FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

NU VIOLENÞEI PE STADIOANE!

«1345»
EuroSTELIST25.07.2007 07:56

Am stat si m-am gandit la rece la cele intamplate si concluzia mea personala a fost ca respectivul a fost "carne de tun" a unui grup organizat (nu neaparat brigada) cu scopul de a atrage atentia si mai mult asupra protestului galeriei.

Evident, am niste motive pe care mi-am construit afirmatia.

1. Faptul ca au intrat alti cativa baieti in teren dupa el. Si nu unul-doi, ci mult mai multi. Cu regret o spun, eu n-am vazut inca o asemenea solidaritate in galeria Stelei fata de cineva din afara brigazii, grupului, si asa mai departe. Mai mult, uitandu-ma ulterior la reportajul TV despre incident, am putut vedea ca respectivul a fost aplaudat si batut prieteneste pe spate la revenirea in tribuna.

2. Ceea ce mi-a sarit in ochi a fost ca huiduielile tribunelor 1 si 0 au inceput frenetic dupa incident. Stau si ma intreb, oare nu asta o fi fost scopul "descinderii"? Patronul a mai fost injurat in repetate randuri, nu mai era o surpriza pentru nimeni, trebuia ceva mai mult de-atat sa acapareze din nou prim-planul.

Problema e ca, daca e asa, cu siguranta nu s-a ales metoda cea mai buna.

In alta ordine de idei, ma declar scarbit de reactia aplaudacilor de la poalele lojei voievodale. Orice s-ar fi intamplat, domnilor, mi se pare incalificabil sa huiduiti in masa suporteri ai aceleiasi echipe. Sau, stati asa: voi pe cine sustineti? Ca parca dinspre tribunele sus-numite veneau in toamna fluieraturi pentru Dica si compania, in paralel cu aplauze frenetice la adresa Realului din Madrid. Cu parere de rau va spun, nu prea sunteti indreptatiti sa dati lectii despre verticalitate, cand a voastra e "sublima, dar lipseste cu desavarsire".

O multime de oameni uniti nu poate fi manipulata. O stiau si latinii antichitatii, "Divide et Impera".

Din pacate, o stie si Imperatorul din Pipera...

BoBster25.07.2007 21:37
Care 'noi' ? Nu mai exista de mult acel 'noi'. Si nu, nu membrii galeriei sunt cei ce au hotarat separarea. Frictiuni in galerie existau si acum 5 ani, si acum 3, si anul trecut. Dar acum exista ceea ce nu exista atunci : un numar de indivizi ce ii indeamna pe ceilalti sa se separe si sa fie 'altfel'. Cum dreaq au inceput astia campania tocmai acum ? Si de ce se sugereaza ca AISS ar fi implicat ? Tocmai ca AISS n-are nici o legatura cu raspandacii astia. Dar de ce sa nu 'acoperim' noi totul dand vina pe AISS, nu ?

Nu sunt de acord. Imi pare rau, dar nu sunt de acord. Cum e AISS-ul implicat? poate ca ai dreptate si nu este legat in nici un fel de acest lucru, poate ca nu. Dar incep sa cred (si din nou vor fi replici contra) ca AISS-ul se comporta ca un instrument de manipulare a maselor (stiind ca aproape 50% din toata Romania se constituie de suporteri stelisti), de unde scopul asociatiei, in viziunea mea, era sa adune suporterii Stelei pentru a le reprezenta cat mai bine interesele. Iar in momentul asta, din cate observ pe acest forum si nu numai (desi nu este total relevant), AISS NU reprezinta interesele suporterilor. Este doar parerea mea.

Cat despre fragmentarea galeriei, fenomenul este mereu reversibil. Oamenii vin, oamenii pleaca.

Si inca ceva pentru acest comentariu: Pentru cei care umblau prin scoli/universitati/baruri/parcuri etc pentru a aduna o galerie unita. Poate ca tocmai asta e cauza problemei de mai sus. De obicei oamenii se aduna singuri urmandu-si propriile interese. Ca ati luat voi initiativa si ati incerca/reusit sa-i uniti este un gest laudabil. Dar ma intreb daca nu se reuneau si singuri la un moment dat... Aici se poate discuta mult de liderii de galerie, care in opinia mea nu au fost/sunt ceea ce ar trebui sa fie.

Multumesc pentru comentariu.

«1345»