Am ajuns intr-un punct in care doar o minune mai poate salva Steaua de la un dezastru sportiv si uman. Acesta este adevarul, m-am gandit mult daca ar trebui sa postez aceste cuvinte, dar nu ne mai putem ascunde dupa deget! Credeam ca Hagi este singurul om care-l mai poate opri pe dementul de la conducerea Stelei, dar se pare ca fenomenul este ireversibil. Ceea ce s-a intamplat m-a convins definitiv ca normalitatea nu va mai reveni niciodata pe stadionul nostru drag atata vreme cat aceasta jigodie va mai avea un cuvant( oricare ar fi acela )de spus la acest club. Am intrat intr-o spirala care nu va avea decat un singur sfarsit: mediocritatea! Sau cu alte cuvinte, sfarsitul legendei numita Steaua Bucuresti.
Ma gandeam ieri si alaltaieri la ceea ce are de facut Gheorghe Hagi acum. O parte din mine vrea sa plece, sa nu se lase calcat in picioare de cioban. Indiferent ce va face, Hagi va ramane unic. Nici o suta de retrogradari sau o mie de insulte, nu vor face sa dispara emotia traita, atunci cand pronunt numele Hagi. Pe de alta parte, n-as vrea sa plece. Daca ar pleca, e clar ca dupa el, Steaua va fi antrenata de sclavii becalieni.Si el stie asta. Primul sclav pe lista: Cosmin Olaroiu. Am vazut cu totii cum asteapta ca o hiena la cotitura, mai ales ca este si regretat de fostul sau stapan: "Oli venea si imi explica, de ce face aia, de ce joaca asa...". In plus de asta e si om de "caracter":" Oli facea ce-i spuneam, ma respecta". Pai nu ? Ce nevoie sa aiba de un Walter Zenga? Normal, daca nu are "caracter", ce sa caute aici?
In aceste momente, orice discutie despre mijlocasi ofensivi sau crize de forma, accidentati si antrenori secunzi mi se pare irelevanta. Mi-e teama ca in aceste momente, sub ochii nostri se joaca sfarsitul Stelei. Ultimul act.
Tot ce putem face e ca la meciul cu Pandurii sa venim 30 de mii, sa-i strigam numele lui Hagi si sa ne intoarcem cu totii cu spatele catre tribuna oficiala, sa-l aparam pe cel care ne-a facut niste nopti fericite cand eram tineri si copii. Chiar daca pierdem si Hagi pleaca, ne va mai ramane demnitatea. Libertatea si visele nu ni le poate lua nimeni.Doar asa, legenda va mai supravietui.
Mihai Somanescu