FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Noi suntem Steaua

«1235»
fcsteaua.ro08.07.2007 01:26

ªtirile ce au venit, cu regularitate, din cantonamentul de la Kaprun au arãtat o altã fațã a Stelei. Jucãtorii relaxați, puși pe șotii, "obligați" sã redescopere plãcerea de a juca. In regulamentul de ordine interioarã a fost stipulat, intr-unul din primele paragrafe, necesitatea bunei dispoziții. Mie unul imi place ceea ce vãd: este o relaxare binevenitã dupã antrenamentele tacticizate și epuizante ale lui Oli. Aud cã mingea face parte 95% din antrenamentele lui Gicã, fapt lãudabil chiar și in viziunea unui profan care, chiar dacã nu a jucat fotbal de performanțã, este incã indrãgostit de minge. Pânã la urmã, dacã facem abstracție de toate "mãrunțișurile" adiacente (bani), fotbalul se reduce la un singur cuvânt: pasiune.

De ce nu ar reuși Gicã Hagi? L-am vãzut intr-unul din antrenamentele inregistrate de la Kaprun, in momentul in care a reușit o loviturã liberã perfectã, in vinclu. Cernea (sau Vâtcã, nu mai știu care din ei era), a rãmas pur și simplu mascã, nici o reacție, nici mãcar intenția de a pleca pe direcția mingei. In acel moment m-a cuprins o nostalgie și un dor nebun de echipa Naționalã și de Gicã Hagi. Am revãzut clipele in care intram pe teren cu gândul numai la victorie, iar numele adversarului ne era indiferent. Clipele in care niște trubaduri fãrã complexe reușeau sã ne scoatã in stradã, plângând de bucurie. Clipa in care Hagi, cu mâna dreaptã la inimã, asculta imnul României...momentul de liniște dinaintea marilor bãtãlii...Hagi a fost simbolul acelei generații, o generație ce nu a cunoscut infrângerea in plan mental. Ah, spiritul acesta de invingãtor trebuie sã reușeascã! Poate cã tot ceea ce a așteptat Gicã a fost o reintoarcere la vatrã. Poate cã, asemenea alchimistului lui Coelho, toate incercãrile trecute și periplul pe la alte echipe au avut ca scop urmãrirea legendei personale neimplinirile și zbuciumul din scurta lui carierã de antrenor au avut unicul țel de a-l aduce aproape de echipa lui de suflet. Acasã. Pentru cã iarba din Ghencea poartã incã urma pașilor lui Gicã, iar plasele porților tremurã la amintirea golurilor lui. Cu ajutorul Stelei, prin Steaua, Gicã se va redescoperi ca antrenor. Iși va implini legenda personalã. Va avea ca aliați, pe lângã uriașa experiența ca jucãtor, pasiunea și hotãrarea.

"Noi suntem Steaua", l-am auzit pe Gicã repetând obsesiv intr-un interviu. Cu hotãrâre, ca un luptãtor, un gladiator care a fost acolo, in focul bãtãliei. ªi care, chiar dacã echipa a pierdut, a ieșit intotdeauna invingãtor. "Noi suntem Steaua, nu avem cum sã nu trecem de polonezi". Așa e obișnuit Gicã sã gândeascã. Simplu, fãrã inflorituri. Noi suntem Steaua, nu existã altã variantã decât victoria. Ãsta este efectul pe care ar trebui sã-l aibe Steaua asupra fiecãrui purtãtor de tricou roș-albastru. Asta este conduita moralã pe care Hagi o va impune mai tinerilor lui colegi, care incearcã sã-i calce acum pe urme. Atitudine.

Prin prisma celor spuse mai sus, vin și intreb: cine este Zaglebie? Cine sunt polonezii ãștia, care cred cã pot lupta de la egal la egal cu aceasta uriașã pasiune? Dupã mine, ceva mai puțin decât o picãturã de ploaie, un grãunte de nisip in apa mãrii, un bob de neghinã. Nimic...

Andrei (papillon)

SSK08.07.2007 01:29

Curat literatura! Bine, Andrei...

dankressman108.07.2007 02:35

Bun articol Papi. Bravo!

papillon08.07.2007 03:20
Bun articol Papi. Bravo!

Curat literatura! Bine, Andrei...

mersi frumos :)

cozmin08.07.2007 03:20

felicitari pentru acest articol si din partea mea!

w3bmaster08.07.2007 05:27

Ehe sunt sigur ca Steaua va arata altfel cu Hagi

Numa ca tre sa avem putina rabdare cred ca turu o sa ne cam taram dar porma vom exploda

AndyQ08.07.2007 06:18

M-a luat cu fiori citind articolul asta, aducandu-mi aminte de momentele de glorie ale lui Hagi, cum mergeam la terasa sa vad meciurile, deja planuind traseul de urmat prin oras in urma acestora.

Vorba ta Andrei, acolo era pasiune, mentalitate de invingator, ceva ce nu-ti poate lua nimeni. De asta are Steaua nevoie. Eu cred ca Steaua avea nevoie de Hagi. Cred ca altul nu ar reusi sa transforme niste jucatori precum o sa ii transforme Hagi. Eu ma pun in locul lor: ma trezesc dimineata si ma duc la antrenament, pe bicicleta, in linistea alpilor Austrieci. Ajung la teren si dau nas in nas cu... Hagi. Gica Hagi, omul care m-a facut sa sar pe tavan de bucurie, idolul meu ca mucos jucator la juniori, jucatorul exemplu care ne-a oferit atat de multe. Acum e antrenorul meu si nu-mi vine sa cred.

Cum altfel il putem noi rasplati pe Hagi pentru tot ce-a facut decat prin a-i oferi totala incredere si sprijin. Eu cred ca Steaua are nevoie de noi, acum, mai mult ca niciodata. Hagi trebuie sa stie ca noi. supoterii, venim la stadion sa-i vedem creatia, sa-i laudam munca, sa-i multumim pentru ceea ce ne ne-a oferit si ne ofera in continuare.

Superb articolul, bravo.

Joint08.07.2007 06:45

Superb articolul dar si comentariul lui AndyQ. Felicitari !!! Chiar este o placere sa gasesti pe site astfel de articole.

Sunt convins ca Hagi ne va aduce din nou mandria ca suntem stelisti, nu neaparat prin rezultate, cat mai ales prin mentalitate si atitudine. Vi-l imaginati vreodata pe Hagi declarand inaintea vreunui meci (fie el chiar si cu Real sau Lyon) ca nu avem nicio sansa, ca sunt prea buni pentru noi ? Sau ca ar fi bun si un egal pentru noi in meci direct cu Dinamo? Sa-i dea Dumnezeu lui Hagi si acel dram de noroc atat de important si pe care nu prea l-a avut pana acum in cariera de antrenor.

razvan9308.07.2007 08:15

in poarta nu era nici Cernea,nici Vatca ci Lungu jr.,care a avut niste parade extraordinare in fata lui Dica,Neaga,....si Regele la lasat cu gura cascata :D

roby_spartacus08.07.2007 08:29

Hagi o sa le dea incredere jucatorilor , si dfaca o sa fie lasat de lea Gigi sa puna pe cine vrea el in teren o sa fie bine , Hagi este diferit are o alta mentalitate si sper sa o transmita si la jucatori ! El IUBESTE Steaua si face ce face cu INMA nu pentru bani acest lucru o sal ajute pentru preformanta steagsimplu

LeoKinG08.07.2007 09:02

Frunos articol!Cred ca Hagi este cel mai potrivit antrenor pentru Steaua trebuie sa avem doar rabdare cu el ... nu dupa prima infrangere in capionat sa zicem "aaa Hagi nu e antrenor de Steaua" si chestii dastea!Abia astept meciu cu zaglebie o sa ii umilim din primu tur sunt convins de asta,o sa vada polonezi astia cine sunten NOI!

RazvanOchirosii3008.07.2007 09:05

Cu Gica Si Cu Mentalitatea Lui Steaua Va Reusi Multe Sezonu Asta ;) . Bun Articol ;)

cristi_mold08.07.2007 09:07
[/b "Noi suntem Steaua, nu avem cum sã nu trecem de polonezi". Așa e obișnuit Gicã sã gândeascã. Simplu, fãrã inflorituri. Noi suntem Steaua, nu existã altã variantã decât victoria.

Asa trebuie sa gandeasca orice jucator al Stelei. Si cred ca Hagi va reusi sa le insufle aceasta mentalitate.

elika08.07.2007 09:27

steag2 frumos articol sa speram ca Hagi le va transminte si jucatorilor aceasta mentalitate mereu superiori dica10

Dulah08.07.2007 10:24

Dak a inregistrat cineva faze de pe la amicale si le poate uploada sa nu mai stea pe ganduri :) .As vrea sa vad si eu cum joaca baietii ca la TV nu apuc nicicum sa vad .ms

Forza Steaua

iulia_hd08.07.2007 12:14

Un adevarat pasionat.Superb articol care trezeste sentimente in fiecare stelist adevarat.Si intr-adevar noi suntem Steaua...suporterii.Am incredere ca Hagi va reusi...trebuie sa reuseasca...iar noi suntem alaturi de el.

dulcicutza08.07.2007 12:23
M-a luat cu fiori citind articolul asta, aducandu-mi aminte de momentele de glorie ale lui Hagi, cum mergeam la terasa sa vad meciurile, deja planuind traseul de urmat prin oras in urma acestora.

Vorba ta Andrei, acolo era pasiune, mentalitate de invingator, ceva ce nu-ti poate lua nimeni. De asta are Steaua nevoie. Eu cred ca Steaua avea nevoie de Hagi. Cred ca altul nu ar reusi sa transforme niste jucatori precum o sa ii transforme Hagi. Eu ma pun in locul lor: ma trezesc dimineata si ma duc la antrenament, pe bicicleta, in linistea alpilor Austrieci. Ajung la teren si dau nas in nas cu... Hagi. Gica Hagi, omul care m-a facut sa sar pe tavan de bucurie, idolul meu ca mucos jucator la juniori, jucatorul exemplu care ne-a oferit atat de multe. Acum e antrenorul meu si nu-mi vine sa cred.

Cum altfel il putem noi rasplati pe Hagi pentru tot ce-a facut decat prin a-i oferi totala incredere si sprijin. Eu cred ca Steaua are nevoie de noi, acum, mai mult ca niciodata. Hagi trebuie sa stie ca noi. supoterii, venim la stadion sa-i vedem creatia, sa-i laudam munca, sa-i multumim pentru ceea ce ne ne-a oferit si ne ofera in continuare.

Superb articolul, bravo.

nu pot sa cred dar sunt total de acord cu tine...superb articolul si fantastica initiativa antrenorului de a lucra la mentalitate :) de asta avem nevoie si o sa invingem...abia astept meciul pentru ca voi fi acolo printre suporteri :D Forza Steaua!Forza Gica!

axl2308.07.2007 12:56
nu pot sa cred

Nici eu.

Azorel08.07.2007 13:19

Hagi fao pentru suporteri Stelei pleaca din Ghencea.

vanfootball08.07.2007 13:44
Hagi fao pentru suporteri Stelei pleaca din Ghencea.

Azorel, fa-o pentru noi, ia-ti bac-ul la romana! Te rugam!

daffyduck08.07.2007 13:57

Nu pot decat sa am o urma de regret vazand ca si voi, suporterii, cadeti in aceiasi capcana de doi lei: ce treaba are jucatorul Hagi care ne-a marcat copilaria cu fenta lui, cu antrenorul Hagi din anul 2007?

Intre timp s-a dat cu clanul Becali, e mare prieten cu varu' Giovanni si varu' alalalt, de ne face de cacao la Barca si Real Madrid, pe numele lui Victor Becali ... si multe alte lucruri s-au schimbat la fostul jucator magistral ...

Bai, nu pot sa-mi revin inca, imi dau palme si refuz sa vad si sa cred ceea ce citesc aici: ce legatura are lovitura libera executata magistral de Hagi, in vinclu, cu posibilitatile de fotbalist ale lui Nesu, Gigel Coman, Bostina si cu Cernea? A executat perfect Hagi, da, iar Cernea, de emotie, si-a dat cel mai penibil autogol al sezonului fotbalistic 2007-2008 in amicalu cu Ried. Pai dar ma mai lasati cu nostalgiile astea?

Mor ma, albesc in cap cand vad expresiile "si-au redescoperit placerea de a juca" si aia cu "dupa epuizantele si tacticizatele antrenamente ale lui Oli". Bre, mai lasati naibilului treaba, nu mai suntem in perioada 1990-1994 ... sunt in 2007, vreti nu vreti, se joaca alt fotbal si la un alt nivel ... chiar daca numele anumitor echipe precum Milan, Real Madrid sau Manchester United a ramas acelasi.

Rooney nu face spectacol pentru ca ALEX FERGUSON a fost vreun Hagi al Angliei. Nici Robinho si van Nistelrooy nu au rupt Spania in doua pentru ca a executat Capello magistral lovituri libere pe la antrenamente ...

TREZITI-VA TATA ! Stiu ca l-ati urat tare mult pe Oli, dar pregatiti-va sa mai vedeti asmenea performante in vreo 5 ani la Steaua ... ce sa-ti spun, va alaturati si voi celuilalt mare contestatar al lui Oli: LITA Dumitru, un mare betiv.

Nici macar pararea lui Ienei, care il regreta pe Oli, nu o mai ascultati ... deocamdata nu zic nimic de Hagi, nici ca-i bun, nici ca-i rau. Timpul le va decide pe toate ... dar de aici sa vii sa-mi spui ca jucatorii o sa rupa Europa in doua dupa ce l-au vazut pe Hagi executand lovituri libere la antrenamente ... si tocmai asta e greseala in care vor cadea si jucatorii Stelei, in loc sa-l priveasca pe Hagi ca un ANTRENOR ... nici n-are rost sa mai continui ...

bogdan_b08.07.2007 14:22

Steaua va susține ultimul meci de verificare din aceastã varã, în Ghencea, împotriva fostei echipe a lui Cyril Thereau, Charleroi. O decizie definitivã ar urma sã se ia în aceste zile, Steaua intențIonînd sã programe meciul pe 20 sau 21 iulie.

Cu aceastã ocazie, echipa antrenatã de Gheorghe Hagi își va prezenta suporterilor și achizițiile din aceastã varã cu care va ataca sezonul 2007-2008 din Liga 1, dar si o noua calificarea in grupele Ligii Campionilor.

Veniti cu totii pe Ghencea sa se vada ca noi suntem Steaua ! (nu ca Dinamo cand la meciul de prezentare erau maxim 5-6 mii de spurcati)

steagcruce2

vanfootball08.07.2007 14:58

@daffyduck

Prieteniile cu clanul Becali nu i le putem imputa, machedonii sunt apropiati, se ajuta intre ei, raman recunoscatori pentru ajutorul primit...In sfarsit, nu are rost sa ne bagam in aceste probleme, ca n-au spart banci impreuna, a fost un raport de impresar-jucator.

steauafan08.07.2007 15:14

Bai daffyduck, iar incepi cu Oli ala al tau, gata tata let go, a plecat si sper sa nu mai apara pe la Steaua vreodata. Imi place ca zici "voi suporterii", macar ai bunul simt sa nu te incluzi si pe tine in grupul nostru. Si ce treaba are jucatorul/antrenorul Hagi cu faptul ca "se asociaza" (?) cu "clanu' Becali"? Macar n-are limba'n fundu' lu Gigi ca marele Oli. Hai mai scuteste-ne cu "urma de regret", esti penibil.

nemilosul08.07.2007 15:31
TREZITI-VA TATA ! Stiu ca l-ati urat tare mult pe Oli, dar pregatiti-va sa mai vedeti asmenea performante in vreo 5 ani la Steaua ... ce sa-ti spun, va alaturati si voi celuilalt mare contestatar al lui Oli: LITA Dumitru, un mare betiv.

ca mare dreptate ai

chiar ca nu o sa mai vedem performante ca: -sa fii la 18 pct de Dinamo

-sa pierzi o semifinala dupa ce conduci cu 3-0 pe general

-sa te bata tarfa Timisoara fara sa tragi un sut pe poarta in cupa

-sa ai cel mai putin posesia mingii dintre toate echipele din ch lg

si pot continua

camionatul nu l-a luat Oli ca daca ne uitam cate puncte a strans marele antrenor in retur ieseam pe 3

semifinale sa nu uitam cine a trecut de grupe fara infrangere,sa nu uitam ca in sferturi am intalnit cea mai proasta echipa dintre toate care erau si eram la un pas sa pierdem daca nu rata norvegianul in min 90 singur cu poarta goala

acum chiar nu mai are nici un rost sa mai tii cu Steaua ti-a plecat idolu` ,trebuie sa incepi sa iei lectii de araba

«1235»