Stau si citesc post-urile si ma gandesc ... si nu sunt de acord cu nimeni, dar nici solutia nu o am. Sau macar sa cred ca o am. Am observat ca multi suporteri si lume in general are tedintza de a arunca vina intr-o singura parte ( unii zic ca este Gigi Becali, altii dau vina pe jucatori, altii pe antrenori, altii pe presa). Adevarul este cumulul multor factori si desi luati separat nu par a fi decisivi (poate cu expetia factorului GB), impreuna au adus Steaua unde e azi.
Si unde e Steaua azi? Steaua a ajuns in situatia in care suporterii care ieri nu concepeau decat victorii pe toate planurile (campionat, cupe europene, cupa Romaniei, amicale), sa isi doreasca contrariul.
Steaua (ca si club acum) a ajuns in situatia sa-si bata joc de oameni care au scris istoria acestui club. Steaua isi reneaga istoria.
Imagine clubului in ultima vreme este asociata numai cu scandaluri.
Unii suporteri considera ca neprezentarea la meciuri e o solutie. Nu sunt de acord. De ce? Pai sa vedem: daca intr-adevar suporterii adevarati nu ar veni la stadion la meciurile de CL sa zicem (pe principiul ca ii fac o mica paguba lui GB) cam care credeti ca ar fi pierderea financiara? Tribunele 1 si 0 vor fi pline si jumatate din banii de bilete de acolo provin. Mai mult decat atat, GB nu sta in banii de bilete, nu va amagiti.
La CL sa joci fara suporteri......in campionat la fel.....Cred ca jucatorii se vor enerva si-i vor cere lui Gigi sa faca ceva....
Ori sunt eu mama pragmatismului, ori nu stiu. Nu contesta nimeni ca un meci cu galerie nu se va compara niciodata cu un meci fara sustinerea suporterilor, DAR, jucatorii sunt angajati. Si ei joaca pentru bani. Orgoliul de a juca in tricoul rosh-albastru nu are insemnatate decat pentru putini jucatori, si
poate nu atarna mai greu decat primele de joc. Sa vorbim frumos in fatza camerelor de luat vederi ne descurcam toti. Sa ne barfim sefii la o tigara, la o bere, ne pricepem toti. Dar cand vine vorba de salariu, niciunul nu clipim. Pentru ca din salariul ala se plateste mancarea, intretinerea, transportul. Si iti convine sau nu, mai si taci din gura (Asa se si vede cati dintre suporteri muncesc si cati nu, cati sunt pusi in situatia sa se intretina cu niste bani si de obicei cei care nu muncesc au ideile mai marete).
Idei de genul "mori ciobane" nu fac decat sa umple threadurile de posturi.
Ne copmaram cu cluburi din Anglia in orice situatie, dar niciodata nu ne comparam pe noi ca suporteri cu suporteii englezi. cand o sa facem asta, o sa vedem si diferenta de civilizatie dintre noi si ei.
In alta ordine de idei, GB nu se bazeaza pe voturile suporterilor, fac pariu. Steaua este doar modalitatea de aa ajunge pe micile ecrane. capitalul politic al lui Gigi vine de la cei carora le-a construit case, carora le-a platit lumina, de la mamaie de la tara care ziua munceste pe rupte in gradina si nu sta sa-i vada maimutzarerile toata ziua la televizor. Ea stie ca omul ala e credincios si ca uite i-a ajutat pe saracii aia (intre noi fie vorbaniste hoti care nu sunt in stare sa munceacsa si sa-si plateasca o factura. au telefoane ultimul tip, dar le cad peretii in casa)
Solutia decenta care ne demonstreaza ca suntem superiori (cum ne place sa fim) este protestul organizat pe stadion. Protestul care ne permite sa fim meci de meci acolo, sa sustinem echipa pe deoparte si sa-l sanctionam pe GB. Cata vreme ramanem civilizati, nu putem fi condamnati de presa, de Liga, de FRF, de nimeni. La cea mai mica abatere se vor intoarce toate impotriva noastra.
Poate gresesc, dar asta e parerea mea.