FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

NU VIOLENÞEI PE STADIOANE!

«1235»
fcsteaua.ro22.07.2007 15:56

Asociația Independentã a Suporterilor Steliști condamnã gestul absurd și incalificabil al suporterului care l-a atacat pe portarul echipei belgiene Charleroi. De asemenea, considerãm condamnabilã și reacția suporterilor steliști care au sãrit în ajutorul lui, într-un moment în care s-ar fi impus ca incidentul sã fie rezolvat strict de cãtre forțele de ordine.

Regretãm cã antrenorul Gheorghe Hagi și jucãtorii din lotul Stelei nu s-au putut bucura de o primire mai cãlduroasã la început de sezon și îi asigurãm de sprijinul nostru total în continuare! Regretele aparțin tuturor suporterilor steliști care înțeleg cã violența nu are ce cãuta pe stadioane, care vin la un meci de fotbal în cãutarea unui spectacol, sub semnul sportivitãții și al fairplay-ului.

Sperãm ca astfel de gesturi sã nu se mai repete niciodatã și așteptãm ca gestul de vineri sã fie pedepsit just, conform legilor în vigoare.

Rugãm toți suporterii steliști sã se abținã pe viitor de la manifestãri violente, care nu ne fac cinste nici nouã ca oameni, nici clubului pe care îl iubim!

Deși polarizarea reacțiilor și opiniilor este inevitabilã în aceste momente, ne dorim ca incidentele de vineri sã nu fie aruncate asupra altor suporteri decât cei vinovați. În același timp, reamintim cã grupurile organizate de suporteri au un rol important și benefic în asigurarea spectacolului pe stadioane, iar astfel de gesturi nu trebuie sa conducã la un blam in corpore la adresa acestora.

Precizãm cã cele petrecute la meciul Steaua-Charleroi nu au nicio legãturã cu protestul îndreptat împotriva ,,finanțatorului" George Becali, protest ale cãrui motive existã și în continuare.

Adresãm rugãmintea mass-media sã reflecte incidentele de vineri într-un mod cât mai echilibrat cu putințã, fãrã a promova un nou climat de violențã cu privire la cele întâmplate.

Asociația Independentã a Suporterilor Steliști

alexmk1722.07.2007 16:11

Eu spun si:

NU VIOLENTEI VERBALE PE STADIOANE!

Hai, inteleg ca iti scapa, ca individ o injuratura, doua! Dar nu organizat si in grupuri mari! Asta inseamna incultura si proasta crestere!

Iar [..] astea care vin la stadioane doar pentru a cauta violenta si bataie trebuiesc eliminate de pe stadioane si nu numai de lege ci si de suporterii civilizati!

Ne-am saturat ca din cauza unor "penali", a unor scursuri ale societatii care nu cauta decat bataie si huliganism sa nu mai poata veni oamenii civilizati pe stadioane! In loc sa vezi un spectacol, ii vezi pe unii care nici macar numele jucatorilor nu le stiu si vin sa se bata ei!

Deci, nu mai trebuie sarit la stwarzii sau jandarmii care bat astfel de [...], ci trebuie lasati sa-i duca in suturi pana la duba si apoi la judecata!

STOP VIOLENTEI PE STADIOANE!

PS: Asa zisul razboi cu "Stapanul Omenirii" nu face decat sa-i dea dreptate, daca se procedeaza asa, plus ca prin acest mod de exprimare, cei care procedeaza astfel ajung la un nivel mult sub al "Dumnezeului Omenirii, Cel ce se pricepe la atacanti" ceea ce ar trebui sa fie imposibil!

Editat de moderatori!

eferman22.07.2007 16:13

Sunt de acord in mare masura cu cele spuse insa nu potzi lasa o pers pe care o cunoshti de multzi ani pe mainile jandarmilor... cel ce a scris acest comunicat cred ca nu shtie cat de rau doare bataia... in special cea de la jandarmi... cel ce a sarit sa il loveasca pe portarul belgian merita aspru pedepsit!

Lucas22.07.2007 16:13

Foarte frumos comunicatul! Vedeti ca se poate? [....................]

Fara indoiala ca importanta grupurilor organizate de suporteri este indiscutabila. Totusi e cazul sa-si mai faca si ei ordine in propria ograda, pentru ca vor avea numai de suferit. E drept ca si noi ceilalalti vom suferi in aceeasi masura, iar de echipa nu mai vorbesc, dar odata cu noile legi privind violenta pe stadioane si noile sisteme de supraveghere, o sa inceapa sa se cam stranga latul pentru elementele acestea debile.

Este nevoie de autoritate si de organizare la nivelul fiecarei grupari, iar indivizii cu apucaturi antisociale si cu manifestari sociopate, trebuie exclusi. Anarhismul este ultimul lucru de care avem nevoie intr-o societate oricum tarata.

Lucas22.07.2007 16:16
Sunt de acord in mare masura cu cele spuse insa nu potzi lasa o pers pe care o cunoshti de multzi ani pe mainile jandarmilor... cel ce a scris acest comunicat cred ca nu shtie cat de rau doare bataia... in special cea de la jandarmi... cel ce a sarit sa il loveasca pe portarul belgian merita aspru pedepsit!

Pai bai baiatule, frageziti-l voi bine si interziceti-i sa ma vina pe stadion, daca pe jandarmi nu-i lasati sa-si faca treaba.

sorin_g22.07.2007 16:24

O persoana pe care o cunosti o iei pe stadion doar daca stii ca nu are sanse sa o ia razna. Altfel pentru binele ei si al tau, o lasi acasa.

danielcristian22.07.2007 16:24

Cea mai mare responsabilitate pentru ceea ce se intampla in ultimii ani pe stadioane o au conducatorii de cluburi si mass-media.

Ca sa stopam violenta pe stadioane,trebuie intai sa nu mai avem conflicte verbale si declaratii razboinice intre presedintii de club,antrenori,jucatori ,etc,iar mass-media sa nu mai acorde atata atentie scandalurilor doar de dragul ratingului sau audientei!

Suporterii trebuie sa-i excluda din randurile lor pe cei violenti,nu sa-i apere!Jandarmii trebuie sa previna violenta,nu sa o provoace!

Cand acesti factori pe care i-am descris mai sus se vor intampla,atunci nu vom mai avea violenta pe stadioane!Ceea ce e greu de crezut ,in Romania anului 2007...

Sasha22.07.2007 16:31

STOP violentei pe stadioane! Articolul e bun, dar trebuiau nominalizate si actele de violenta impotriva caroro nu ar trebui de protestat! Cum ramine cu unitatea si spiritul de fratie intre suporteri? Nu cred ca e normal ca un suporter stelist sa fie lasat pe mina jandarmilor incompetenti sau a adversarului! Culorile si onoarea clubului trebuie aparate, chiar si cu pretul singelui (si nu numai!).

Eu cred ca cel care l-a lovit pe portarul belgienilor este pur si simplu departe de tot ce tine de Steaua. Si eu condamn gestul lui.

Joga Bonito22.07.2007 16:35

Tine de educatia primita acasa. Degeaba ne agitam. Problema trebuie rezolvata in alta parte...

P.S.: Zaglebie se tine bine ...

Encipi22.07.2007 16:44

E ok comunicatul.Insa eu unu sunt curios cati din cei care merg la stadion sunt de acord cu asa ceva.

E inadmisibil ca am ajuns sa ne fie rusine,sa ne fie frica din cauza suporterilor.

Avem cea mai buna echipa din tara, cea mai galonata istorie,cel mai frumos stadion din tara,suntem singura echipa romaneasca luata in seama in Europa,avem cea mai tare tabela,avem de toate.. acu cativa ani aveam si cea mai frumoasa galerie.

Din pacate au apus acele vremuri.Ati vazut ce frumos a fost la Cluj aseara? Oamenii cantau..se bucurau..fete..copii...batrani..oameni de toate varstele erau in plina sarbatoare.In Ghencea vezi numai pusti de 18-20 de ani...cu gluga pe cap..cu fularul tras pe fata...care injura din primul pana in ultimul minut.

Unul din motivele pentru care am dat la facultate in Bucuresti..a fost Steaua.Astazi..cu amaraciune ma hotarasc sa nu mai merg prea curand pe stadion, pana nu se linistesc apele.Ma doare ca atmosfera de la meciul cu Lyon..nu se poate vedea la fiecare meci.Ma doare ca la fiecare meci..(din ultimele 5 luni) 3 sferturi din meci sa aud injuraturi.Poate as fi de acord cu injuraturile marca "anti Dinamo" la meciul direct...insa pur si simplu mi se pare penibil ca la un meci cu Ceahlaul...sa aud "**** Dinamo"

In legatura cu indivizii de la meciul cu Charleroi...ce sa mai..imi place ca multi se limiteaza de ei,si pe net toti sunti cinstiti si educati...dar cum naiba din 15.000 de oameni macar 7000 scandeaza injuraturi? Se tot zice ca sunt 40-50...dar nu cred ca au o putere de convingere atat de mare.Ce vreau sa zic e....cam jumatate din oamenii care au ajuns sa vina pe Ghencea..sunt de nivelul celui care a intrat pe teren.

spaniolu22.07.2007 17:11

stiti mah engleza?

http://translate.google.com/translate?u=ht...Flanguage_tools

intrati la rcsc Steaua the match

9 ': one to support Rumanian invades the ground and strikes Bertrand Laquait behind the head. Others supporters are caught some to the stewards who try to control the rowdy character. The match is stopped during a few minutes. That is decried between camps of supporters..

AdrianUltras2522.07.2007 17:24

acest comunicat vine cam tarziu, nu vi se pare?

trebuia pus pe site imediat dupa ce s-a terminat meciul de vineri.

nu acum, la 2 zile dupa incident.

si inca ceva.

acest comunicat nu trebuia sa vina dupa acel articol in care suporterul cu slapi era aparat si i se gaseau scuze.

Domnule Mihai Somanescu, ca sa stiti si dumneavoastra, suporterii nu trebuie sa se supuna legilor stapanului(sau cum ati zis in articolul dumneavoastra), ei trebuie sa se supuna echipei in primul rand(sa respecte echipa pe care zic ca o iubesc si sa faca tot posibilul ca echipei sa ii fie bine) si in al doilea rand bunului simt.

Aceia care au fost huiduiti nu au fost contestatarii lui Gigi Becali, au fost acei suporteri care au sarit in ajutorul acelui retardat in slapi care a intrat pe teren doar pentru a ii aplica un pumn portarului lui Charleroi.

Vi se pare cumva ca ceea ce a facut acel suporter e normal sau un lucru bun?

E o prostie daca ganditi asa domnule Somanescu.

Acel suporter putea sa faca rau Stelei.Actiunea lui putea sa duca la suspendarea echipei din competitiile Europene si suspendarea terenului cateva etape bune de campionat.

Nu e normal ca dumneavoastra sa incurajati acest fel de comportament.

Eu sunt anti Gigi Becali.Nu imi place omul.Il urasc.Il vrea cat mai departe de Steaua.

Dar ceea ce s-a intamplat vineri a facut ca Becali sa iasa invingator din razboiul cu suporterii.De acum inainte noi vom fi considerati huligani si rasisti si xenofobi si retardati mintali.Asa ne va vedea intreaga Europa(pentru ca in caz ca nu stiati Steaua a redevenit o echipa cunoscuta in Europa)

Domnule Somanescu daca dumneavoastra sunteti anti Gigi Becali asta nu inseamna ca trebuie sa fiti prieten cu absoult toti dusmanii oierului si sa le luati apararea!

Ce a facut acel suporter in slapi are doar urmari negative pentru echipa.Acel suporter a facut rau Stelei si nu merita ridicat la rangul de erou sau martir.Astfel de oameni trebuie dati afara din galerie.

Astept si un comunicat al peluzei sud prin care sa fie atrasa atentia tuturor suporterilor ca astfel de lucruri nu vor mai fi tolerate!

"Vreau sa inchei spunand ca, desi nu sunt membru al vreunei brigazi si nu mi-as permite sa le dau sfaturi vreodata acestor baieti, singura solutie pe care o vad, este ca PN si PS sa inceteze sa mai incurajeze echipa, fie prin absenta, fie prin tacere. Sa faca atmosfera semintarii si burtosii, sa faca mearga ei in deplasari de sute de km, sa vada si Becali si oile sale, cum e fara "huligani"! Sa vada cum atmosfera aia care a impins Steaua inainte de atatea ori, de data nu mai e."

Ce fel de suporter sunteti dumneavoastra domnule Somanescu?!

Din ce ati scris mai sus eu inteleg ca sunteti un suporter anti stelist.

De ce sa nu mai faca galeria deplasare?De ce sa sufere echipa in razboiul stelistilor cu Becali?

Cumva ar trebui sa facem ca si cainii?

Sa incurajam echipa doar cand castiga?

Si atunci cand trece prin vremuri mai grele sa uitam de ea si sa ne luptam cu conducerea?

Domnule Somanescu, semintarii si burtosii si oile despre care vb dumneavoastra sunt oameni care poate nu isi permit sa se bata cu jandarmii.V-ati gandit la acest lucru?

De cand e absoult neaparat sa te bati cu jandarmii ca sa fii suporter adevarat al Stelei?

De cand e neaparat sa fii anti Becali ca sa fii suporter adevarat al Stelei?

Eu am luat bataie prin stadioanele din Ardeal de la suporteri adversi si de la jandarmi si va spun domnule Somanescu ca nu am devenit mai Stelist dupa prima mea bataie sau dupa ultima.Iubesc Steaua la fel de mult acum ca si inainte sa iau bataie.

Am si eu un mesaj pentru suporterii Stelei:

Mergeti la stadion cand puteti unde puteti si incurajati echipa, si pe baieti si pe Hagi, ca merita!

Injurati-l pe Becali dar inainte de toate incurajati echipa.Nu mergeti la stadion doar ca sa va bateti sau ca sa injurati.Mergeti la stadion pentru Steaua!!!pentru a face bine Stelei!!!

"P.S. Ce lectie le-a dat Bostina oilor si ciobanului! Merita tot respectul nostru pentru ca aratat prin fapte si nu prin vorbe, ca este stelist pur sange. Sunt mandru de tine, Gabi!"

Domnule Somanescu, ce lectie le-a dat Bostina?Bostina a ajutat un criminal sa scape!

Daca acel slap galben ar fi reusit sa il loveasca pe portar si ,Doamne fereste, portarul ar fi patit ceva grav, ar mai fi fost corect ceea ce a facut Bostina?

Tot respectul pentru Gabi.S-a bagat acolo ca sa linisteasca suporterii si sa faca o fapta buna.Dar acest fel de comportament nu trebuie incurajat.

Echipa are nevoie de ajutorul nostru in acest an!

Hagi si echipa au destule probleme, nu mai au nevoie si de alte probleme din cauza suporterilor.

Anul acesta trebuie sa jucam toate meciurile acasa cu spectatori fie ca sunt in campionat sau in cupele europene(exclud prima etapa cu ceaklau').

Sa fim alaturi de echipa si sa o ajutam sa faca un nou sezon superb la fel ca ultimele 3.

Forza Steaua!

Miaus22.07.2007 17:37
acest comunicat vine cam tarziu, nu vi se pare?

trebuia pus pe site imediat dupa ce s-a terminat meciul de vineri.

nu acum, la 2 zile dupa incident.

si inca ceva...

Un post al unui ULTRAS si nu al unui huligan.Daca am avea doar ultrasi ca Adrian peluzele ar arata altfel.

De la suporterii de rand pentru ULTRASII adevarati - numai RESPECT - ca sa parafrazam o reclama.

Pentru restul ce merita... chiar oare ce merita?

AdrianUltras2522.07.2007 18:04

Miaus

nu e vb ca eu sunt Ultras si altii nu sunt

din punctul meu de vedere un Ultras nu e cu nimic mai Stelist decat un suporter care iubeste si respecta echipa si merge la meciuri doar cand poate

eu vreau sa va rog pe toti suporterii sa va ganditi intai la binele Stelei si apoi sa actionati

nu ne permitem sa ne purtam ca animalele

pentru ca ochii europei sunt atintiti asupra noastra

trebuie sa gandim inainte sa actionam

si sa facem in asa fel incat Stelei sa ii fie bine

asa cred eu

si sper ca anul acesta Steaua sa ajunga iar in top cu ajutorul nostru

Virgil22.07.2007 18:09

Excelent spus. O lectie de simplitate si de atasament fata de Steaua, semnata AdrianUltras25.

agu22.07.2007 18:17

De-abia sa stins scandalul cu [....................] ala care a dat cu lantul in cameramanul de la TVR ca Steaua e iar in mijlocul atentiei prin fapte huliganice . Alt dobitoc ne terfeleste in mocirla . Si toate se intampla numai la Steaua !

Fenomenul violentei a scapat de sub control in Romania .

Dupa mine asi da teste de IQ si teste de alcoolemie celor care vin la meciuri... ca zici ca s-a rasturnat caruta cu prosti in Ghencea .

Sunt multi suporteri care prefera sa nu mai vina la meciuri , ca sa nu mai zic de sotiile sau copiii lor . Datorita acestor retardati care isi rup singuri scaunul de pe propriul stadion ( apropo , dementa mai mare nu am vazut ) multi suporteri adevarati prefera sa vada meciurile de acasa...

Dupa mine trebuie facut front comun impotriva lor si indepartati de pe stadion...

Editat de moderatori.

AdrianUltras2522.07.2007 18:28

Kraken

stai linistit

nu ma dau ultras

dar si cand merg la meciurile Stelei

atunci sunt in randul din fata

cu Steagul

si cu Galeria

si strig din toti plamanii pentru Steaua

am pus ultras la nick pentru ca ma simteam in acea vreme cel mai tare din parcare

si 25 pentru ca Neaga era la putere in Ghencea

nu ma intereseaza ca sunt catalogat ca ultras sau suporter de rand

eu iubesc Steaua

si doar Steaua ma intereseaza

Tupac Amaru22.07.2007 18:36

Astept sa aflu cati ani a luat nenorocitu' ala.

Astept ca Becali sa ii taie si din salariu lui Bostina! Daca zice ca e impotriva violentei!

Daca nu se vor lua masuri, inseamna ca autoritatile din tara asta sunt total depasite de situatie si trebuie concediati toti politistii, jandarmii si judecatorii si adusi altii, din Europa civilizata sau din SUA, care sa ne oblige pe toti sa respectam legea si sa raspundem in fata ei daca o incalcam.

Scurt si fara comentarii.

Tupac Amaru22.07.2007 18:40

Uite reteta pentru tine: lasa-ne bai baiatule sa mergem linistiti pe stadion, iar tu du-te in Afganistan, Iraq, Somalia sau Nigeria si bate-te cu ailalti pana vei muri! Iti doresc mult, mult succes!

razvy irr.22.07.2007 18:45

@ aqu crede-ma ca dk s-ar face teste IQ ar fi stadionul fff gol.Si crede-ma ca in peluzele steliste(spun de ele pentru a nu se mai generalizasi pentru ca de acolo stiu ...nu zic ca p la tribuan nu sunt..) sunt fff multi cu facultati de renumeterminate si job-uri la companii importante...Daca ar fi sa se faca curatenie si prin tribune ..sa scapam de acei cocalari sau acei vanzatori de covrigi nu am ajunge nicaieri.ca de Steaua e cea ami iubita si sunt suporteri din din toate categoriile sociale.Dar parca odata cu venirea lui Gigi la echipa ..atrage tot mai multi suporteri-agricultori ..au doar2-3 neuroni astfel incat sa-si tatueze chipul lui sau sa se injoseasca pentru un bilet sau o mana d dolari(unii de sezon ..de rezultate)de exp la meciul cu Lyon ..2 cetateni(ai acestei tari)cu caciuli d oaie in cap papau gogonele murate cu paine apoi sorbind cu placere,bine ascunsa intr-un parpalac, dintr-o sticla de 0,25...cred ca suc nu era. :biggrin: in UCL .NU FOTBALULUI MODERN!!! :biggrin: :biggrin: :biggrin:

vlad7522.07.2007 19:09

Acel baiat in slapi care a incercat sa-l loveasca pe portar este doar un terbilist de cartier care vine la meci doar cu capsa pusa pe unii suporteri.Din nefericire acest fenomen al violentei se propaga din fata blocului .Sunt foarte multi pusti care vorbesc despre fotbal in fata blocului,in miez de noapte.Isi baga si scot fara pic de jena,farasa se gandeasca ca sunt copii,femei,oameni care vor liniste.O parte din vina o are si politia,care tolereaza aceste violente verbale si nu ia nicio masura.Pur si simplu politiei ii este teama sa ii legitimieze pe acesti pusti teribili(in slapi).De ce credeti ca le-ar fi jena sa se comporte pe stadion asa cand sunt feriti de politie noapte de noapte in cartierele in care locuiesc.Sa primeasca niste amenzi usturatoare,ca le trece toata smecheria!Smecheria se poate vindeca!

Cum se pot numi ei suporteri???Nu inteleg ca si suporterul este parte din acest joc??

MoWeed22.07.2007 19:22

Bravo mai bine mai tarziu decat niciodata;)

asterix22.07.2007 19:29

sper ca aceste persoane nu isi au locul pe stadioane si sper sa nu se mai intample vreodata. imi pare rau ca dintr-un meci frumos totul a fost stricat de un nebun ce nu isi are locul in tribune. si dupa parerea mea Bostina nu trebuia sa se duca la jandarmi pentru ca aceea persoana trebuia dusa direct la sectie. va dati seama ce s-ar fi intamplat daca l-ar fi lovit pe portar, tot noi si echipa am fi avut de suferit.FORZZA Steaua

Rechinutzu22.07.2007 19:58

Jos palaria pentru. articol....FELICITARI...Direct fara echivoc,neinterpretabil ....foarte buna pozitia luata de AISS.Inca o data felicitari pentru articol...violenta nu isi are lokul pe stadioane si astfel de manifestari trebuie oprite din fasa.Oamenii trebuie sa inteleaga ca singurul scop al existentei lor pe stadioane este sustinerea echipei pe durata celor 90 de min intr-un mod civilizat .BVOS!!

Extremist Stelist22.07.2007 20:07

bine ca macar acum la 2 zile dupa meci a aparut si acest articol......mai bine mai tarziu decat niciodata,.....pacat de articolul acelui personaj numit Somanescu Mihai....

FORZA Steaua........

«1235»