Meci câștigat greu, chiar dacã meritat, de Steaua la Constanța. În urma unui joc nespectaculos și fãrã prea multe ocazii, Dicã a adus Stelei cele 3 puncte, în urma unei execuții mai degrabã norocoase, cu genunchiul.
Paradoxal, Steaua a jucat mai bine dupã marcarea golului, constãnțenii nereușind sã punã în pericol poarta. În aceste condiții, debutul lui Zapata rãmâne un eveniment statistic, întrucât columbianul n-a avut ce apãra, cu excepția câtorva mingi înalte reținute cu siguranțã.
Apãrarea s-a achitat cu brio de sarcini, doar Petre Marin având câteva probleme cu brazilianul Gerlem, fiind depãșit în câteva rânduri de acesta. În rest, Golanski, dar îndeosebi Goian și Rada (și mai apoi, Rãdoi) au fãcut un meci bun, fãrã probleme deosebite.
Problemele apar în continuare la mijloc, acolo unde Bãdoi nu pare sã intre în jocul echipei. Mijlocașii centrali sunt defensivi, în oricare din combinații (Rãdoi, Lovin, Ovidiu Petre), Steaua ducând clar lipsa unui numãr 10 la mijlocul terenului. Surghiunirea lui Nicolițã pe stânga nu este nici ea de bun augur, dar remarcãm cã în acest moment Steaua nu are mijlocaș stânga, Boștinã fiind exclus din lot, iar Cristocea și Ochiroșii - accidentați.
În atac, Zaharia n-a reușit nimic notabil, iar Dicã ne-a demonstrat încã o datã cã de ani buni este jucãtorul fãrã de care Steaua nu poate mare lucru. Lipsa lui Neaga și a lui Vali Badea (vârful de careu de care Steaua are nevoie, din punctul meu de vedere) atârnã foarte greu, Steaua fiind în situația de a nu avea atacanți pe banca de rezerve în acest moment.
Ce-ar mai fi de spus? Cred cã Steaua a câștigat astãzi pentru cã jucãtorii sãi au o experiențã care și-a spus cuvântul, dar și pentru cã l-a avut pe Dicã. Mai cred cã fãrã un mijlocaș central ofensiv, cu știința jocului, Hagi nu va reuși ceea ce și-a propus la Steaua.
ªi mai cred cã intrãm într-un rãzboi surd al conducerii cu propriii suporteri. Fãrã scandal prin presã și profitând de momentul prielnic (reacția publicã puternicã fațã de violențele pe stadioane), "finanțatorul" Becali, prin stafful administrativ, reușește sã împiedice suporterii roș-albaștri sã intre pe stadion! O reconciliere realã devine din ce în ce mai puțin plauzibilã.
Ovidiu