FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Marea Neagra

«1345»
Alex88pl12.07.2010 18:07

am fost in vama in urma cu 3 saptamani si e jale..mai bine nu ma duceam. planuiam sa stau 5 zile. a doua zi am plecat. nu mai e ce era odata..muzica nu mai e muzica..doar house. expiratu ziceai ca e bambu.

axl22.08.2011 15:10

Institutul Verde ii invită pe turisti să ia parte la campania Vama Verde" și să semneze petiția "Salvați delfinii din Marea Neagră" cu scopul de a salva speciile de delfini amenințate de braconaj, precum si habitatul din zona costieră a Marii Negre. Cu ocazia lansarii campaniei națíonale, Institutul Verde va organiza la Vama Veche de pe 15 august pană pe 5 septembrie diferite evenimente. În v-ama la cortul Institutului Verde de pe plajă (vizavi de terasa Bongo), vor avea loc concerte live, expoziții de fotografie, proiecții de filme documentare. Prima seară a concertat artistul Bogdan Ionel, alias Banderas, intr-un show live de muzică folk și rock. Pentru că numarul delfinilor se imputinează pe zi ce trece și pentru că nu putem ramane indiferenți, pentru că delfinii sunt animale atat de inteligente incat ar trebui considerate ființe prin lege, Institutul Verde ii invită pe toți romanii sensibili la actele de cruzime la care sunt supuse aceste animale inteligente să tragă un semnal de alarmă că lucrurile se pot intampla altfel atunci cand vorbim despre natură in Romania," declară Toni Momoc, membru fondator al Institutului, aflat zilele acestea la cortul IV din Vama Veche.

Zeci de exemplare din cele trei specii de delfini care populează Marea Neagră au fost descoperite anul acesta pe plajele romanesti. În 2010, au esuat pe plajele dintre Sulina si Vama Veche 72 de exemplare de delfini, iar in 2009 au fost descoperite 106 exemplare esuate. Delfinii au murit fie pentru că s-au prins in plase de pescuit si s-au inecat, fie in urma impactului cu ambarcatiuni rapide cum ar fi barcile cu motor, skijet-urile etc. "Acest tip de inconștiență trebuie să inceteze", declară secretarul Institutului, Silviu Dumitru care adaugă că delfinii ar trebui tratați ca persoane de catre dreptul pozitiv: Noi consideram că delfinii sunt egalii oamenilor."

Singurele trei specii de delfin care patrund in Marea Neagră sunt: Phocoena phocoena (marsuinul, focena sau porcul de mare), Tursiops truncatus (afalinul sau delfinul mare sau delfinul cu bot gros) si Delphinus delphis (delfinul comun). Pană astazi au fost monitorizate in apele romanesti aproximativ 2300 de exemplare de delfini din toate cele trei specii existente in Marea Neagra

Pe langă participarea la fața locului, toți cei care nu ajung pană pe 5 septembrie la Vama Veche pot semna online petiția pentru salvarea delfinilor.

P1060402.JPG

P1060413.JPG

P1060414.JPG

P1060412.JPG

axl14.09.2011 15:31

Apa e extraordinar de rece, am intrat pana pe la oo si m-a luat instantaneu durerea de cap. Probabil scaderea brusca in temperatura a cauzat si decesul in masa a meduzelor mari, sunt gramezi marisoare de meduze cu diametrul de aprox 50 cm. intinse pe tot malul Saturn - Venus.

dee14.07.2012 06:49

relatari-

Marea Neagra, pentru cei ce vin la mare

Astept sezonul 5 :)

Alintimofte19.07.2012 11:26

uh ce balena esuata e acel animal ?

Ronnie19.07.2012 15:45

Esti atat de prost incat nu poti sa citesti mai sus de poze?

axl24.05.2013 21:27

Ia sa va mai zic eu ce se intampla la mare.

Ce se intampla ziua:

P1030699.JPG

Si ce se intampla noaptea:

P1040134.JPG

axl08.08.2013 17:55

Olimp a decazut de la statiunea ceausista a bogatasilor la un mic orasel parasit aproape complet. Cine cauta intimitatea, singuratatea, linistea, le gaseste pe toate pe cei 3 kilometri de plaja de-acolo. Am fost azi, eram noi si inca vreo 12 persoane.

WP_000013.jpg

vlad09.08.2013 03:59
Olimp a decazut de la statiunea ceausista a bogatasilor la un mic orasel parasit aproape complet. Cine cauta intimitatea, singuratatea, linistea, le gaseste pe toate pe cei 3 kilometri de plaja de-acolo. Am fost azi, eram noi si inca vreo 12 persoane.

WP_000013.jpg

Ai fost la Stegulete?????

axl09.08.2013 10:00

Hehe, nu, doar am trecut pe-acolo cu masina, am trecut si pe la vila lui Base in drum spre Olimp.

Azi dimineata la Olimp:

WP_000017.jpg

vlad09.08.2013 16:57
Hehe, nu, doar am trecut pe-acolo cu masina, am trecut si pe la vila lui Base in drum spre Olimp.

Azi dimineata la Olimp:

Un rasarit superb.

SteauaToronto09.08.2013 17:53

@axl

pot sa fiu si eu fanul tau ? "un rasarit superb"

axl09.08.2013 17:58

Pai sa stiti ca a fost. Ne-m trezit la 5, Pisi a mormait nitel dar i-am bagat o cana de cafea in bot si-a tacut. Am plecat din Mangalia la 5 jumate, era o ceata! Ceata e buna, inseamna ca apa a fost linistita, fara tulburari, vizibilitate buna. Soarele trecuse de mult de orizont la momentul pozi, pare ca tocmai rasare din cauza paturii de ceata.

Alex, tu ma iei in tarbaca sau vorbesti serios? Nu-mi dau seama ca-s nitel abtiguit, am baut ceva beri la stuf cu cumnatelul.

SteauaToronto09.08.2013 18:03

nu frate, AXL eu te cunosc de pe vremea cand am inceput sa construim site-ul de la 0, esti un baiat extraordinar, referirea mea a fost la oamenii noi care incep sa se dea bine pe langa tine fiind acuma moderator....

axl09.08.2013 18:19

Daca te referi la @vlad musca-ti limba si baga 20 de flotari, gresesti groaznic.

Topicul asta e copilul meu de suflet, sa nu-l poluam cu atacuri inutile.

vlad09.08.2013 18:22

@Greco(daca citesti acest topic), am crezut ca ai dat un "restart" sau "refresh" la situatia de pe acest site. Nu te cunosc personal,mi se pare ca esti un tip destul de serios, se poate sa explici mai pe intelesul nostru(unora) ce inseamna toleranta zero pentru atacuri sau intepaturi la persoana? Eu cred ca sunt destul de cerebral sa inteleg intentia ta dar te rog "bate saua sa priceapa iapa!".

Scuze pt offtopic.

SteauaToronto09.08.2013 18:47

auzi vlad mare lucru sa fim prieteni...hai frate...uite sunt un pic beat...las de la mine...ne impacam ? daca esti stelist te impaci daca nu ramai cu grupul extrema...

@axl

sa stii ca inainte sa venim in Canada mama a fost profesoara de biologie frate am niste poze vechi cu Marea Neagra daca vrei le scanez si le trimit pentru colectie daca vrei.

axl09.08.2013 18:58
auzi vlad mare lucru sa fim prieteni...hai frate...uite sunt un pic beat...las de la mine...ne impacam ? daca esti stelist te impaci daca nu ramai cu grupul extrema...

Ce-mi plac mie reconcilierile astea la betie.

@axl

sa stii ca inainte sa venim in Canada mama a fost profesoara de biologie frate am niste poze vechi cu Marea Neagra daca vrei le scanez si le trimit pentru colectie daca vrei.

Chiar te rog. Scaneaza-le si posteaza-le aici.

Fiind topic deschis de mine, rog un alt mod sa faca nitica curatenie. Am vorbit cu Toronto pe privat, nu cred ca e necesara o sanctiune, poate doar in cazul in care @vlad o cere. Las la latitudinea altui mod.

SteauaToronto09.08.2013 19:29

azi sunt la o reuniune de facultate...deci maine cand ma trezesc ma duc la ai mei si iau albumul ala il scanez si pun pozele aici.

vlad09.08.2013 19:44

Ce-mi plac mie reconcilierile astea la betie.

Chiar te rog. Scaneaza-le si posteaza-le aici.

Fiind topic deschis de mine, rog un alt mod sa faca nitica curatenie. Am vorbit cu Toronto pe privat, nu cred ca e necesara o sanctiune, poate doar in cazul in care @vlad o cere. Las la latitudinea altui mod.

Nu cer nicio sanctiune pentru nimeni. M-am saturat de certuri si de persiflari. Daca s-a dat ceasul de la 0 sa fie intr-un ceas bun atunci.

As vrea sa punctez doar ca dragostea pentru domnii Mihai Stoica si George Becali ramane aceeasi. :)

Saptamana viitoare o sa ma urc in masina dimineata si o sa mai dau o tura la mare. Am fost in concediu 6 zile dar gandul imi zbura numai la probleme si la treburi. Halal concediu. A fost mult mai placut sa ii propun sotiei intr-o seara sa mergem dimineata o fuga pana la mare sa facem plaja si sa ne intoarcem seara. La 8 dimineata eram la plaja.

Si apropos de Neptun-Olimp. Imi este dor de verdeata din acea statiune. De noptile pierdute prin statiune. Era de vis. Mamaia juca in Liga piticilor cand Olimpul stralucea. Si eram innebunit sa ma duc la Amfiteatru si sa ma holbez la jocurile alea . Era un fel de Las Vegas pentru mine.Ma uitam la nordicii aia care ocupau mesele Acum este in paragina statiunea. Cine ar fi crezut dupa petrecerile crunte pe care le faceam in Olimp de 1 Mai?

drvladyk10.08.2013 02:20

Scuze de calitate, sunt din 2008, un amarat de tel. Mi-e dor de terasa aia

Imag089.jpg

Imag090.jpg

axl15.08.2013 09:22

Daca ajunceti la mare recomand o ora de calarie la Herghelia Mangalia. Au fost facute investitii destul de serioase acolo, au 350 de cai, e cam 80 de lei ora/lectia de calarie. Merita.

Herghelia Mangalia

Municipiul Mangalia, judetul Constanta

Telefon: 0241.75.13.25, 0372.70.17.64

«1345»