FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Formule de echipa si sisteme de joc in era Hagi.

«1235»
PoWeR26.06.2007 19:38

Tare sunt curios ce sistem va aborda Hagi ... Va ramane la deja clasicul sistem folosit de Olaroiu si va folosi tot 2 inchizatori sau va mai dinamiza putin ?

Eu m-am gandit la o formula cu 4 fundasi, 1 inchizator, 2 mijlocasi de banda si unul in fata lor si 2 varfuri. Echipa ar fi ceva de genul: Cernea / Badoi, Goian, Ghionea, Emeghara / Radoi, Nicolita, Croitoru, Dica / Badea, Neaga

Totusi, personal as opta pentru Vatca in locul lui Cernea si Cristocea in locul lui Banel ...

weeezer26.06.2007 20:41

Imi sustin parerea dintr-un post mai vechi...

******************* Cernea **********************

Badoi ******* Goian ****** Ghionea ****** Petre Marin

******** Paraschiv *************** Radoi **********

******************** Croitoru ********************

****** Neaga ********* Dica *********** Badea*****

Dar ceva ma face sa cred ca vom juca tot cu doi inchizatori, Nicolita va fi in continuare titular incontestabil, iar pustiul Bicfalvi (care mi se pare cel mai de viitor din ce e in Romania la ora asta) probabil nu va prinde nici banca de rezerve...

c.ronaldo1726.06.2007 20:46

================Cernea================

Badoi=========Goian======Ghionea===Emeghara

========Radoi==========Petre============

Croitoru==========================Cristocea

==========Dica=========Badea============

Astept sa vad cum va juca Neaga in perioada de pregatire, la fel si Iacob. Vatca ar putea si el sa intre in primul 11 daca va avea evolutii bune in aceasta perioada. Tare as vrea un fundas central, Goian gafeaza mai mereu.

strezahuzum26.06.2007 21:29

Badoi/P. Marin====Goian======Ghionea===Emeghara/Nesu

======Radoi/Lovin====Croitoru=====Petre/Para============

Neaga/Nicolita=========================Badea/Ochirosii/Cristocea

===================Dica/Iacob============

Cam asa as vedea eu echipa, cel putin in cele 20-25 de meciuri contra echipelor care se vor baga cu fundul in poarta si vor sarbatori un 0-0 ca pe o finala castigata de CL.

Pe faza de aparare, atacantii laterali se lipesc de fundasii laterali adversi, iar fundasii nostri laterali de mijlocasii de banda. Mijlocasii centrali dubleaza unde e cazul ; fiind 3 putem spera ca macar unul sa ramana liber pentru combinatii.

Pe faza de atac, daca urca si fundasii laterali si unul din mijlocasii centrali, iar ceilalti 2 imobilizeaza macar un adversar fiecare, ramanem cu 6 jucatori contra a 7 adversari (presupunand ca macar unul va ramane in fata intre Ghionea si Goian). 6 contra 7 mi se pare mult mai usor de jucat decat 4 contra 6 sau 7, ca in sistemul lui nea Turcaloiu. Si se deschid posibilitati variate, fie prin iesirea in banda a unui atacant, care sa traga ceva fundasi dupa ei, apoi centrari catre ceilalti doi atacanti fie prin urcarile din linia 2 ale mijlocasilor centrali.

weeezer26.06.2007 21:32

@strezahuzum

Avem o parere comuna :)

I.N.Money26.06.2007 23:40

In mod normal Hagi va juca cu un singur jucator care se ocupa cu "distrugerea jocului" in linia mediana,incercand sa imprime echipei un joc rapid,cu pase din prima,asemanator stilului practicat de echipele la care a evoluat in timpul carierei sale.

Echipa posibila : Cernea-Badoi,Goian,Ghionea,Marin-Banel,Radoi,Dica,Cristocea-Neaga(Badea),Iacob. Problema vesnica la Steaua insa este ca nu are un mijlocas capabil sa poata sa isi puna colegii in valoare,astfel este posibila o retragere a lui Dica pe pozitia pe care joaca la nationala(mijlocas) sau aparitia(din pacate) a celui de al doilea jucator la inchidere : Petre sau Paraschiv.

Cat despre aparare sper ca Badoi sa fie solutia potrivita,desi cred ca acesta isi va lasa deseori descoperita partea sa.Sa speram ca echipa lui Gica va practica un joc care sa ne aduca titlul 24.

AmuntBoy26.06.2007 23:45

Vom vedea primul meci live, vineri

Sper sa-l urce careva pe traker ;)

papillon27.06.2007 00:02

Badoi/P. Marin====Goian======Ghionea===Emeghara/Nesu

======Radoi/Lovin====Croitoru=====Petre/Para============

Neaga/Nicolita=========================Badea/Ochirosii/Cristocea

===================Dica/Iacob============

Cam asa as vedea eu echipa, cel putin in cele 20-25 de meciuri contra echipelor care se vor baga cu fundul in poarta si vor sarbatori un 0-0 ca pe o finala castigata de CL.

Pe faza de aparare, atacantii laterali se lipesc de fundasii laterali adversi, iar fundasii nostri laterali de mijlocasii de banda. Mijlocasii centrali dubleaza unde e cazul ; fiind 3 putem spera ca macar unul sa ramana liber pentru combinatii.

Pe faza de atac, daca urca si fundasii laterali si unul din mijlocasii centrali, iar ceilalti 2 imobilizeaza macar un adversar fiecare, ramanem cu 6 jucatori contra a 7 adversari (presupunand ca macar unul va ramane in fata intre Ghionea si Goian). 6 contra 7 mi se pare mult mai usor de jucat decat 4 contra 6 sau 7, ca in sistemul lui nea Turcaloiu. Si se deschid posibilitati variate, fie prin iesirea in banda a unui atacant, care sa traga ceva fundasi dupa ei, apoi centrari catre ceilalti doi atacanti fie prin urcarile din linia 2 ale mijlocasilor centrali.

@streza, Dica varf impins nu prea tine - ar trebui sa faca pressing permanent la fundasii centrali adversi, si nu-l ajuta conditia fizica, n-ar rezista mai mult de o repriza.

Pe badoi l-as inversa cu Nicolita din cauza calitatii centrarilor - Nicolita are o mare calitate, aceea ca nu se da batut usor. Ar fi mai de folos in defensiva

pentru meciuri usoare, 4-1-3-2 ofensiv:

Nicolita/p. Marin ----- Goian ----- Ghionea ----- eme/nesu

Radoi/Paraschiv/Petre

badoi/Neaga ------ Croitoru ------ Cristocea/Ochirosii

Dica ----- Iacob/Badea

pentru adversari mai tari, 4-2-3-1:

Nicolita/p. Marin ----- Goian ----- Ghionea ----- eme/nesu

Radoi/Lovin ----- Petre/Paraschiv

badoi/Neaga/Croitoru ----- Dica ----- Cristocea/Ochirosii

Iacob/Vali Badea

Cu mentiunea ca Neaga si Croitoru pot oricand schimba pozitiile intre ei. La fel, nu mi-l imaginez pe Badea jucand ca atacant de banda, cred ca cel mai mare randament il are in formula cu 2 atacanti

Vom vedea primul meci live, vineri

Sper sa-l urce careva pe traker ;)

De unde stii asta? A anuntat careva ca difuzeaza meciul? Ar fi bine...

OvidiuToronto27.06.2007 05:27

mhm ideea ta de 4-1-2-1-2 nu e prea buna chiar dak ar putea da roade

io am jucat la liceu la mine formula asta si iti lasa un mare spatiu in centru asa ca eu zic ca ar trebui continuat cu 4-4-2

andreiJipa27.06.2007 05:46

parerea mea : 3-1-4-2 adica

Cernea

Goian Ghionea Emegara

Radoi

Badoi Croitoru Dica Cristocea

Neaga Badea

weeezer27.06.2007 05:58

Cu 2 fundasi relativ lenti, masivi, 3-5-2 e sinucidere curata.

JDERUL27.06.2007 06:03

--------------------------------------Cernea--------------------------------------------------------------------

----Nicolitza ----------------Goian----------------Ghionea-----------------------P.Marin---------------------

--------------------------------Radoi----------------------------------------------------------

-----------BADOI------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------Dica---------------------------------------------------------Neaga-----------------

-

------------------------------------------ --------------------Badea-----------------

*

-----------------------------------------Iacob--------------------------------------------------------------------

Dani200527.06.2007 06:53

Cred totusi ca Ov.Petre va fi titular...sa nu uitam ca e unul din preferatii lui Hagi.

P.S.Sper ca va disparea din lot Gigel Coman :rolleyes:

JDERUL27.06.2007 07:30

Ai dreptate ca O Petre este printre preferatzi dar....Ne dam si noi cu parerea.Cu Radoi si Petre in teren ar dispare un mijlocas de constructzie sau un atacant si atunci revenim la jocul acela de angajament de la fundasi direct spre virfuri cu care am fost obisnuitzi in ultimul timp.

Cred totusi ca Hagi va impune din nou jocul combinativ cu un-doiuri si pase directe.Numai asa va reusi sa scoata autobazele din poarta celor care cand scot un punct cu noi sarbatoresc uun nou revelion!

cristi_mold27.06.2007 07:31

Eu cred ca ar trebui jucat un 4-2-3-1, cu Neaga si Croitoru aripi, care au o mare disponibilitatea la efort si din 4-2-3-1, in Champions League, in momentele cand ne aparam s-ar transforma intr-un 4-5-1, iar pe faza de atac in 4-2-4. Dupa mine echipa ar arata asa:

------------------------------------------Cernea----------------------------------------------------------------

Badoi ------------------------Ghionea -----------------Goian --------------------------Emeghara-------

-------------------------------Radoi--------------------Ov.Petre----------------------------------------------

---------------Neaga --------------Dica--------------------Croitoru-------------------------------------

------------------------------------------Badea----------------------------------------------------------------

In plus oricand Badoi i-ar putea lua locul lui Neaga si Banel sa ajunga fundas dreapta sau de ce nu Banel sa ii i-a locul lui Neaga. Oricand fundasii laterali ar putea fi inlocuiti cu Petre Marin sau Nesu. Paraschiv i-ar putea lua locul lui Ov. Petre, iar Ochirosii sa intre in locul lui Croitoru. Bostina ar putea juca in meciurile de campionat in locul lui Dica, iar Iacob ar putea intra in locul lui Badea. Chiar si Vatca ar putea juca titular daca se pregateste bine.

Iata in acest sistem am avea 18 jucatori care sa poata intra oricand in echipa si sa joace titulari .

forever_STEAUA27.06.2007 08:09
De unde stii asta? A anuntat careva ca difuzeaza meciul? Ar fi bine...

Meciul va fi transmis in direct pe sportro incepand cu ora 19:30.

Sursa:AICI

raducelbun27.06.2007 08:19

In situatia nefericita in care nu se vor mai face si alte achizitii eu vad echipa cam asa:

portar

Badoi - Goian - Ghionea - Emegara

............Radoi - Ov. Petre

Dica...................................Neaga

...............Iacob - Badea

Precizari:

- nu stiu ce sistem a preferat pana acum Hagi

- imi vine greu sa cred ca voi avea placerea de a nu-l mai vedea titular pe Nicolita

- daca nu se va juca niciodata asa, inseamna ca asta este formula ideala :biggrin:

cristi_mold27.06.2007 08:27

@raducelbun

Nu cred ca am putea juca cu echipa aia, pentru ca practic am juca cu 4 atacanti( Neaga, Dica, Badea si Iacob) si nu am aveam mijlocasi laterali. Si asta ar fi o sincidere curata;)

c.ronaldo1727.06.2007 08:28

@raducelbun

Daca se accidenteaza un atacant, ce'o sa facem?

raducelbun27.06.2007 08:41
@raducelbun

Nu cred ca am putea juca cu echipa aia, pentru ca practic am juca cu 4 atacanti( Neaga, Dica, Badea si Iacob) si nu am aveam mijlocasi laterali. Si asta ar fi o sincidere curata;)

In "viziunea" mea Dica si Neaga ar avea mai multe sarcini de joc la mijlocul terenului (in special Dica).

Mai trebuie sa tii seama ca, asa cum am mai spus, nu il am decoc la inima pe Nicolita - deci, pe cale de consecinta l-am scos imediat din echipa :biggrin: - apoi, nu-l vad pe Croitoru titular si nici pe Cristocea. Acum, zi si tu, ce variante imi ramaneau? Tocmai de aceea am inceput prin a spune " in situatia in care nu vor mai veni fotbalisti la echipa" si la precizari am trecut a treia teza :biggrin:

Numai de bine!

@raducelbun

Daca se accidenteaza un atacant, ce'o sa facem?

Buna intrebare. Si sti de ce este buna? Pentru ca nu are (inca) raspuns.

Apoi, dupa parerea mea, cel putin unul din astia doi este oricum cam "accidentat" :tongue:

Numai de bine!

bogd4n28.06.2007 14:49

daca as fi in locul lui Hagi as folosi formula asta:

================Cernea(Andrey-Vatca)-aici cred ca toti ar merita cate un meci titular

============== Goian =========== Ghionea ================

======Badoi............................................................Emeghara=====

================== Radoi(sau Ov. Petre) ==================

=====Croitoru(Nicolita) ================== Bostina(Cristocea)====

====================== Dica ==========================

============ Badea ============= Neaga ==============

sa vedem cum va juca maine.. :rolleyes: spre24

Dani200528.06.2007 15:33

Cum il cheama pe Nicolita...Nicoita?=))Da-i edit rpd:P(ce penal suna)

Campionul29.06.2007 22:03

Hagi o sa faca la Steaua ce a facut si la nationala, adica nimic.

JDERUL30.06.2007 19:20

Te rog sa te speli la bot cand rostesti numele Hagi !

Za Best30.06.2007 19:47
Hagi o sa faca la Steaua ce a facut si la nationala, adica nimic.

Nenea dalmatianu',tu nici sa-i stergi cu limba ghetele lui Gica Hagi nu meriti!Du-te pe dinamoprostia si lasa-ne!

«1235»