FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Elton

«1234»
fcsteaua.ro14.06.2007 04:13

Se pare cã totul s-a împlinit: dupã doar câteva luni de zile, Steaua se va despãrți de Elton, brazilianul adus de peste ocean sã arate cum se joacã fotbalul la ei, în țara cafelei, pe plajele Copacabanei, sub mângâierea neîntreruptã a soarelui.

ªi Elton ne-a arãtat. Cu vârf și îndesat. Ne-a arãtat un fotbal ofensiv. În vitezã. Într-o vitezã atât de mare cã i-a obligat sã fie mai iuți pe Badea, pe Paraschiv, pe Cristocea. Pânã și pe Dicã! ªi evident, tehnica. Cu driblingurile și fentele sale, chiar și-așa la 2 sau 3-0 cu Ceahlãul și Jiul cum au fost ele, ne-a cucerit pe toți. Definitiv și iremediabil.

Sau mãcar pe mine. Nu știu voi ce simțeați, dar eu de 8 ani de când vin constant la meciuri pe Ghencea n-am mai simțit niciodatã o bucurie așa de mare la intrarea unui jucãtor stelist în teren. Un fior atât de plãcut, animat de siguranța ascunsã cã iar va face Elton spectacol. Dupã ani de zile de jocuri mai mult sau mai puțin bune, de performanțe sau contraperformanțe, dupã Pițurcã și Protasov, dupã Zenga și încã cu Olãroiu, copilul acesta mai tânãr decât mine mi-a adus aminte cã fotbalul chiar și în România poate fi un sport frumos. Cã poți veni la stadion sã vezi un spectacol, nu e musai sã aștepți 21:45 la Pro TV. Cã jucãtorii care dribleazã natural, din instinct, încã mai existã, chiar dacã trebuie sã mergi pânã în Brazilia dupã ei și îi gãsești la 1,58.

Erau lucruri în care parcã încetasem sã mai cred.

Am o mare prețuire pentru fotbaliștii muncitori, care trudesc și transpirã pentru ceea ce reprezintã scopul inevitabil al meciului de fotbal: victoria. Îl respect foarte mult pe Sorin Paraschiv și tot ce a fãcut el pentru Steaua de atâția ani de zile. Respect și colapsul lui din meciul cu Kievul - a fost, cred, un pas necesar în ascensiunea înceatã și migãloasã a lui Paraschiv, dar și a Stelei. A arãtat cã nu e bine sã sari etapele și cã e preferabil sã leșini puțin la început, pânã sã te obișnuiești iarãși cu aerul rarefiat al înãlțimilor.

Însã, sã-mi fie cu iertare, fotbalul are culoare pentru cã existã Elton. ªi pentru cã mii de oameni resimt, ca și mine, același fior de bucurie când acesta intrã pe teren într-un meci fãrã istoric cu FC Național, la 3-0 în minutul 75. Bucuria de a vedea un fotbalist!

La revedere? Aș îndrãzni sã sper, poate, dar scepticismul condițiilor în care s-a produs aceastã despãrțire mã trage, discret, de mânã. Înghit în sec și nu pot sã îngaim decât: adio Elton!

ªi mulțumesc!

Ovidiu

papillon14.06.2007 04:31

frumos...

vlad7514.06.2007 04:45

Pacat ca Principele considera calculatorul unealta Diavolului si nu serveste internetul pentru a citi parerile tuturor oamenilor,nu numai suporteri ai Stelei,despre acest copil pe nume Elton.

Trage Ciobanul de jucatori care au injurat Steaua pe unde au prins-o (daca ma gandesc bine si Ciobanul a injurat alaturi de javre): Daniel Niculae,Zicu,Buga.

Ciobane vei cadea de pe un cal frumos,pe nume Steaua,cat de curand.Si-ti vei merita soarta.Nimeni nu este infailibil.

Am citit pe alt topic despre ideea unui suporter:sa-l asteptam pe Elton la aeroport.Macar ii mai stergem din amaraciunea si umilinta produse de Oier.La o varsta asa frageda urmarile pot fi neplacute.Sper sa aiba taria si sa treaca peste mizeriile Ciobanului si sa nu asocieze numele Steaua cu numele Becali.

Din pacate spectacolul din teren se va transfera la nivelul conducerilor din campionatul viitor.Numai setea de bani ii transforma pe acesti conducatori in mizerii umane.

zloty14.06.2007 04:56

ce sa ii spui lu Becali de fotbal ,la cat il duce capu stie una si buna ,pacat insa de Elton care a venit cu sufletu deschis aicea si e tratat in ultimu hal si de catre echpa si de catre patron , atata invidie nam crezut ca poate exista

daniel_mititelu14.06.2007 05:14

Corect ceea ce zici tu.Asa parca era si Aliuta la noi la inceput se uita in dreapta si pasa in stinga :) nu pot sa redeau starea care o am ca pleaca Elton mii ciuda mii scirba de acest cioban.Iar Oli?Ce sa mai zic de Oli e pus sa fie si el acolo.In fine nu mai vreau sa discut despre astia 2 ca nu merita atita atentie.Pacat de acest copil merita macar inca nitel timp sa demonstreze ca merita nu sa joace dar sa fie si titular la Steaua!!!

ibadarau14.06.2007 05:28

Pentru toti Elton a insemnat fotbal spectacol. Chiar si cei din conducerea Stelei stiu acest lucru. Din pacate fizicul nu-l ajuta. Macar de-ar fi fost mai robust... Trebuie sa recunoastem, oricat de greu ne vine, ca in marile meciuri nu prea are cum sa faca fata...

Din toata aceasta poveste ar trebui sa invatam ca Steaua are nevoie de un Elton ceva mai inalt. Avem nevoie de un brazilian!!! Problema nu e ca pleaca Elton, problema e ca nu se aduce un jucator asemanator ca tehnica! Elton va ramane in sufletul nostru, asa cum va ramane si regretul ca nu a fost macar cu zece centimetri mai inalt....

Drum bun, Elton!

Una peste alta, conducerea clubului ne este datoare cu un brazilian! Cel putin unul...

E drept ca la Steaua nu poate veni oricine, dar vad ca mai toate cluburile din prima Liga testeaza brazilieni. Domnule Adrian Ilie, Steaua nu mai gaseste chiar nici unul in toata America de Sud?

sile-jardel14.06.2007 05:29

Ati vazut ce zice NULAROIU?Ca Elton nu mai intra in vederile lui,dar gigelus merge in cantonament.Cit poate fi de [...].Haideti,va rog,sa mergem miine cit mai multi la reunirea lotului sa l-e aratam pe cuine iubim noi cel cel mai mult.O sa l-e facem o surpriza ciobanului si presului de zeroli

Editat de moderatori!

sanbk200214.06.2007 05:47

Lasand la o parte imbecilitatea ciobanului, aici e de vina si zeroli ( spurcat fie-i numele) si, din pacate si Adi Ilie!

Daca tot se spune ca zeroli ( spurcat fie-i numele ) are puteri mai mari de cand a plecat Meme, atunci acesta ( spurcat fie-i numele ) ar fi trebuit sa-i explice ciobanului ca e util Elton.

Dar, daca in felul asta s-ar fi vazut diferenta intre jucatorii care-i plac lui ( spurcat fie-i numele ) si cei care joaca fotbal, atunci zeroli ( spurcat fie-i numele )decide ca e mai bine sa plece Elton, sa scape de-o grija.

Zicea cineva mai sus, macar sa-l asteptam pe Elton la aeroport cand va veni pentru a-i arata ca noi suntem alaturi de el.

cmc_steaua14.06.2007 06:47
Ati vazut ce zice NULAROIU?Ca Elton nu mai intra in vederile lui,dar gigelus merge in cantonament.Cit poate fi de [...].Haideti,va rog,sa mergem miine cit mai multi la reunirea lotului sa l-e aratam pe cuine iubim noi cel cel mai mult.O sa l-e facem o surpriza ciobanului si presului de zeroli

Editat de moderatori!

Ai dreptate cum poti sa renunti la un FOTBALIST ca Elton si sa pastrezi un 0 absolut ca jijel . ori esti nebun, ori esti prost ,ori esti sclav, ori n-ai nicio treaba cu fotbalul. In cazu lu Oli cred ca toate !

FORZA Steaua !!! fularultras fularsteau2 steaua_ro

cristinelly14.06.2007 06:53

Sa imi [...] lu becalii!!! Cumpara 7 jucatori si vinde 10. Pleaca si Thereau.....ramanem varza...:(((

Editat de moderatori!

Punker Boy14.06.2007 07:02

din pacate pleaca si Elton alaturi de Thereau...oricum pentru. clubul Steaua plecarile unor jucatori fff buni si pe care oieru nu-i suporta nu e o noutate, nu uitati de Neaga, Hamutovski, aliuta, Tudor si altii care au fost indepartati de acest nebun doar ca nu ii covenea lui nu stiu ce desi erau printre cei mai buni oameni din lot la ora respectiva. e pacat, mare pacat...si mai ales cum a mai spus cineva pentru. un jucator de 20 si un pic de ani aceasta bataie de joc la care a fost supus de cioban il poate afecta f mult la moral insa yo ii urez mult succes in continuare si sunt sigur ca vom mai auzi de el in viitor... Forza Elton Forza Steaua

olibarosss14.06.2007 07:23

Bagamias **** in tot neamu' lu' Jiji **** stramba si in Oli, cel mai pupincurist om vazut vreodata in Ghence.Il linge in fund pe Kktu de Becali.Astia au distrus toate viesele unor oameni care iubesc Steaua din toata inima.Mi-ar placea sa duca drak Becali ....................poate se gaseste cineva sa ii mai taie nasul, ca prea a luato razna. Imi pare tare rau ca un idiot ca Becali ,a ajuns sa isi bata joc de suporterii Stelei.Bafta Elton..................................Mare pacat.

AndreyCor14.06.2007 07:40

bai **** de olita ce **** mea iar il opresti pe Gigel in lot...ala nu merita nici in divizia d sa joace...eu zic sal huiduim pe gigelus la fiecare meci pe care il va juca de acum ....

n_am_kef14.06.2007 07:56

Iti multumesc si eu Elton! Ai adus cu tine (alaturi de fente si pase magnifice) si speranta revenirii fotbalului-spectacol in Ghencea. Oierul e trecator, Steaua e unica si vesnica.

FORZZA Steaua !

adriSteaua14.06.2007 08:09

Multumim Elton!

Si in acelasi timp, ieratare Elton! Nu toti suntem plamaditi din acelasi aluat cu finantatorul Stelei (sugestie: cel mai bine ar fi ca in comentariile acestui articol sa vorbim doar despre Elton si nu despre Jiji). Sper ca aceasta experienta dulce-amara sa nu te marcheze si ca vei ramane doar cu partea dulce si anume cu gandul ca ai facut tribunele sa tresara si ca suporterii Stelei te iubesc.

Inca o data, multumim Elton si sa ai o cariera stralucita, sa fii un nou pitic atomic al Amercii Latine!

valentin2day14.06.2007 08:15

Cel mai bun lucru e sa continuam razboiul cu berbekli ca daca ne oprim o sa zica, ca a castigat ca e cel mai tare, ca e razboinicul luminii etc.

si propun sa scandam urmatorul lucru

"Oli si Becali

Homosexualii"

(da e varianta modificata "Borcea si Becali/Homosexualii" a dinamovistilor da in situatie disperata masuri disperate, oricum scandarea asta il va scoate din minti (sa zicem ca ar avea) asa cum ne dispera si el pe noi)

noi sa fim sanatosi, ca ciobanul nu e

DONNATELO14.06.2007 08:25

singurul jucator care imi ridica paru pe maini cand intra este dat afara de un ratat asa usor sunt scarbit si chiar imi vine sa plang.Pacat ca de copilu asta care a fost a fost batjocorit prin felu in care sau purtat cei din conducere cu el !!!!! bafta piticule pe mai departe !!!!!! oricum chiar daca pleci ai ramas in inimile noastre chiar si pentru cateva minute pe care l'ai jucat :((((( !!!!!!!!

ariell14.06.2007 08:25

Si la cluburi mai mari se intampla lucruri de acest gen, e trist ca s-a intamplat si la noi si se pare ca nu mai exista cale de intoarcere.

Dar daca la echipele mari exista si solutii pentru inlocuirea jucatorilor cazuti in dizgratie ( jucatori deja existenti in lot sau care sunt transferati repede), la noi nu prea este nici o strategie in acest sens, il avem pe Dica si cam atat la mijloc,

Probabil ca e suficient unul singur care stie cu mingea, pentru a nu crea complexe de inferioritate restului de jucatori din teren, care daca ar avea vointa si caracterul lui Banel si tot ar fi un lucru multumitor.

Despre Elton.... nu merita sa i se intample asa, dar ulciorul nu o sa mearga la infinit la apa, mai devreme sau mai tarziu ziua aceea va veni, iar noi vom fi tot aici

bad_joke14.06.2007 08:30

Un nenorocit,o sa vada el furia suporterilor,si Becali si marioneta aia de ZerOLI,am spus parerea mea de nenumarate ori,si mie imi palcea enorm,erau meciuri cand asteptam Domane sa dea un gol Badea sau Iacob ca s apoate s aintre si piticu"Elton,ma face ca dupa multe meciuri vazute la TV(spre rusinea mea,nu pe stadion) sa simt o bucurie cand la meciul cu National a intrat ''furnicutza atomica" si efectiv m-a ridicat din fotoliu,si ma facut sa exclam""Doamne, ce face asta cu mingea,cum umileste fotbalistii Nationalului,cat de frumos joaca in pase cu Dica",ma simteam mandru de echipa si de jocul ei,dar acuma va fi dezastru,mie frica s ama gandesc cum vor fi jocurile fara un jucator tehnic,m-am plictisit sa astept la Bostina un joc bun,sau sa-si revina,m-i s-a luat si de Cristocea,Croitoru,e destul de tehnic,si ar fi culmea,dupa cat am insitat sa-l bage,cate comenttari am facut de lauda,acuam sa zic ca nu are ce s acaute.Dar cu toti stim la ce ma refer,Croitoru nu e Elton si nici Dica sau Gurita.Eu speram intr-o minune Domane sa speram ca nu plaeca sa-l vad in meciul de preliminari din Liga Campionilor,dar au avut grija sa-l linseze Becali si ZerOLI. MULTUMIM TICALOSILOR!!!D-ZEU ESTE SUS SI VEDE!!!NE-AI LUAT O BUCURIE NECESARA,ACEEA DE A VEDEA UN FOTBAL DE CALITATE IN Ghencea!

ADIO Elton,MULTUMIM pentru TOT, SI NOI PITICULE SA STI CA AVEM LACRIMI IN OCHI.

nicolaef14.06.2007 08:41

Elton si imensa bucurie de a vedea fotbalul adevarat

Am trait in primavara acestui an bucuria de a vedea pe viu un fotbalist adevarat. Astfel de bucurii nu le-am mai cunoscut decat in vremea lui Hagi si Lacatus si, uneori, prin prestatiile lui Dica. Noua, stelistilor, Elton ne-a readus satisfactia imensa de a asista la faze de fotbal de 24 de carate. Elton, draga, ai lasat o amintire extrem de profunda tuturor stelistilor. Toti te iubim. Nu te supara ca nesansa ta si a noastra este sa fi avut un finantator deceptionant care orice are dar nu si credinta in Dumnezeu. Mai devreme sau mai tarziu el va plati acest mare pacat. Deceptionanta pentru noi este si lasitatea antrenorului Olaroiu. Marea majoritate a stelistilor asteapta cu infrigurare momentul cand va fi obligat sa paraseasca Steaua. La revedere Elton, nu te vom uita niciodata! Felicitari Ovidiu pentru cuvintele minunate din articolul tau!

Portocalu`14.06.2007 08:44

Olaroiu , Gigi .. MARSH ... MARSH ... MARSH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bobochyka1714.06.2007 08:46

Eu plec la tara cam intr-o saptamana si ma intorc cand incepe scoala. Ce se va intampla in acest timp? Voi mai fi membru, sau va trebui sa ma inscriu din nou?

Scuze ca nu e vorba de articol. Succes in continuare Elton!

Thu[N]der14.06.2007 08:51

MARSH Olaroiu !!!!!!!!!! ESTE O MARIONETA DE-A LU Becali !!!! Impreuna n-avet nici cat clasele trenului ! Prostilor il dati pe Elton . Cel mai bun jucator care a fost in Romania de la revolutie incoace !!! Haide-ti sa facem ceva ! nu stiu ce ... insa m-am saturat de prostia lui Becali , de prostia cu care ignore milioane si milioane de suporteri ! Pentu asta de acum incolo Beecali sia facut mulltiii dusmani ! mai iesi tu presedinte cand imi vad ceafa cu picioru ! **** Becali !!!!!

MULTUMIM Elton !!!

onlySteaua14.06.2007 08:52

a fost cu adevarat o incantare jocul lui Elton. regretele sunt greu de exprimat in cuvinte.

inca o data daca mai era cazul, ciobanul si-a aratat adevarata fata. un "om" mai rau (in cel mai pur sens al cuvantului rau) decat el nu cred ca exista. de presul olita chiar nu mai are rost sa vorbim.

sunt pareri cum ca Elton nu ar putea face fata in nu stiu eu ce meciuri. se poate! dar cu siguranta s-ar fi comportat mult mai bine decat majoritatea celor ramasi.

multa bafta piticule, multa bafta....

:sad: :sad: :sad:

..... il avem pe Dica si cam atat la mijloc,...

tare frica mi-e ca Dica e urmatorul pe lista.

ariell14.06.2007 09:38
tare frica mi-e ca Dica e urmatorul pe lista.

Nu prea cred asta, sau cel putin asa sper, mi-e frica mai tare de o accidentare a lui.

Atunci iar vom fi in pom, :(

«1234»