FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nori la orizont

«1234»
fcsteaua.ro13.07.2007 01:27

Decizia clubului Steaua de a "omite" abonamentele la peluze pentru sezonul viitor surprinde și nu prea. Surprinde pentru cã mulți nu se gândeau cã FC Steaua chiar va pune în practicã amenințãrile "finanțatorului" Becali. Cooptarea lui Adrian Ilie în stafful Stelei, dar și cele discutate la întâlnirea suporterilor cu Valeriu Argãseala lãsaserã impresia cã la Steaua lucrurile se pot schimba în bine. ªi cã un conflict suporteri-conducere nu este dorit de nimeni.

Pe de altã parte, gestul nu este o surprizã totalã și ne aratã un lucru extrem de interesant. Mincinosul și lãudãrosul Gigi Becali, cel care face transferuri de 30 de milioane de euro, cel care cumpãra avion (pe care-l picteazã pe Sfântul Gheorghe) sau face stadion de 45.000 de locuri, total acoperit - ei bine, acest om este foarte parolist când vine vorba de propriile-i rãzboaie. Ne-a promis cã nu va scoate abonamente la peluze și deocamdatã se ține de cuvânt.

În ritmul acesta, nu aș fi foarte surprins nici dacã înaintea vreunui meci mai "de duzinã", am audia un Te Deum "de probã", sã vadã Întâistãtãtorul Stelei cum reacționeazã enoriașii veniți la stadion. Cuvântul dat e cuvânt, nu, domnule Becali?

Nu pot trece peste faptul cã victime colaterale în acest rãzboi sunt, în primã fazã, Valeriu Argãseala și restul celor din conducerea Stelei, care ne demonstreazã cã nu au foarte multe de spus în fața lui Becali. Vorbele spuse la întâlnirea cu suporterii rãmân exact ceea ce sunt: vorbe și nimic mai mult. Ele îl discrediteazã foarte tare pe domnul Argãsealã, dar cine mai are nevoie de autoritate într-un club care oricum trãiește în umbra falnicului Rãzboinic? "Clubul sunt Eu" pare sã fie deviza sub care clubul Steaua își duce zilele.

Însã ceea ce mã îngrijoreazã cu adevãrat și mã enerveazã de-a dreptul este deturnarea atenției de la susținerea echipei și a lui Hagi. Venirea lui Gicã este în mod cert un eveniment și sunt absolut convins cã acestuia i se pregãtea o susținere necondiționatã de cãtre suporterii din peluze. Hagi este un mare stelist, care și-a afirmat în nenumãrate rânduri atașamentul fațã de culorile Stelei și care - sã nu uitãm! - a participat recent la Sãrbãtoarea de 60 de ani, organizatã de suporteri. Aceste detalii cântãresc greu în felul de a vedea lucrurile al celor din peluze.

Acum însã, în loc sã ne vedem de Hagi și de jucãtorii Stelei, conducerea ne împinge sã continuãm un rãzboi din care nimeni nu are de câștigat. Suporterii vor continua protestele, cu orice preț, Conducãtorul se va inflama și mai tare, presa va specula momentul și va pune gaz pe foc. De aici, se va intra într-un cerc vicios care este posibil sã se finalizeze cu decizii chiar mai dure decât cea cu abonamentele.

Sau hai sã privim varianta "optimistã": de-acum încolo, ne vom țigãni la fiecare meci stând la coadã pentru bilete la peluze. Din cei 9.000 de abonați de anul trecut, cel puțin 4.000 aveau abonamente la peluze. Ei vor fi nevoiți sã își cumpere bilet la fiecare meci, vor palãti un preț mai mare și vor depune un efort în plus, doar pentru ca "finanțatorul" sã-și satisfacã orgoliul.

În stilul în care debuteazã, sezonul acesta se anunțã unul greu. Pentru toți.

Ovidiu

micodo13.07.2007 03:44

E incredibil ce se-ntampla! pana acum am refuzat sa cred ca nenorocitu' asta o sa-si puna planul in aplicare.

Acum cativa ani, cand la Craiova s-a-ncercat ceva asemanator imi ziceam ca la noi niciodata n-o sa se-ntample. Ura pentru cioban a devenit nemasurata si nicio victorie, nici castigarea UCL nu poate sa mai fie deplina in aceste conditii.

Ura si scarba pe care mi-o provoaca mi-a intunecat mintea si nu sunt in stare sa mai judec normal.

Nu ma intereseaza de echipa, de joc, de faptul ca atmosfera se va rasfrange asupra lor; mi se rupe, sa piarda tot, oricum se fac si ei, jucatorii, antrenorii, si conducatorii vinovati de aceasta situatie, pentru faptul ca nu iau atitudine.

Si pentru cei care se vor grabi sa ma contrazica le spun ca daca conta atomosfera fumoasa de pe stadion macar 10%, atunci englezii erau invincibili. Sa nu ne mintim singuri...echipa va castiga si fara incurajari si va pierde indiferent de sustinerea suporterilor

outlaws_BUSU13.07.2007 04:30

da va fii un sezon greu asa este,insa daca jegu ala de patron are impresia ca nu vom intra la meciuri sau ca nu vom fii prezenti se insala!inainte de orice suntem stelisti si ne vom sustine echipa oricand si oriunde!da o sa stam la coada la bilete inainte de fiecare meci,o sa fie mai greu dar nu imposibil!noi,cei care iubim Steaua tot vom venii si tot in PELUZE o sa stam!

FortuneTeller13.07.2007 04:43

Da, e nasoala treaba. Un lucru n-am inteles, de ce-l apelezi pe acest ins care ne amareste zilele cu calificativul "domnul"? Nimic din ce face el nu are tangenta cu domnia. Din punctul meu de vedere, el este un exemplu tipic de sociopat care in cartile de literatura romaneasca este denumit "ciocoi". Acest ins este un pericol pentru Romania, el poate fi scanteia care va distruge tara.

florin7113.07.2007 05:23

FOARTE BINE VA FACE Becali CA DIN CAUZA UNORA DINTRE VOI Steaua NU A JUCAT 5 PARTIDE ACASA

AndreyCor13.07.2007 05:27

ciobanu spune tot timpul ca el uraste comunismul mai mult decat noi toti la un loc...il face pe Copos comunist de cate ori are ocazia(nu ca nu ar fi)dar uita sa se vada pe el CEL MAI MARE COMUNIST DE LA STALIN PANA AZI....e o mizerie de om,dar la ce ne puteam astepta(la mediul din care provine)......

**** Gigi BEKLI!

CIOBANE SI INCA UNA sa-ti MAI ZIC.....unde drak e pulido....ca baiatu vrea sa vina la Steaua......sau nu ai atatia bani cum te lauzi,si nu iti permiti sal aduci nici macar liber de contract......

nemilosul13.07.2007 05:35
FOARTE BINE VA FACE Becali CA DIN CAUZA UNORA DINTRE VOI Steaua NU A JUCAT 5 PARTIDE ACASA

bai handi eu nu am rupt nici un gard nu m-am batut cu nici un jandarm...eu de ce nu am voie sa vad meciul din peluza???

e ceva ciudat

cum e injurat ciobanul cum apar boschetari din astia cu 1 post la activ sa ii dea dreptate

nu se pot verifica ip-urile astea macar asa de curiozitate sa vedem daca se posteaza din acelasi loc??

blood_2_hot13.07.2007 05:42

Pai o idee de raspuns din partea suporterilor, ar fi sa facem un efort financiar, si sa incercam

sa ne luam catmai multi abonamente la tribuna 0. Oricum, pentru cineva care vrea sa vada toata meciurile, va fi mai ieftin si mai comod un abonament la tribuna 0 decat bilete la peluza tot timpul.

Astfel, huiduielile vor veni mai de aproape!... daca macar 300 din cei de la peluze se vor muta chiar sub nasul ciobanului.

Ce e de neinteles, de ce abonamentele se vand doar cateva zile si numai nominal. Daca e cineva plecat in concediu, cum isi mai ia?

Cred ca avem cea mai idioata conducere de club din Europa. Poate asociatia suporterilor va publica un protest oficial legat de aceste aberatii.

outlaws_BUSU13.07.2007 05:53

ia zi prietene cate meciuri ai vazut tu de la stadion?in cate deplasari ai fost?cati bani ai dat pentru coregrafii/steaguri/japoneze?cate nopti ai pierdut la vopsit?cate zile din viata ti-ai sacrificat pentru Steaua?.....nu vb fara sa stii!

onlySteaua13.07.2007 06:25

Daca unul greseste, trebuie sa plateasca toti, nu? Legea turmei. Din pacate sunt mult prea multi sclavi care se ghideaza dupa ea. Inclusiv tu. Oilor!

MORI CIOBANE!

The Flyer13.07.2007 06:35
Pai o idee de raspuns din partea suporterilor, ar fi sa facem un efort financiar, si sa incercam

sa ne luam catmai multi abonamente la tribuna 0. Oricum, pentru cineva care vrea sa vada toata meciurile, va fi mai ieftin si mai comod un abonament la tribuna 0 decat bilete la peluza tot timpul.

Astfel, huiduielile vor veni mai de aproape!... daca macar 300 din cei de la peluze se vor muta chiar sub nasul ciobanului.

Ce e de neinteles, de ce abonamentele se vand doar cateva zile si numai nominal. Daca e cineva plecat in concediu, cum isi mai ia?

Cred ca avem cea mai idioata conducere de club din Europa. Poate asociatia suporterilor va publica un protest oficial legat de aceste aberatii.

la pretul ala...............sa stea neamurile ciobanului la t0!ciobane,sa dea Dumnezeu sa faci o criza de la caldurile astea,sa cazi si sa intri in coma!

aiurica13.07.2007 07:01
bai handi eu nu am rupt nici un gard nu m-am batut cu nici un jandarm...eu de ce nu am voie sa vad meciul din peluza???

e ceva ciudat

cum e injurat ciobanul cum apar boschetari din astia cu 1 post la activ sa ii dea dreptate

nu se pot verifica ip-urile astea macar asa de curiozitate sa vedem daca se posteaza din acelasi loc??

dar dc nu poti sa vezi meciuri?

nu poti sa iti iei bilet?

Azazello13.07.2007 07:27

Nu mai dramatizati atat. Daca iubiti Steaua mergeti la meciuri oricum. Nu se dau abonamente la peluza , luati la tribuna a II-a. Nu se dau nuici acolo? Luati la I. Nu se dau nici acolo? Luati bilet! Cine vrea sa vada echipa o va face oricum. In plus, sezonul asta nu mai avem nevoie de suspendari, de batai, de scandaluri. Imaginea Stelei a avut destul de mult se suferit anul trecut, cand am trecut prin toate de la acuzatii de rasim la violenta exacerbata.

In loc sa ne plangem, ar trebui sa ne gandim care este modalitatea de a fi mereu la meciuri !

bogdan_ubm13.07.2007 07:27

la astfel de masura luata de conducere eu as propune sa mutam galeria la tribuna II, asa vom sta fata'n fata si ne vom "auzi" mai bine cu "patronul nostru drag" :biggrin:

andyro13.07.2007 07:40

Salut Ovidiu,

Cred ca lipsa abonamentelor la peluze va avea repercursiuni mult mai grave decat am vazut in articolul tau.

Un abonament garanteaza posesorului faptul ca poate intra la meciuri, indiferent de pretul biletelor sau de alte "intamplari" (cu exceptia deciziilor LPF, normal :D). In momentul in care ar exista abonamente la peluze si (presupunand prin absurd), Jiji ar inchide peluzele la un meci, (din cunostintele mele destul de primitive in domeniu) posesorii de abonamente ar avea dreptul sa il dea in judecata pentru ca ii priveaza de beneficiul cumparat prin abonament.

Atat timp cat nu exista abonamente, totul este posibil. E posibil ca la un meci (de exemplu, cu Dinamo), Jiji sa nu scoata bilete la peluze, si atunci, nimeni nu poate face nimic. Sau sa le dea cainilor, in virtutea prieteniei de la meciul cu CFR. Inainte nu se putea intampla acelasi lucru, pentru ca existau abonatii din peluze. Sau, cum zicea cineva, sa puna preturi exorbitante la bilete.

Faptul ca nu exista abonamente ii asigura un control total asupra peluzelor (locurilor, nu oamenilor :) ). Asta mi se pare scopul actiunii lor, si nu cuvantul dat. Mi se pare mult mai complicat decat "nu avem abonamente, asta e, o sa luam bilete".

Cat despre Argaseala si Adrian Ilie, o sa repet pentru a x-a oara : nu stiu de ce va asteptati sa aiba cel mai mic cuvant in fata lui Jiji.

asalt7313.07.2007 08:04

Ai spus UNORA deci nu TOTI! Este adevarat ca si in peluzele noastre sunt fani care nu intodeauna au un comportament civilizat(din prea multa pasiune,din teribilism,etc.) dar sa nu dai abonamente suporterilor din peluze e absurd. Cand vrei sa faci scandal faci si cu abonament si cu bilet.

EuroSTELIST13.07.2007 08:10
la astfel de masura luata de conducere eu as propune sa mutam galeria la tribuna II, asa vom sta fata'n fata si ne vom "auzi" mai bine cu "patronul nostru drag" :biggrin:

Eu unul sunt perfect de acord! Dar nu vezi ca, din pacate, "Dumnezeu SRL, sucursala Ghencea" si-a luat masuri de precautie si vinde abonamentele la T2 cu 2 milioane?

ANTIgigi13.07.2007 08:18

se demonstreaza inca o data (daca mai era cazul) ca domnul Argaseala e doar pe post de marioneta la club, din pacate. Mai bine ar tacea ca numai vorbele sunt de el. Daca ar indrazni sa deschida gura si sa i zica ceva ciobanului ar fi imediat concediat....."Multumim" domnule Argaseala

Timpul le va rezolva pe toate...

catalin8413.07.2007 08:22

in ritmul asta sezonul care sta sa inceapa o sa fie un esec pentru Steaua.cu atatea certuri si scandaluri o sa se ajunga la chestii mult mai grave.si din astea numai echipa are de suferit si implicit noi suporterii care unii dintre noi e in stare de orice pentru echipa de suflet

Dulah13.07.2007 08:56

Esti un DOBITOC. Din cauza suporterilor din galeri ajung echipele asa puternice .

aiurica13.07.2007 09:04
Ai spus UNORA deci nu TOTI! Este adevarat ca si in peluzele noastre sunt fani care nu intodeauna au un comportament civilizat(din prea multa pasiune,din teribilism,etc.) dar sa nu dai abonamente suporterilor din peluze e absurd. Cand vrei sa faci scandal faci si cu abonament si cu bilet.

dar atunci cand eu nu intru cu abonament din cauza acelor..."unii"...e corect?

aiurica13.07.2007 09:06
Esti un DOBITOC. Din cauza suporterilor din galeri ajung echipele asa puternice .

te rog sa ne explici cum echipele din cipru, polonia etc.... care sunt cunoscute cu suporteri multi si fanatici nu au rezultate si nu devin puternice.

roby_spartacus13.07.2007 09:32

Nepunerea in vanzare a , abonamentelor la peluze este o smechereie a lui Becali ..... DC ??? O sa fie meciul de prezentare al Stelei pe 21 ... si el se asteapta sa il injure suporterii ... ce s-a gandit el.Daca ma injura suporterii la meciul asta NU MAI SCOT LA VANZARE ABONAMENTELE la peluze , daca nu ma injura poate o sa scos la vanzare abonamentele !!! El vrea sa ne puna la incercare sa ne atate cu abonamentele sa vada daca il mai injuram , sau daca vrem sa facem pae la echipa si sa fie totul frumos !!!

P.S. daca o sal injuram si o sa facem proteste la meciul de pe 21... cred ca nu o sa mai putem sa ne luam abonamente le Peluze !!

brav013.07.2007 09:42

asta e tipul taranului milionar. bani are de-l enerveaza, dar e prost de pute. mai rau e ca exista aplaudacii de pe margine cu tricou cu Nicolita care tac si inghit.. "ehh si ce daca nu mai sunt abonamente la peluza anul asta?" sau "el da banii el dicteaza, ca a bagat milioUUUane de euro" pai mai trecatorilor prin viata, pietoni turmentati, habar nu aveti de voi si de ce va inconjoara. daca maine pune cineva taxa pe aerul de-l respirati voi veti iesi din scara blocului cu bilet in mana.

cat despre Argaseala, eu m-am convins cu asta de multa-multa vreme, se indoaie ca tarfa la bani. plus de asta mustaciosu' asta are mari performante de cand e la club.

steauacornel13.07.2007 09:58

Am o idee. Toti cei care aveau abonamente la peluze sa-si cumpere abonament la tribuna a 2-a. Asa ca cine vine la meci ocazional sa stea in peluze si sa fie toata galeria, si nord si sud, la tribuna a 2-a. Sa vedem ce mai face Jiji in acest caz...

Forza Steaua!

«1234»