patru decenii de la evenimentele care au nascut frustrarea unei intregi natiuni, "Nea Gicu", asa cum ii spun prietenii, a decis sa traga perdeaua si sa dezvaluie "motivul pentru care n-am jucat nici macar un minut in Mexic".

Doua partide de poker si antipatia blocului dinamovist de la echipa nationala l-au lasat pe tusa la cea mai mare sarbatoare a fotbalului.

Domnule Dobrin, care este adevarul despre netitularizarea dumneavoastra la Campionatul Mondial Mexic 1970?

Nicolae Dobrin: Conflictul meu cu Dinamo, echipa Ministerului de Interne din acea vreme, era de notorietate. Niciodata n-am vrut sa joc pentru echipa din Stefan cel Mare. Am fost luat de acasa cu catuse la maini, am fost amenintat cu pistolul, am fost injurat, baietii m-au si incadrat militian, dar degeaba! Nu m-am dus.

Din aceasta cauza nu ati jucat in Mexic?

Nu. Am vrut doar sa fac o introducere. Putini, foarte putini oameni au stiut adevaratul motiv pentru care nu am evoluat la Guadalajara. Eram calificati la Mondiale, iar in primavara anului 1970 am plecat intr-un turneu de pregatire in Cipru, Turcia si Grecia. Tin minte ca toti eram plictisiti de moarte. Incercam sa alungam monotonia si, din cand in cand, mai jucam cate un poker.

Cu cine jucati?

Partenerul meu preferat era dinamovistul Radu Nunweiller. Tin minte ca dupa prima mana i-am luat toti banii pe care ii avea la el. Nu erau multi, vreo 300 de dolari. La cateva zile dupa acest episod, Radu a venit la mine si m-a provocat la o noua partida. I-am spus ca as juca, dar stiam ca este lefter.

Ce s-a intamplat?

Nunweiller era putin afumat si a inceput sa se laude ca are mai multi bani decat am eu acasa. A scos din buzunar doua teancuri de bancnote. Intr-unul avea 4.000 de marci, in celalalt 9.000 de dolari! N-am avut incotro si am jucat! L-am lasat insa destul de repede fara bani. In doar cateva ore, i-am luat gramada de marci si de dolari!

Si ce a facut?

Era disperat. Pierduse toti banii. A venit pe furis, in toiul noptii, ca sa-si recupereze banii. Pentru ca ma asteptam la asa ceva, dormeam cu ei la piept. Ma prefaceam ca dorm si l-am lasat sa cotrobaie peste tot. Radu i-a cautat, dar, desigur, nu i-a gasit. Intr-un final s-a lasat pagubas.

Asta a fost tot?

Da' de unde! A mers la colegii lui de la Dinamo si i-a bagat in sedinta. A doua zi, Cornel Dinu si Mircea Lucescu, liderii grupului dinamovist de la echipa nationala, mi-au cerut sa-i returnez banii lui Radu Nunweiller.

Cum ati reactionat?

Le-am spus ca nu ii dau inapoi niciun ban. Ii castigasem, nu-i furasem. Dinu si Lucescu au mers atunci la Angelo Niculescu (n.r. - selectionerul de la acea vreme) si m-au parat.

Cum a reactionat Angelo Niculescu?

Nea Angelo m-a luat tare. Mi-a zis ca, daca nu-i dai banii inapoi lui Radu Nunweiller, nu mai joc la nationala. M-am tinut tare, iar din acel moment n-am mai pupat prima echipa. A fost momentul in care m-am izolat definitiv de antrenor si de jucatorii de la Dinamo, cei care faceau practic legea la echipa nationala in acei ani. Acesta a fost motivul pentru care n-am jucat nici macar un minut in Mexic.

the_ace26.10.2007 10:39

sa stins cel mai mare fotbalist din istoria Romaniei un om cu un caracter mare,un om distins. Nu vom uita nicodata ce ai facut pentru fotbalul romanesc KEEP ON WALKING TO THE STARS

MoRRiS26.10.2007 11:00

Dumnezeu sa-L odihneasca in pace ... Sa-I fie tzarana ushoara. Sincere condoleantze familiei. NUMAi RESPECT pentru Dobrin

st_194726.10.2007 11:07

odihneasca-se in pace!!!!

CaTaLiNsm StElIsTu26.10.2007 11:19

D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!!!O mare legenda a fotbalului romanesc..........Multumim pentru tot d-le Dobrin!

raul stelistu26.10.2007 11:22

Dupa parerea mea este cel mai mare fotbalist roman,putin peste Hagi.

Pacat ca jigodiile dinamoviste l-au lucrat in 70' si nu am putut vedea o intalnire istorica Pele Dobrin.Gicu tocmai refuzase o noua oferta de la echipa din groapa(de gunoi) si tocmai jucase poker cu ceva dinamovisti si le-a luat banii.Dupa care a intervenit oparitu'(Cornel dinu)dar Gicu nu le-a restituit banii................sursa neoficiala dar cred ca-i adevarata.

Cuvintele sunt de prisos RIP

forever_STEAUA26.10.2007 11:26
Președintele României a primit cu adâncã tristețe vestea încetãrii din viațã a lui Nicolae Dobrin, o legendã a "sportului rege", care a încântat generații întregi de români prin talentul sãu desãvârșit.

ªeful statului transmite condoleanțe familiei și celor care l-au cunoscut și iubit pe Nicolae Dobrin.

În semn de înalta apreciere si admirație pentru excepționala sa carierã de fotbalist, Președintele României, Traian Bãsescu, a semnat astãzi, 26 octombrie a.c., Decretul prin care i se confera lui Nicolae Dobrin, post mortem, Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Departamentul de Comunicare Publica

26 Octombrie 2007

sursa: www.presidency.ro

razU26.10.2007 11:28

Imi pare atat de rau de decesul lui Dobrin, cu toate ca sunt nascut dupa anii lui de glorie, de fiecare data ma uit cu placere la cate un meci in care "Gascanul" juca imperial. Super jucator, dupa parerea mea e cel mai mare jucator roman al tuturor timpurilor. Odihnesca-se in pace!

Dragoshel26.10.2007 11:30
Traian Bãsescu, a semnat astãzi, 26 octombrie a.c., Decretul prin care i se confera lui Nicolae Dobrin, post mortem, Ordinul National "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Dar de ce se dau mereu asemenea GRADE post mortem?? pana acum nu a avut timpul necesar sa il ofere? LIPSA DE REPSECT.

cristian8626.10.2007 11:40

Nu stiu daca a fost cel mai mare fotbalist roman din toate timpurile, dar a fost cel mai aproape de fotbalul pozitiv pur.

Pentru sifdarea in mod repetat a groparilor, merita tot respectul. Faza exceptionala de la meciul din groapa din 79, meci incheiat cu 4-3 pentru Arges, in care s-a distrat cu vreo 3 jucatori de la dinamu si apoi a "aruncat" mingea in adancime, faza ce a condus la gol este una de fotbal pur , genial.

Cred ca pana la urma pentru el, Realul a fost Arges.

carminastan26.10.2007 12:01

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Un articol deosebit:

http://www.sport365.ro/Nicolae_Dobrin__Gas...ata-n38026.html

brada26.10.2007 12:22

nu stiu ce ziceti da apreciez ca o sa fie 10 mii de oameni la inmormantare si stiu sigur ca eu voi fi printre ei ...

si uitativa la declaratiile astea Dinu: "Am foarte multe amintiri cu Dobrin"

Cornel Dinu a declarat cã nu l-a surprins dispariția prematurã a fostului sãu prieten Nicolae Dobrin. Administratorul delegat al FC Dinamo a dezvãluit cã are foarte multe amintiri cu "G]scanul", niciuna avînd conotații negative. "Eu știam de vreo șase luni cã va muri. A suferit de o boalã foarte grea"

el care la dat la o parte de la nationala...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace :| pitestiu e in doliu

ultras_seed26.10.2007 12:31

Condoleante familiei!!! Respect Nicolae Dobrin...!!!

LARI26.10.2007 12:39

Sper ca Cel de Sus sa-i ierte toate pacatele pentru bucuriile pe care ni le-a daruit de-a lungul timpului.

Pacat ca Dumnezeu nu i-a lasat viata vesnica, sa ne bucure la infinit cu driblingurile sale si cu fazele incredibile pe care le-a creat.

Pentru noi, vei fi nemuritor, Gicule!!!

**alex**26.10.2007 12:44

Cel mai mare fotbalist pe care l-a dat aceasta tara.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

ciprian_200726.10.2007 12:45

"Nicolae Dobrin a fost poate cel mai valoros fotbalist român al tuturor timpurilor"- stire de azi, nu poate sigur !!!!

Astristul26.10.2007 13:17

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Ne-a parasit unul dintre cei mai buni fotbalisti si oameni pe care i-a dat vreodata Romania!

:steag_steaua_ro:

raducj26.10.2007 13:25

" DOBRIN un gentleman al gazonului. El nu știe (sau nu înțelege) sã loveascã. El nu știe sã-și frângã linia printr-un efort inestetic. El nu știe sã arunce o minge în tribune. El nu acceptã, din pudoare, gândul cã spectatorii l-ar vedea schimonosit de durere, cu glezna între mâini. " (Ioan Chirila)

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

MoRRano26.10.2007 13:25

Odihneasca-se in pace, Dumnezeu sa-l ierte , Mare Om Mare Fostbalist.

predatorpulse726.10.2007 14:08

Am 21 ani si pe dobrin l-am vazut doar in clipurile de la TV sau de pe calculator,insa mi-am dat seama imediat de genialitatea lui din acele imagini. Mangaia mingea pur si simplu si asta intr-o vreme cand ghetele,mingea si celalate aspecte ale jocului nu erau atat de avansate ca astazi.

Cred ca Dobrin=Pitesti,el pus practic Argesul pe harta fotbalistica si poate prin asta a dezvoltat acea zona care a dat atatea talente fotbalistice Romaniei,amintesc din ultimii ani doar pe Dica,Mutu,Neaga si multi altii pe care inca nu ii stim.

A avut ghinionul sa se nasca sub comunisti,pentru ca altfel facea furori afara,ce sa zic,inca o crima a imputitilor ce au guvernat tara in acele vremuri. Insa Dobrin reprezinta fotbalul in starea sa pura,ca si Hagi,balaci,Ronaldinho,kaka etc. Daca se nastea in era acestui fotbal tacticizat probabil ca il rupeau cinicii din sportul rege de astazi,pac-tac si scapau de gascan.

Si asta e un motiv pentru care nu prea mai apar numere 10 in fotbalul de astazi,fotbalul a devenit mult mai agresiv si viteza e mult sporita,insa spectacolul nu prea mai apare din dribling ci din faze rapide legate prin pase consecutive,sunt rare faze ca a acea a lui maradona cand a driblat toata echipa Angliei,noroc cu Messi care a oferit ceva similar generatiei mele.

Omul acesta merita respectul nostru pentru ca a fost mereu impotriva militienilor,impotriva clubului MAI,dar in acelasi timp a fost prieten cu jucatorii dinamovisti(dinu,nunweiller) iar asta arata ca era un om bun,fara ranchiuna.

Felicitari Nicolae Dobrin,ai fost un om care a respectat fotbalul,un sport pe care nu l-ai inselat,si mai ales ti-ai dat seama ca fotbalul este pentru suporteri,lucru care lipseste azi,mai ales din fotbalul romanesc,unde majoritatea patronilor si jucatorilor nu dau 2 bani pe suporteri.

Dumnezeu sa-l odihneasca!!!

P.S. Ar fi frumos ca Neaga sau Dica sa dea un gol la Cluj si sa-l dedice lui Dobrin.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

«1234»