Odata cu finalul celui de-al treilea stagiu de pregatire pre-competitionala, putem spune ca am intrat in linie dreapta in ceea ce priveste abordarea noului sezon. Sigur, rezultatele inregistrate in meciurile amicale sunt dezamagitoare, daca le judecam prin prisma rezultatelor obtinute, de natura a induce o anumita stare de neliniste in randul suporterilor stelisti in ceea ce priveste perspectivele noastre fotbalistice. "Hagi ne omoara, ca antrenor este chiar mai prost decat Lacatus", sau "sunt dezamagit de Hagi, inca nu a gasit formula ideala" sunt doar cateva din opiniile pe care le-am auzit in zilele trecute, dar pe care nu le impartasesc sub nici o forma.
Fara a intra intr-o analiza exhaustiva a perioadei de pregatire a lotului ros-albastru si a meciurilor amicale aferente sub bagheta, speram noi magica, a lui Hagi, nu pot sa nu remarc faptul ca parem a-i cere mult prea mult acestui om, intr-un timp extrem de scurt. Ca antrenor, Hagi este radical diferit de Oli, preferand un stil agresiv si ofensiv unuia in care organizarea defensiva prima. Chiar daca, teoretic, ambii raman fideli unui anumit sistem (4-4-2), trecerea de la o idee de joc la alta cere timp si implica rularea intregului lot, pentru o analiza corecta pe post/posturi a evolutiei fiecarui echipier, potential titular in mecanismul nou creat. Aceasta este, dupa parerea mea, ratiunea pentru care s-au sacrificat rezultatele in amicale (complet irelevante!), in favoarea incercarii de familiarizare a intregului lot cu noua tactica pe care Hagi o propune la Steaua.
Din punctul meu de vedere, un mare rol in succesul sau insuccesul lui Hagi ca antrenor in Ghencea il vom avea si noi, suporterii. Daca vom realiza ca trebuie sa fim rabdatori si cumpatati in ceea ce priveste rezultate imediate, daca vom intelege ca fotbalul se compune din succese, dar si din insuccese, daca vom sti sa ii oferim lui Hagi si jucatorilor sai tot suportul sonor de care au nevoie si toata increderea noastra in fortele lor, putem pune si noi umarul la crearea unei alte echipe de anvergura a Stelei. Va adresez prin urmare rugamintea de a face maine primul pas, venind cu totii la stadion, pentru a-i intampina pe Hagi si Adi Ilie cum se cuvine!
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
Alex (Piece)