FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Agonie și extaz

«1234»
fcsteaua.ro28.08.2007 01:31

Nu are alura unui fotbalist de rasã: cu mersul legãnat, puțin crãcãnat, ar trece cu ușurințã drept un veritabil matroz. Un lup de mare obișnuit cu valul și scândura udã a punții, nicidecum un gladiator al luptelor duse in iarbã. Instinctul de "killer" pare cã nu poate exista in asociere cu persoana lui: este perfect disimulat de freza zburlitã, vorba pelticã și zâmbetul ușor obosit. Nu are incisivitatea lui Henry, nici grația și ingeniozitatea lui Zidane. Are momente când dispare pur și simplu din joc, lãsând loc la fel de fel de interpretãri privind oportunitatea folosirii lui ca titular. ªi rateazã...offfff, cât poate rata! Exasperant de mult câteodatã, te umple de nervi. Constanța, se pare, nu este una din calitațile lui de bazã. Dar, vã intreb, cum l-ați putea caracteriza intr-un singur cuvânt? Mie mi-ar fi foarte greu...

Pentru cã, paradoxal, tocmai inconstanța de care dã dovadã il face atât de iubit. Geniul, pentru a fi apreciat, nu are nevoie decât de o micã apropiere de mediocritate. O comparație - suficient pentru a realiza ce ar insemna Steaua fãrã el. Extraordinarul poate exista tocmai prin antitezã cu banalul cotidian. Pentru cã, indiferent de multele ratãri și jocuri nereușite, existã intotdeauna o clipã de geniu. O clipã pe care o așteptãm cu toții, pe care știm cã numai el o poate aduce la viațã. Un gol de generic, o pasã incredibilã, o victorie. ªi atunci uiți de tot, de ratãri, de partidele cu iz de suficiențã, de toate intrebãrile chinuitoare legate de valoarea lui. Atunci, in acel moment, inima ți se umple de bucurie ca de o lavã fierbinte. ªi, cu vocea tremurând de emoție, reușești sã ingãimi printre lacrimi: "Mulțumim Nicule..."

Sunt convins cã mâine ne vom califica, pentru a doua oarã consecutiv, in grupele Champions League. ªi mai cred cã Nicolae Dicã va face un meci mare, genul cu care ne-a obișnuit mereu in confruntãrile europene. Un Dinamo Kiev - Steaua reloaded.

Forza Steaua!

Andrei (papillon)

SSK28.08.2007 03:32

Dica este cel mai bun jucator al Stelei, de la Adrian Ilie incoace. Incontestabil.

Iar daca ar fi avut viteza lui Nicolita, Dica ar fi fost intre primii 5 jucatori din Europa.

revollver28.08.2007 05:35
multumim nicule...calificane si atunci poti pleca , lumea te va respecta in continuare, si daca cineva are dreptul sa plece de la Steaua , primul esti tu , ptk tiai facut datoria cu varf si indesat , asa ca ai dreptu sa devii si mai mare in europa!!!deci am zis in europa , nu la ungurii de la CFR....Forza Steaua Forza dicaniooooo
papillon28.08.2007 05:40
Dica este cel mai bun jucator al Stelei, de la Adrian Ilie incoace. Incontestabil.

Iar daca ar fi avut viteza lui Nicolita, Dica ar fi fost intre primii 5 jucatori din Europa.

da Ovidiu, fara discutie. Am simtit nevoia sa-l reabilitez putin dupa circul facut de Gigi saptamana trecuta. Pentru ca am vazut comentarii in care Dica, Mirel si ceilalti erau facuti tradatori,oameni fara caracter, samd. Problema e ca uitam prea repede ce inseamna acestia pentru Steaua

_shark87_28.08.2007 06:06

mah baieti voi ati auzit aseara la fanatik ce a zis ciobanu'?

ca in iarna vrea sa vanda jucatorii cei mai buni de la echipa (Radoi, Dica, Goian, Neaga) ca sa faca bani din fotbal si lucrul cel mai grav este ca vrea sa-l vanda pe Dica la CFR Cluj numai cu 4 mil pentru ca e echipa din campionatu Romaniei. eu nu mai am cuvinte...eu sper doar ca Dica sa nu acepte asa ceva si sa plece la alta echipa in strainatate...ciobanu asta vrea sa ne distruga de tot...

chris_steaua28.08.2007 06:07

Dicanio este cu adevarat cel mai bun si cel mai iubit jucator al Stelei si chiar din Romania.

chris_steaua28.08.2007 06:14
mah baieti voi ati auzit aseara la fanatik ce a zis ciobanu'?

ca in iarna vrea sa vanda jucatorii cei mai buni de la echipa (Radoi, Dica, Goian, Neaga) ca sa faca bani din fotbal si lucrul cel mai grav este ca vrea sa-l vanda pe Dica la CFR Cluj numai cu 4 mil pentru ca e echipa din campionatu Romaniei. eu nu mai am cuvinte...eu sper doar ca Dica sa nu acepte asa ceva si sa plece la alta echipa in strainatate...ciobanu asta vrea sa ne distruga de tot...

te rog frumos shark_87 mai sunt si fete pe forum

si nu cred ca lar vinde pe Dica numai pe 4 mil . Dica nu e jucator numai de 4 mil. dar zisase ca daca-l vinde , nul va vinde la o echipa din Romania. macar .... dc pleak sa pleca sa plece la o echipa de valoarea lui, la o echipa mare!!!

glow28.08.2007 06:18

Foarte frumos, coerent si realist scris comentariul. Toata Stima.

DICAnio este cel mai iubit jucator al nostru, este un jucator esential echipei noastre, de care intr-o buna zi, din pacate, ne vom desparti, sa speram ca acea zi va fi cat mai departe. Oricum locul sau e doar la o echipa de top, gen Barca, Real, Arsenal sau chiar Chelsea.

BAFTA Dica & BAFTA Steaua !!! spre cl

COOL28.08.2007 06:31

dak Dica nu o sa isi incheie cariera la Steaua..... sa moara tac si pac a lu' nea Ciobanu'..... " Hahalerelor, il dau pe Dica la Buzau, sa vada cum e munca de jos....... Aja ca nu mai vrea crucea de pe autocar sa mai traiejte yo...... Hahalelelor!!!!!" oricum care jtie dak mai exista bilete la Steaua - Bate?????????

_shark87_28.08.2007 06:35
te rog frumos shark_87 mai sunt si fete pe forum

si nu cred ca lar vinde pe Dica numai pe 4 mil . Dica nu e jucator numai de 4 mil. dar zisase ca daca-l vinde , nul va vinde la o echipa din Romania. macar .... dc pleak sa pleca sa plece la o echipa de valoarea lui, la o echipa mare!!!

intra pe fanatik.ro sau pe prosport, ciobanu' a zis asta la emisiunea l-am auzit si eu...si stiti cum e cand ii intra ceva in cap...

bibbi28.08.2007 07:05

da...frumos acest comentariu si adevarat! Nicolae Dica ste cel mai bun jucator din campionatul intern la ora actuala,si sper ca va ramane tot asa. Bafta RonalDICA,bafta Dicanio,bafta!

dica10

Punker Boy28.08.2007 07:21

off topic

Rãdoi nu va juca împotriva lui BATE Borisov!

de Rãzvan Rotaru , Dan Udrea

Loviturã sub centurã pentru Steaua înaintea meciului cu BATE Borisov, decisiv pentru accederea în grupele Champions League. La antrenamentul de asearã, Rãdoi a pãrãsit terenul dupã ce a resimțit din nou dureri la genunchiul stîng și în proporție de 90 la sutã nu va putea evolua mîine searã.

Ce s-a întîmplat? Rãdoi s-a întors de la echipa naîionalã cu o tendinitã la genunchiul stîng, mai precis o imflamare a tendonului, problemã din cauza cãreia a și fost înlocuit la pauza amicalului Româ- nia – Turcia, scor 2-0, disputat miercurea trecutã. Joia și vinerea trecutã a primit liber din partea lui Hagi, iarsîmbãtã și duminicã s-a antrenaet separate de echipã tocmai pentru a nu forța refacerea.

Asearã, a fost momentul în care a încercat sã facã ședința de pregã tire cot la cot cu colegii sãi. Piciorul i-a rezistat foarte bine aproape 75 la sutã din antrenament, dupã care în timp ce Hagi exersa diverse scheme de joc, Rãdoi s-a prãbușit la pãmînt. A acuzat dureri mari în același loc, la genunchiul stîng. Imediat, doctorul Radu Paligora l-a scos de pe teren și cei doi au plecat la vestiare.

Tocmai pentru a nu risca o recidivã, nu s-a riscat absolute nimic și Rãdoi n-a mai continuat antrenamentul. În cursul zilei de astãzi vor fi efectuate teste suplimentare și e posibil chiar sã i se facã și o rezonanțã magneticã.

Amenințãri pe ușa locuinței fotbalistului

Cei 5 jucãtori despre care Gigi Becali a spus cã s-au plîns de metodele de lucru ale lui Hagi au primit în ultimele zile mai multe mesaje dure din partea suporterilor. Totuși, Rãdoi a avut parte de un moment extrem de neplãcut. Cînd s-a întors acasã de la stadion, a vãzut pe ușa apartamentului o hîrtie lipitã și pe care era scris un mesaj de amenințare. A fost momentul în care Mirel l-a anunțat pe Becali cã e dispus chiar sã renunțe la fotbal, temîndu-se de ceea ce s-ar putea întîmpla.

Trei ani de coșmar pentru cãpitan

Problemele medicale ale lui Rãdoi la genunchi par fãrã sfîrșit. Totul a început în august 2004. Atunci a resimțit pentru prima datã dureri la genunchiul drept, a fãcut un consult la Bologna, a trebuit sã urmeze un tratament care l-au ținut departe de gazon cîteva sãpentruãmîni. Apoi, în vara anului trecut a fost nevoit sã se opereze, tot la Bologna, și a absentat trei luni și jumãtate. În fine, în primãvarã a suferit o entorsã tot la genunchiul drept și din nou a fost scos din circuit douã luni.

43 de meciuri a absentat Rãdoi din echipa Stelei în ultimii 3 ani din cauza accidentãrilor la genunchi

Sursa gsp.ro

adynezu28.08.2007 07:25

aproape offtopic :

Becali nu'i intreg la minte....

"Am oferta de cinci milioane pentru Dica, dar daca CFR Cluj da patru milioane pe el, atunci o accept pentru ca sunt romani de-ai nostri"

Daca Dica ajunge sa joace in Romania la alta echipa decat Steaua, Becali e un mare t*mpit...

offtopic acuma :

"O sa plece patru-cinci jucatori de valoare. Toti sunt de vanzare, mai putin Nicolita, Bicfalvi si Surdu. Si Radoi si Dica si Goian sunt de vanzare. Vreau sa fac o pepiniera proprie. Sa cumpar jucatori pe cateva sute de mii de euro si sa ii dau cu milioane. Acum fac performanta la Steaua, dar vreau sa fac sute de milioane din fotbal"...

De cand Becali stie ceva despre fotbal? si.... Daca face asta(pentru ca e in stare), ce jucatori o sa mai aibe echipa?....

stelist24/2428.08.2007 07:29

baieti , oieru vrea sa ii vanda pe Dica, Radoi, Goian samd.

ma ,oare e sanatos omul asta???

alexmk1728.08.2007 07:47

Baaaaaaa, acum sunt romani???? Parca erau unguri!

Jucatorii de mai sus trebuiesc vanduti la un moment dat, dar pe bani foarte multi si AFARAAAAAAA! Nu aici la echipe de romani, ex-ungure!

Dica trebuie dat pe minim 10 milioane, in iarna, dupa Liga! Si cumparat ceva cu minim 8 milioane, dar superbun!

Asta face reduceri de vara vad! Cumparati mai ieftin si luati titlul mai CFR! De ce sa-l ia Steaua!???? Cam asta face dobitocu!

Ce ma bucura este ca omul a intrat intr-o stare de senilitate si se pare ca nu mai are mult de trait!

Cam toti astia in ultima perioada a lor au intrat intr-o stare de nebunie si dupa aia s-au prapadit!

N'est pas, Napoleoane Jijane???

malasorte1328.08.2007 08:07

Frumos articolul, Dica este jucatorul meu preferat atat ca stelist cat si ca roman.

O singura obiectie am: Ce intelegi tu prin Constanta ??? Ca un jucator sa joace meci de meci la fel de bine ? Pai asta e imposibil, spune-mi un nume din intrega lume care joaca bine meci de meci.

Dica de 3 ani, am intrat in al 4-lea, de cand e la Steaua e golgheterul echipei IN TOATE COMPETITIILE !!! Daca asta nu inseamna Constanta, atunci eu nu cunosc intelesul acestui cuvant.

Inca odata felicitari pentru articol, atat pentru tema aleasa cat si pentru modul de prezentare !

zloty28.08.2007 08:18
Baaaaaaa, acum sunt romani???? Parca erau unguri!

Jucatorii de mai sus trebuiesc vanduti la un moment dat, dar pe bani foarte multi si AFARAAAAAAA! Nu aici la echipe de romani, ex-ungure!

Dica trebuie dat pe minim 10 milioane, in iarna, dupa Liga! Si cumparat ceva cu minim 8 milioane, dar superbun!

Asta face reduceri de vara vad! Cumparati mai ieftin si luati titlul mai CFR! De ce sa-l ia Steaua!???? Cam asta face dobitocu!

Ce ma bucura este ca omul a intrat intr-o stare de senilitate si se pare ca nu mai are mult de trait!

Cam toti astia in ultima perioada a lor au intrat intr-o stare de nebunie si dupa aia s-au prapadit!

N'est pas, Napoleoane Jijane???

bai ce ai 10 milioane pentru Dica??? daca se duce in vest nu da nimeni atata pe el nici vreodata pe vreun jucator roman ,cred ca 5-6-7 milioane e pretzul corect doar rusi sasi permita sa dea mai multzi

dia_stelista28.08.2007 08:29

Dica ori unde s-ar duce in orice campionat, orice tara valoreaza pe putin 10 milioane e un jucator foarte mare

alexmk1728.08.2007 08:41

Forzzzzzzzaaaaaaaaaaaaa Lazzzzzzzzzziooooooooo!

Scoate javrele de unde nu le e locul! Pentru binele fotbalului romanesc!

Steaaaaauuuuuaaaaaaaa eeeee cuuuu Laziooooooooo!

vanfootball28.08.2007 08:47
Dica ori unde s-ar duce in orice campionat, orice tara valoreaza pe putin 10 milioane e un jucator foarte mare

Poate doar in Anglia, unde preturile sunt mult umflate.

cristi_mold28.08.2007 09:02
Dar, vã intreb, cum l-ați putea caracteriza intr-un singur cuvânt? Mie mi-ar fi foarte greu...

Fotbalist.

Am vazut si eu aseara emisiunea in care Becali a spus ca ii va vinde pe Dica, Goian si Radoi si va aduce jucatorii tineri pe care sa ii faca mari fotbalisti. Stiti ce cred eu. Ca va vinde toata echipa si va lua niste second-hand-uri si va face din CAMPIOANA Steaua o echipa de pluton.

Azazello28.08.2007 09:27

Un singur cuvant: ARTIST !!!!

PavelAndrei28.08.2007 09:31

nu pot sa cred cat de tzacanit e Becali.cum sa-l dea pe 4 milioane la Cluj pe Dica?da de pomana?of doamne n-am mai vazut asa ceva e nebun.plus ca a zis ca in iarna pleaca si Radoi si Goian.Becali asta e prost la cap

zloty28.08.2007 09:36
nu pot sa cred cat de tzacanit e Becali.cum sa-l dea pe 4 milioane la Cluj pe Dica?da de pomana?of doamne n-am mai vazut asa ceva e nebun.plus ca a zis ca in iarna pleaca si Radoi si Goian.Becali asta e prost la cap

ho ma potolestete chiar crezi ca va ajunge Dica la Cluj? sau ca va vrea el sa mearga accolo? totzi jucatori vor inafara nu in tara la echipe de pluton

NO_LIMIT28.08.2007 09:38

Foarte tare articolul...fara discutie dica10 e cel mai bun jucator din campionat si asta, pentru ca asa cum scrie in articol...are momentele lui de geniu. Cand jokul e monoton...lumineaza terenul cu o pasa sau un sut cum numai in alte campionate vedem.E favoritul meu trebuie sa recunosc... dar totodata trebuie sa mai recunosc ca, Steaua fara Dica este 0...Eu mi-as dori sa ramana la Steaua dar ciobanul vad ca are alte ganduri criminale...

fularultras

«1234»