Facem ce facem si iarasi discutam despre cretinoidul patron al Stelei. Dupa o perioada de relativa acalmie, iata-ne din nou in mijlocul unei furtuni: tratamentul la care a fost supus Gica Hagi, ne-a lasat un gust amar. Nu atat faptul ca a fost fortat sa plece a deranjat, ci mai degraba felul josnic, dezgustator si las in care s-a realizat. Ne doare ca un stelist adevarat precum Gica Hagi a trebuit sa fie umilit intr-un asemenea hal. Indiferent de rezultate, nu merita asa ceva. Dar, dupa cum a remarcat si Catalin Tolontan, acest mod de actiune nu este nou pentru oier. Asa s-a procedat si cu Piturca, Zenga, iar cu Protasov n-a mai fost nevoie ca l-a salvat oferta de-acasa. Dar de ce s-ar sabota singur un om care are tot interesul ca la echipa lui sa fie liniste si stabilitate? Pai haideti sa vedem.
Istoria ne-a aratat ca oierul n-a fost asa de la inceput, ca si Zenga si Protasov au cunoscut foarte putin din ceea ce a fost nevoit sa indure acum Hagi. De ce? Pai Steaua putea mai mult,pentru ca desi eram capabili sa realizam performante notabile in Cupa UEFA, Steaua nu producea esentialul becalian: BANI! Inca Steaua nu genera imaginea si banii care decurg din participarea in Champions League, iar intaiul colindator al tarii trebuia sa se asigure ca Steaua va ajunge acolo.
Odata convins ca Steaua poate ajunge acolo( dupa ce bati Valencia, Lens, Besiktas si faci egal la Genova sau Berlin era clar ca avem fata de UCL), oierului i-a suras soarta: Oleg Protasov a primit o oferta de nerefuzat, astfel ca a primit cale libera pentru a-l instala antrenor pe omul sau: docilul si degraba ascultatorul Cosmin Olaroiu.
Multi dintre noi cred ca oierul e un prost si ca nu realizeaza unde duce Steaua. Ei, eu spun ca nu e asa. Eu spun ca stie perfect ce face. Pentru el situatia de acum este ideala,Steaua ii aduce milioane de dolari anual, glorie si publicitate, insa stie ca daca Steaua ar depasi acest nivel incipient al performantei, legile pietei concurentei fotbalistice l-ar obliga sa faca din Steaua o adevarata industrie, ori in acest caz, nu si-ar mai permite sa faca chiar ce vrea. El stie toate acestea. Acum ceva vreme scriam aici ca asta e nivelul maxim de perfomanta al Stelei actuale - referindu-ma la faptul ca o calificare in grupele UCL e maximul acestei generatii de fotbalisti - dar nu-mi inchipuiam ca doar atat s-a dorit. Ca acesta e FINALUL, cand de fapt ar fi trebuit sa fie INCEPUTUL.
Sigur, pot fi acuzat ca vad rau si unde nu e. Dar haideti sa ne amintim cum a dezbinat Dinamo, haideti sa ne amintim ca a reusit sa transforme 3 antrenori in 3 dusmani: Piturca, Hagi si Olaroiu, astfel controlandu-i pe toti 3. Haideti sa ne amintim cum i-a bagat la mijloc pe proprii jucatori in disputa cu antrenorul lor. Toate astea si multe altele, spun un singur lucru: REA VOINTA!
Mai nou vad ca incearca sa ne arunce balonul de sapun numit "il pun pe Lacatus antrenor". Din pacate sunt deja destui care se grabesc sa sara ca sa-l prinda. Oare chiar mai poti fii atat de orb incat sa nu realizezi ca si o eventuala numire a lui Marius ar avea aceeasi soarta ca a lui Hagi? Oare chiar il mai crede cineva?
Mihai Somanescu