Dupa un meci teribil am invins la Mioveni. Da! Am ajuns sa o spunem si pe-asta: am invins greu la Mioveni! Insa eu nu fac parte din grupul celor care spun: vai, vai, vai ce-am ajuns! Sa batem Mioveniul in ultimul minut! Nu! Pentru cei care mai viseaza la victorii cu 11-0 sau 8-2 prin divizia A si la doua meciuri adevarate pe an, cu Dinamo, imi pare sincer rau. Acele vremuri au apus! Astazi fiecare meci trebuie tratat ca un derby. Azi Mioveniul, ieri Urziceniul, oricine poate pune probleme. Insa aici intervine nuanta: una e sa bati Mioveniul in minutul 90 ( avand 18 suturi la poarta, respectiv 10 pe poarta - multumesc userului Miaus), luptand cum a facut-o Steaua ieri si alta e sa faci egal la Piatra Neamt, neavand nici macar o ocazie. Haideti sa facem distinctia asta!
Stiu ca multora le e greu acum sa discearna intre jucatorii Stelei si Becali. Multi insa, nu vor sa faca distinctia asta. Multi s-au obisnuit doar sa critice si atata timp cat va fi ciobanul acolo, o vor face in continuare. Ori asa ceva nu este normal. Nu este normal sa tii cu o echipa atata vreme cat joaca bine si frumos. Nu este normal sa nu-ti mai pese de Steaua, atata vreme cat nu e cum vrei tu! Cu ce ne diferentiaza asta de oierul care pleca dupa 12 minute de la meci, pentru ca echipa nu arata asa cum vroia el? Care e diferenta?
Revenind la meciul de la Mioveni. Se vede clar ca e altceva. Haideti sa nu mai cautam nod in papura si sa vedem ca la momentul asta, cu jucatorii pe care ii avem, nu le putem cere sa aiba tehnicitatea lui Messi, nici macar pe a lui Clichy sau Eboue, dar le putem cere sa fie determinati. Sa atace cu tot ce au ei mai bun! Asa cum sunt: limitati, uzati, accidentati, repatriati sau de mana a doua. In meciul de ieri( mai ales a doua repriza) , cat s-a putut cu Arsenal, s-au daruit! Nu v-ati simtit mandri cat Emeghara si Banel l-au incoltit pe jucatorul lui Arsenal atunci in tusa? Asa a-tehnic cum e, am fost mandru de Banel. Eram constient ca tot nu va sti sa centreze si dupa faza asta, dar nu conta: a dat totul!
Imi pare rau ca sunt multi care ne cer sa boicotam "afc becali" pentru ca nu mai are nimic din Steaua'86. Dar oare nu era "afc becali" cand bateam Valencia sau Lens? Sau Betis? Atunci unde erati? Intr-adevar, primul politician-mecanic auto, este cancerul Stelei. Dar indiferenta, cui foloseste?
Vreau sa inchei, cu un apel patetic, de a-l sustine pe Massimo Pedrazzini si ii rog pe cei care vor veni la urmatorul meci al Stelei sa-i strige numele. Acest om isi face meseria onest si bine. A readus spiritul in echipa asta. Haideti sa-l sprijinim, mai ales ca au aparut tot felul de antrenori ratati care din frustrare il ataca pe nedrept. Si nu numai pe el. Si Zenga a patit-o, acum si Bergodi. Se pare ca a fi strain si a face treaba aici este un pacat! Ii mai rog pe cei care nu vor sa aiba de-a face cu echipa asta "nedemna" de ei, sa-si ia DVD-uri cu Steaua'86, sa se injure cu Andone si Lucescu si sa stea acasa. Toti ceilalti care vom fi pe stadion, partasi la asa o "rusine", sa strigam impreuna, LUPTA Steaua!
Mihai Somanescu