M-am lamurit. In orice caz, nu cred ca noi stim ceva de asa ceva.
M-am lamurit. In orice caz, nu cred ca noi stim ceva de asa ceva.
greco, sunt de acord cu partea finala a raspunsului tau, nu si cu cea scrisa cu aldine
Avantajul solutiei tale e ca nu necesita oameni atat de "responsabili" ca a mea, pentru ca violenta este un spatiu de manifestare pentru multi... Dezavantajul este ca violenta atrage violenta - si nu stiu cati vor rezista unei "lupte la baioneta" cu Becali si interlopii lui. Viitorul poate ne va arata cum stam si cine a avut dreptate!
P.S. Mitingul de sambata cred ca va fi de sarbatorire a victoriei lui Basescu ![]()
Si eu sunt indignat, suparat si furios pe Becali. Dar nu stiu daca petitiile sau grupuri razlete de suporteri il vor impesional. Eu zic ca trebuie sa ne unim si sa punem o presiune Constanta asupra sa. Folosind variate forme de protest la adresa lui si a partidului vom reusi. Politica lui de transferuri este falimentara, Olaroiu e falimentar. Daca ciobanul nu vrea sa plece, macar sa bage bani in echipa. Presiunea pe "patron" a fost prea mica la Steaua, acum trebuie sa luam atitudine. El vrea ca Steaua sa fie profitabila, noi vrem ca profitul sa fie reinvestit. Atentie, NU reinvestit in blaturi.
Cred ca Becali nu pricepe aluzii de-astea de-ale noastre, e totusi prea prost, il supraapreciati.
El ia tacerea drept adulare, drept obedienta ("uite ca i-am potolit pe-astia").
Departe de mine intentia de a instiga la violenta, dar mi se pare ca ideea articolului este una utopica atata timp cat nu putem retine in afara stadionului pe fanii PNG care sa-i cante in struna oierului.
Nu putem manipula masele. Nici noi, nici Becali. Sfera noastra de actiune cuprinde cel mult cateva sute de oameni. Tacit sau nu, daca ciobanul ii vinde pe Thereau si Elton, 50.000 de oameni ii vor lua m***ii in organele sexuale.
...autocenzura... ![]()
trebuie sa facem ceva
acest cioban rasist si xenofob vrea sa ii dea afara pe Elton si pe Cyril, 2 jucatori exceptionali, cum nu au mai fost la Steaua de mult.sunt 2 jucatori de top si avem nevoie de ei
si mai ales sunte stelisti
si iubesc Steaua
trebuie sa fim alaturi de ei
si nu numai de ei
si de restul jucatorilor
Becali isi bate acum joc de ei
pe el nu il intereseaza de echipa
il intereseaza doar sa faca bani si voturi
isi bate joc de noi si de munca acelor baieti care fug 90 de minute numai ca sa apara becalii la TV si sa zica ca daca nu dadea el bani acum Steaua era in b
cine poate sa mearga la Petrosani
sa mearga
si sa ii sustina pe Thereau si Elton, sa le aratam ca noi nu vrem sa plece
si nu numai pe ei
ci si pe restul jucatorilor
ei au luptat pentru noi in campionat si cupe europene
acum e randul nostru sa luptam pentru ei cu acest om de nimic care se numeste George Becali
Sunt de acord cu "sindrom". NU, nu "rezistenta pasiva" este solutia.
Recunosc, unele idei din articol sunt bune, da' in mare neaplicabile iar altele, care nu ar fi indicate.
Protestele trebuiesc continuate !!!!!!!!! Altfel Ciobanul o va lua ca pe o victorie a sa : "I-am linistit eu pe derbedei...uite! nu mai striga nimic..."
Majoritatea suntem constienti ca nu-l vom inlatura de la club, n-avem cum, dar sa stie ca nu poate face ce doreste singur de capul lui, ca va avea parte de-o reactie ostila a fanilor...DA, scandarile impotriva lui sa nu mai contina injurii [desi. chiar mie mi-e greu sa fac asta,cu toate ca nu obisnuiesc]
Cu un astfel de personaj nu stiu cat succes va avea o asemenea atitudine emisa de autorul articolului.
Nu vom inceta sa ne incurajam echipa, dar vom protesta in continuare. Pur si simplu numai suport situatiile create de ticalosul asta
Ce articol e asta frate? Faci parte dintre cei resemnati sau ce?
Nu pot sa cred ca asa ceva a aparut pe site, care ar trebui sa fie unul din bastioanale luptei anti-ciobanoid.
Cred ca Becali nu pricepe aluzii de-astea de-ale noastre, e totusi prea prost, il supraapreciati.El ia tacerea drept adulare, drept obedienta ("uite ca i-am potolit pe-astia").
Departe de mine intentia de a instiga la violenta, dar mi se pare ca ideea articolului este una utopica atata timp cat nu putem retine in afara stadionului pe fanii PNG care sa-i cante in struna oierului.
ca mare dreptate ai , tu ii zici lu Becali de ostilitate oasiva?? crezi ca stie ce inseamna aia? pai in prostia lui ce o sa creada " uite domnle credeatzi cami fac ei mie fatza mie? " cred ca ii datzi prea mult credit lu gunoiu ala de om , crezand ca va intzelege o idee asea de subtila ca ostilitate pasiva?? trebuie continuat cred eu protestul in genul celui de la meciul cu Ceahlaul cand pur si simplu se citea teama pe fatza acestui mujst
Problema e mai gravã decât putem noi constata acum.
Prezentul e cenușiu, iar viitorul pare sumbru...
Nația românã a mai nãscut un monstru !
Dar ce ne facem cu ceilalti, cand principalele mijloace de informare s-au transformat in show Becali, cand prostul sau gust, badarania si nesimtirea sunt subiectele zilei si sunt intotdeauna asociate si cuvantului Steaua?Am facut un test. In editiile online ale principalelor doua cotidiane de (asa-zis) sport, cuvantul "Becali" apare pe prima pagina de 17 respectiv 16 ori iar cuvantul "fotbal" apare de 20, respectiv 14 ori.
Dar, ai dreptate, e de datoria noastra, cei care simtim in ce consta spiritul ros-albastru, sa-l transmitem si sa-l, stiu ca suna pompos, propovaduim, prietenilor, cunoscutilor tuturor.
Asa ca, data viitoare, prieteni, cand cineva, care afland ca sunteti Stelist, va va intreba de "nea Gigi" adoptati aceasta atitudine si spuneti-i "cine?"!
George, problema e alta. aceia care-l admira pe Becali sunt mult mai multi decat noi, cei care iubim doar Steaua.
o rezistenta pasiva nu e solutia.
In plus, unii baieti de la Nord au stat chiar in grupul celor de la SUD. Poate unii au crezut ca jos in dreapta erau doar sudisti, dar n-a fost asa.
da, asa este. am stat in spatele celor de la sud, unde erau si destui de la nord.
"Conflictul" Becali-noi nu este unul deloc nou.Marea majoritate a stelistilor de mici si-au dat seama repede cu cine au de-a face insa au preferat sa-i dea credit si sa creada ca nimic mai rau nu se poate intampla.Asadar pana la ultimele actiuni ale preaiubitului nostru finantator era o rezistenta tacita ce nu dorea sa afecteze in primul rand echipa.Insa cu acest om nu poti face nici un protest civilizat si moral pentru ca el nu invata din greseli si va recidiva in scurt timp.Inca este convins ca lumea il iubeste si ca doar un sfert dintre suporteri il contesta iar noi trebuie sa-i demonstram ca se insala.
Declarație MM Stoica :
"Eu i-am zis suma, el mi-a dat banii. Nu a fost nici o problemã. Contractul a fost semnat de mine și de Iulian Gherghișor, contabilul clubului. Era în avantajul clubului. Deja aveam, prin acea firmã, doi jucãtori foarte buni, pregãtiți sã vinã la Steaua, și care costau doar un milion. Valoarea lor era mult mai mare."
Eu cred cã am pierdut foarte mult prin plecarea lui MM.
Cu timpul ne vom convinge dacã e așa sau nu.
Nu cred ca va pleca niciodata Gigi de la Steaua. Aici a devenit dintr-un simplu oier necunoscut cel mai cunoscut si mediatizat oier din lume. Bani prea multi nu a investit si nu cred ca a iesit prea tare in pierdere si daca am pune in calcul publicitatea care costa cred ca e dator vandut Stelei. Dar el continua in prostia sa si isi bate joc de noi fanii pentru ca noi suntem Steaua, noi traim Steaua, noi suferim cu Steaua, fara noi Steaua este doar un cuvant ca oricare altul.
Eu nu prea spun multe de felul meu dar cred ca te inseli de data asta. Singurele ocazii cand l-am vazut pe individ cat de cat speriat a fost atunci cand a fost contrat violent si pe fata (nu ma refer la violenta fizica sau injuraturi). Imi place sa cred ca suporterii Stelei detin calitatile de care vrei tu sa ne folosim dar nu este posibl.Solutia ta este una utopica cum a mai spus cineva.
De ce?
Pentru ca individul datorita (sub)culturii pe care o are nu va intelege decat legea "pumnului". Cum a spus si cineva mai sus nu poti opri 50000 de oameni sa il faca in toate felurile atunci cand el ii vinde pe Elton si Thereau; iar la meciul cu Ceahlaul s-a vazut clar ca era stupefiat de violenta scandarilor impotriva sa. De aceea a si reactionat in acel mod. NU este capabil sa faca fata unor astfel de situatii deoarece el actioneaza impulsiv. Eu sunt pentru continuarea protestelor pe stadion indiferent de modul lor: scandari, bannere etc. Daca protestele vor continua va face tot posibilul sa ne calmeze.
Cred ca si chestia cu vanzarea lui Elton si Thereau este doar o stratagema. Dupa ce se va sfarsi campionatul o sa spuna ca i-am pastrat sa fac pe plac suporterilor adevarati (milioanelor de suporteri din provincie) si multi au sa mai reduca din violenta cu care il contesta. Stiu ca pare machiavelic dar asta cred eu ca va face. Sper macar sa am dreptate si cei doi sa ramana la Steaua.
VREAU ca protestele pe stadion sa continue. De ce? Pentru eu m-am simtit bine atunci cand il contestau odata cu mine altii 20000 de oameni si individului sigur nu i-a placut. M-am simtit ca in familia mea(stelista) iar respectivul s-a simtit ca un strain. Cati dintre voi nu au simtit atunci ceva special?
NOI L-AM URACAT ACOLO UNDE ESTE NOI O SA IL DAM JOS UNDE-I ESTE LOCUL!
Solutia sugerata de articol este seducatoare, totusi cam idealista. Nu-mi pot imagina un stadion plin de replici ale lui Gandhi (inventatorul rezistentei pasive moderne), rasi in cap, in tunici albe si zimbind blajin spre trogloditu' de la oficiala. Este o reclama cu Cristi Chivu, la o bautura mai proasta ca vinu', unde omuletzu' e disperat ca nu-l baga in seama conationalii la sosirea de la aeroport. GG, care traieste din mediatizare, ar fi terminat daca nu l-ar baga lumea (stelista) in seama. Oricum, dupa ce va fi bushit urit la alegeri, va pierde si Steaua. Atunci va fi liber sa-si cladeasca o noua cariera, mai aproape de stramosii sai: calugar la Muntele Athos...
Steaua IS GOD!
partea haioasa e ca exista muuuuulti jucatori la Steaua,
in frunte cu Paraschiv (ati vazut ce fata avea cand a fost intrebat despre aplauzele la adresa lui Elton de dupa meciul din cotroceni?),
care s-ar bucura teribil daca Elton ar pleca.
si daca Gigi ar face-o in ciuda huliganilor,
jucatori precum Paraschiv se bucura :
1. din invidie in stare pura,
2. pentru ca se tem sa nu-si piarda locurile de titular.
ce mizerie e la Steaua !
[edit]Ce-ar fi sa-ti pastrez genul asta de afirmatii pentru momentele de singuratate?[/edit]
Nu cred ca va pleca niciodata Gigi de la Steaua. Aici a devenit dintr-un simplu oier necunoscut cel mai cunoscut si mediatizat oier din lume. Bani prea multi nu a investit si nu cred ca a iesit prea tare in pierdere si daca am pune in calcul publicitatea care costa cred ca e dator vandut Stelei. Dar el continua in prostia sa si isi bate joc de noi fanii pentru ca noi suntem Steaua, noi traim Steaua, noi suferim cu Steaua, fara noi Steaua este doar un cuvant ca oricare altul.
Din pacate, ai dreptate! Becali nu va pleca de la Steaua... asa usor. TRebuie insa sa fim foarte atenti cu echipa. La meciul cu National, cand se scanda impotriva lui Becali, echipa era putin derutata.
Eu propun urmatoarea varianta:
1. sa venim tot mai multi la stadion.
2. sa facem distinctie intre echipa-antrenor si finantator
3. pe parcursul celor 90 de minute sa ne incurajam frenetic echipa, fara jugniri la adresa antrenorului (atat timp cat avem rezultate si jocul a inceput sa placa)
4. Dupa fluierul final, ori scandari, ori sa ne imbracam toti in rosu...
E foarte important ca echipa sa nu aiba de suferit.
P.S. Grav nu e faptul ca Becali e cam dus cu pluta, ci faptul caderaiaza tot mai mult. Mi se pare mai mult decat jignitor sa spui ca pe Theareau il vinzi cu 1,5 mil euro in conditiile in care e un jucator de exceptie si mai toti atacantii din tara de la noi sunt cotati la peste 1 milion de euro. Sa nu mai vorbim de Elton. are abia 20 de ani si daca mai sta un an la Steaua, Oli va face din el un jucator faorte puternic. Nu vom realiza nimic daca vine Neaga si pleaca Thereau. Steaua are nevoie de 6 atacanti super buni!
E loc pentru toti:
Badea (Neaga) - Theareau ( Iacob)
Dica (Elton)
Cristocea (Ochirosii), Para(Ov. Petre), Croitoru (*)
P. Marin (Nesu), Radoi(Baciu*), Goian (Ghionea), Nicolita (Stancu*)
in paranteza sunt rezervele, iar unde e Steluta trebuie adus un jucator valoros
De asemenea, pe landa primele rezerve sa mai existe inca un rand, dar cu jucatori tineri.
si eu sunt de parere ca nu ar trebui intrerupt protestul (cel activ), dar din pacate nu vad nici cum ar putea continua. mai sunt 2 etape dintre care una acasa cu portile inchise, iar una in deplasare la Petrosani, unde sincer sa fiu, nu vad vreo modalitate de mobilizare de o asa amploare incat sa-l impresioneze pe cioban. organizarea unui miting de protest din punctul meu de vedere e sortita din start esecului.
de asta a si iesit iarasi cretinul, binecunoscut fiindu-i caracterul abject, cu declaratiile astea. stie ce si unde ne doare si profita din plin de asta. inainte de meciul cu national se caca pe el de frica, acum, in conditiile actuale a prins iarasi curaj scarnavenia.
urmeaza o pauza lunga in care se vor mai domoli spiritele si probabil ca va trebui sa o luam de la capat. sper doar sa incepem cat mai repede, dar in acelasi timp sa fim constienti ca la cea mai mica abatere vom fi suspendati.
forta Steaua!
mandru ca sunt stelist!
De bekli..nu scapam noi asa ushor..dar sunt deacord ca doar mergand la stadion putem sa le luam fazza asa zisilor suporteri..care pun pariu ca nu stiu nimic despre Steaua p care noi o iubim..trebuie sa fim alaturi d baieti..nu avem c face
cu Steaua pana la moarte!!!!! steaua_ro
FORZZA Steaua!!!!!!!!!!!!
Daca tara in care traim s-ar fi numit Brazilia as fi fost de acord cu ideea lui Jiji de a face o echipa compusa doar din jucatori autohtoni, dar noi traim in Romania, iar compararea jucatorilor nostri ca fiind "brazilienii europei" mi se pare fumata.
Or fi ei tehnici dar sunt romani si asta din pacate ii strica, ii strica pentru ca au inoculata in sange mentalitatea micii ciupeli, celebrul "las-o ba ca merge asa", se vede clar diferenta de mentalitate in teren intre Thereau si Elton pe de o parte si Banel si G Coman.
Si pentru ca noi suntem mai cu mot in loc sa incercam sa preluam ce este pozitiv in aceasta mentalitate, ne suparam si dam cu bata in balta, scandalizandu-ne ca la inceputul anilor 90 cand veneau strainii si ne cumparau si faceau ce voiau ei cu biata noastra tarisoara.
Principala problema este la nivel de mentalitate, atat in randul fotbalistilor, cat si ceea ce este mult mai grav la nivelul intregii populatii, daca noi ca popor am fi avut o mentalitate mai de doamne-ajuta credeti ca ar mai fi avut succes oameni de teapa lui Jiji ?
Iar daca facem un efort de memorie si ne gandim la jucatori precum Lacatus, Hagi, Balint, Dan Petrescu, acestea fiind doar cateva nume dintr-o lunga lista ei si-au meritat renumele de brazilieni ai Europei, dar cred ca in cazul lor deja vorbim de o alta educatie si o alta mentalitate care din pacate in prezent au disparut........
individul asta obscur ma face sa ma rasucesc in somn, ce e si mai grav e faptul ca multi prieteni "stelisti" nu vad nimic rau in ce face ciobanul. trebuie gasita o modalitate sa le deschidem ochii si lor altfel suntem prea putini!
Superb articol....inspaimantator final....dar real! Trebuie facut ceva....
FORZA Steaua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu in principiu sunt de acord. Cred ca o astfel de forma de protest va fi fost cea mai nimerita, pana acum. Dar acum sunt prea oripilat. A intrecut orice limita. Este prea de tot.
Propun sa continuam protestul la cel mai VIOLENT mod posibil si sa fie pe toate caile si prin toate metodele. Eu sunt gata sa ies in strada si sa protestez, sa fac memorii la tribunalurile sportive sau dracu' stie pe unde. TREBUIE CONVINSA PRESA ca Becali este letal. Si mai trebuie sa facem campanie anti-Becali la modul politic. trebuie SCANDAL MARE ca sa il zdruncine pe Becali. Putem, pentru ca suntem multi. Dar ne trebuie cineva care sa aiba decizia, sincer, un fel de Jean Pavel ne-ar fi folositor...daca nu chiar el.