Am urmarit scandalul de la echipa mea de suflet si am incercat in timp sa identific vinovatul si victima. Recunosc ca nu mi-a fost greu sa inteleg de la inceput, am presimtit.
Am si scris la acel moment un mesaj care a fost publicat pe acest site, " O comparatie putin deplasata? ", am fost tratat cu ironie de cativa useri.
Acel articol avea menirea de a arata suporterilor ros-albastri, celor ce se mai indoiau, ca lucrurile nu merg asa cum ar trebui la clubul lor de suflet. Am incercat, celor ce se mai indoiau de un astfel de lucru, sa le fac o comparatie intre un club care este respectat si dat exemplu ca un club profesionist si un altul care nu este altceva decat o plantatie de prin statul Georgia din sec XIX.
In opinia mea acest club nu este nimic altceva decat o plantatie de afro-americani in care ultimii nu trebuie sa faca altceva decat ce le spune conasul. Mai exact atunci cand conasul spune ca nimeni nu are dreptul sa culeaga tutunul cu 2 zile mai de vreme nimeni nu are dreptul sa faca acest lucru. Din pacate ceea ce face SUPREMUl la acest club nu este altceva decat sa interzica celor din jurul lui sa gandeasca avand impresia ca el detine adevarul SUPREM.
Astfel din pacate pentru o societate care a traversat aproape 20 de ani de la o revolutie in care au murit 100 000 oameni si dupa niste mineriade in care unii oameni au murit pentru simplul fapt ca au incercat sau era considerati de cei din jurul lor intelectuali.
Am spus-o si o afirm ca este o societate bolnava, dovada este si atitudinea anumitor suporteri care l-au adus aici pe Supremul Luminii, acesta din urma a demonstrat ca nu suporta sa fie ignorat, ei bine ifnoranta este boala(arma) impotriva MEGALOMANIEI, boala de care a demonstrat ca sufera acest monstru, nodulul cangerigen al societatii in care traim si incercam sa supravietuim pe zi ce trece.
Ei bine vine un personaj care sa tina lectii de democratie si de capitalism unei societati bolnave care nu are capacitatea de a raspunde la unison atunci cand simboluri precum Hagi sau NADIA sunt terfelite de o fiinta care are pretentia ca "mama mea m-a facut intelept".
Discutam ieri cu un coleg care fusese plecat pentru o perioada in SUA si imi spunea ca singurul lucru pe care il asociaza americanii cu Romania este Nadia, fiindca celalalt mare simbol al Romaniei recunoscut in lume este Dracula, pe care ei il asociaza din pacate, pentru noi, cu Transilvania, tin sa mentionez ca la fel se intampla si cu japonezul de rand. Cat despre Hagi imi ramane in minte povestioarele lui Cristian Topescu si in special cea a lui Mircea M. Ionescu care in timpul USA '94 povestea cum il descriau americanii pe Hagi, asemanandu-l cu Wayne Gretzky, amatorii o stiu!
Intr-o soceitate in care da bine sa spui ca esti patron si nu profesor, medic sau artist, in aceasta societate s-a intors Hagi sa fie judecat de doi urmariti penali, unul dintre ei executand vreo cateva zile pe la mitica. Acesti oameni care se pare ca nu se prea pricep atat de bine pe cat pretind la inginerii financiare, tinand cont ca au fost si sunt inca urmariti penal, au considerat ca sunt in masura sa dea sfaturi si eventual sa injoseasca un profesionist. Ei bine fie ca va place fie ca nu Hagi este si a fost un profesionist. Dupa cum el bine a spus a iubit si va iubi fotbalul neconditionat, avand in vedere ca a aleargat de la 10 la 20 de ani fara ca nimeni sa-i dea un ban.
Poate ca va mira dar din ce a demonstrat Hagi pana acum a aratat ca singurul lucru de care are el nevoie este de liniste, asa cum Alex Ferguson, Juan de Ramos, Roberto Mancini, Arsene Wanger s. a. o au pentru a atinge marea perfomanta. Hagi nu are nevoie nici macar de valva care se creeaza in jurul sau, si din pacate asta a cerut de la momentul in care a venit la clubul pentru care a suportat aceasta ultima luna de cosmar pentru el si familia lui.
Acum stau si ma intreb cum va reactiona suportul ros-albastru la aceste evenimente care se petrec la clubul lui de suflet, raspunsul meu este boicotul, de ce? Pentru ca eu nu indentific nici un stelist in acest club. Cu totii am tacut si a indurat actul de fotza al acestui individ. Toata lumea a preferat sa taca pana acum ca e perfomanta la echipa, dart dupa cum anunta Supremul in urmatoarele conditii nu cred ca mai e performanta. Asa ca va rog sa nu mai veniti la stadion sa-i aratam cu totii ca defapt Steaua suntem noi.
Ca raspuns imi puteti spune ce a mai ramas stelist in acest club, dupa cum spunea un gazetar "Becali a distrus ultima reduta stelista, Hagi".
PS: Era sa uit, tot ca o previziune, Becali mai are o tinta: Lacatus. Cat mai aveti sa indurati voi marii ultrasi sau stelisti de prin provincie? Nu credeti ca ati tacut destul?