Hagi este ultima reduta a stelismului neatinsa de mizeria becaliana. Practic prea multe simboluri au fost murdarite de actiunile acestui om si nu ne-a mai ramas ce sa aparam. Chiar daca aceasta noua echipa va castiga in viitor Champions League, dispretul stelistilor pentru Becali va ramane. Implicit greata si pe alocuri, ura. Credeam ca l-am vazut pe acest om in toate fazele deprecierii mintale, in secvente ale maniei persecutiei pana la cele de schizofrenie paranoida, dar ce s-a intamplat aseara a depasit cu mult limitele imaginatiei mele.
Am ascultat cu pielea de gaina urletele unui om ce si-a pierdut mintile doar pentru ca un antrenor a avut curajul sa adopte sistemul de joc pe care l-a considerat a fi cel mai eficient. Mi-am tinut respiratia sperand ca sa aud acel hohot de ras cumplit si poanta de usurare intr-un final fericit "a fost o gluma". Din pacate urletele se amplificau, iar demnitatea celui mai iubit fotbalist roman din toate timpurile era calcata in picioare de selectionerul universal si salvatorul natiei romane. A fost un soc, o demonstratie a dictaturii si o proiectie a unui film horror la care s-au inceput filmarile in anul 1999.
Pe langa manifestarea furiei extreme se pune in discutie autoritatea ANTRENORULUI. Cum isi va putea impune sistemul dorit atata vreme cat i se va dicta cum sa aseze echipa? Cum va putea sa isi priveasca jucatorii in ochi atunci cand va trebui sa-i critice stiind ca acestia sunt constienti ca adevarata autoritate o are patronul? Si ce se va intampla daca Gica va pleca? Care antrenor cu personalitate si valoros va dori sa mai antreneze echipa noastra? Iesirea in decor ne-a demonstrat inca o data ca Lacatus si Hagi nu au fost decat oglinzi menite sa cosmetizeze imaginea unui om viclean. La suprafata machedonul se foloseste de oameni, de imaginea acestora, in realitate el dorindu-si o lume doar a lui.
Becalia Bucuresti, iata o fosta castigatoare a Cupei Campionilor Europeni, o holograma a unei superioritati ros albastre ce a fermecat candva inimile romanilor si a Europei. Sper din tot sufletul ca Gica va gasi puterea sa ramana antrenor al Stelei. Sper ca va reusi sa nu atinga acest rahat ordinar servit in permanenta de acest om bolnav numit George Becali.
Spectacolul si farmecul fotbalului au murit in Ghencea odata cu imprimarea noii filosofii a spiritului becalian. Odata cu acestea demnitatea, dragostea noastra a devenit disperare, iar filmarile incepute in anul 1999 au devenit o pelicula devenita banala, si - foarte grav - in parte acceptata ca normalitate.