FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Observatii in legatura cu noul forum

«1235»
Virgil21.04.2007 21:00

Am observat ca :

Sectiunile la care utilizatorii nu au dreptul sa deschida topicuri nu au fost blocate.

Imi sunt neclare urmatoarele lucruri :

Nu stiu cum sa procedez ca sa mut un topic intr-o alta sectiune a forumului

Cum sa dezactivez un utilizator care urmeaza sa primeasca ban.

La OPTIUNI DE OPERARE apar optiuni carora nu le cunosc sensul si nici nu le incerc de teama sa nu stric ceva : LIPESTE ACEST TOPIC,UNESTE TOPICUL

La UNESTE POSTARILE ,idem.Cum trebuie procedat ? La muta postarile nu mai apare acel chenar ca in forumul trecut, in care iti alegeai sectiunea in care urmeaza sa fie facuta mutarea.

Dau clic pe un IP oarecare si imi apare : Bine ati venit in panoul de control

Lipsa permisiuni de acces

Ne pare rau, dar administratorul forumului nu a activat permisiunile pentru aceasta parte a panoului de control.

Cam atat deocamdata.

Doresc raspunsuri chiar de la colegii moderatori,daca le cunosc,nu numai de la site-admin.

George Stan22.04.2007 01:14

Ok, sunt putin ametit dar am sa incerc sa-ti raspund eu.

Asadar arborele forumului forumului este:

categorie (despre Steaua)

--forum (Discutii Ros-Albastre)

----topic (Olaroiu a demisiionat)

----topci(Olaroiu s-a intors)

----topci(Olaroiu forever)

Sectiunile la care utilizatorii nu au dreptul sa deschida topicuri nu au fost blocate.

Cum ai observat asta? Da-mi une exemplu unde un membru normal nu ar trebui sa poata deschide subiecte si totusi poate.

Nu stiu cum sa procedez ca sa mut un topic intr-o alta sectiune a forumului

Iata cum se face:

1. Te duci in forumul respectiv (lista topic-urilor). Aici ai sa vezi in coloana din dreapta (ultima coloana a tabelului), in dreptul fiecarui topic, un mic checkbox (bifa) pe care daca il apesi se face rosu.

2. "inoresesti" topicul (topicurile) asupra carora vrei sa actionezi

3. Sub lista de topicuri vei vedea acel select box vu optiuneile pe care le poti aplica asurpa topic-urilor selectate:

Inchide (close) - nu se mai accepta postari in topic-ul respectiv

Deschide (open) (topic-uri inchise in prealabil)

Lipeste (pin) - aceasta actiunea asupra unui topic il face sa apara mereu primul in lista, indiferent daca se posteaza sau nu in el (un fel de announcement din phpbb)

Dezlipeste (unpin) - revenirea unui

Muta (move) - la fel ca in phpbb, dupa ce aplici aceasta actiune vei fi intrebat care este forumul in care vrei sa muti topic-ul si daca vrei sa lasi o urma a subiectului pe forumul de unde il muti

Uneste (merge) - se poate aplica asupra 2 sau mai multe subiecte si va comasa subiectele din ele, subiectul care va ramane va avea numarul de posturi = suma numarului de posturi din cele doua topic-uri unite. Nu-mi dau seama inca ce titlul va avea topic-ul care ramane, banuiesc ca ia tilul topic-ului cu mai multe postari (logic daca tinem cont ca setarea se va aplica atunci cand se gasesc doua topic-uri care dezbat acelasi lucru)

marcheaza ca invizibile(set invisible) - va face topc-ul (topic-urile invisibile pentru userii normali, moderatorii le vor vedea dar cu o culoare diferita)

marcheaza ca vizibile(set visible) ...

Ok, am vazut ce se poate face cu topic-urile, sa vedem ce se poate face cu post-urile din ele.

La fel, ai acele checkbox-uri(bife) in dreptul fiecarui post iar la sfarsitul listei selectezi actiunile ce le vei aplica post-urilor selectate.

Muta (move) - va muta post-ul respectiv intr-un alt topic. Daca cineva se apuca sa discute despre un subiect care se discuta deja alt in alt topic, cam asta e actiunea care trebuie data. Dupa ce se alege optiunea de mutare vi se va cere adresa topic-ului unde va fi mutat (urmati instructiunile)

Sterge (delete) ...

Imparte (split) - Va distribui post-urile selectate intr-un nou topc. De exemplu pe un topc despre Marius Croitoru incepe sa se vorbeasca despre Gabriel Batistuta. Nu ai un topc despre Gabriel Batistuta dar subiectul ti se pare itneresant. Asa ca selectezi mesajele despre Batistuta, dai split si ti se cere titlul si descrierea noului topic. Pui titlul Batistuta si gata, vei avea un topc Batistua dcu deja cateva post-uri in el in timp ce topc-ul despre Croitoru nu va mai fi pervertit. :)

Seteaza ca vizibil - similar ca la actiunile asupra topc-urilor

Seteaza ca invizibil - similar ca la actiunile asupra topc-urilor

Cum sa dezactivez un utilizator care urmeaza sa primeasca ban.

In dreptul fiecarui utilizator ar trebui sa vezi un indicator grafic al nivelului de avertizare 0%-100% cu pas de 10%. Daca vrei sa avertizezi apesi pe unul dintre patratelele acelea din indicatorul de avertizare in partea in care doresti (scadere adaugare). Vei fi intrebat de ce doresti sa ii modifici nivelul de avertizare (poti sa il si scazi), i vei trimite si un mesaj privat, poti seta o optiune sa-l bagi intr-un fel de carantina (asa fie nevoie de aprobarea unui moderator pentru mesaje noi din pareta lui)

Tot de aici ii poti si suspenda dreptul de postare definitiv sau penrtu x days, sau poti chiar sa ii suspenzi contul. Te rog insa sa folosesti aceasta actiune cu grija, si sa precizezi aici, in sectiunea moderatorilor cand vrei sa treci la masuri mai agresive in afara de cresterea nivelului de avertizare.

Dau clic pe un IP oarecare si imi apare : Bine ati venit in panoul de control

Lipsa permisiuni de acces

Ne pare rau, dar administratorul forumului nu a activat permisiunile pentru aceasta parte a panoului de control.

O sa iti dau si la asta un raspuns, deocamdata nu m-am prins.

Virgil22.04.2007 08:45
Cum ai observat asta? Da-mi une exemplu unde un membru normal nu ar trebui sa poata deschide subiecte si totusi poate.

LOTUL Stelei : topic "Radoi = Stelist Pan' La Moarte " , deschis de Ilie stelistu http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?s=&...st&p=120432

In ceea ce priveste mutarea unui topic :

am inrosit chicbox-ul topicului mentionat mai sus

m-am dus la caseta de sub topicuri

am dat clic pe muta topicuri

nu a aparut acel panou cu categoriile

nu a aparut nici bifa

Partea cu avertizarile e ok.

Pe celelalte nu le-am verificat [ muta un post in alt topic;imparte(split),etc]

Cum se procedeaza pentru a intra in profilul utilizatorilor si a sterge(modifica) eventual un avatar , o semnatura,etc.

PS Am intrat in format schita si nu stiu cum sa revin la standard. :oops:

George Stan22.04.2007 10:18
LOTUL Stelei : topic "Radoi = Stelist Pan' La Moarte " , deschis de Ilie stelistu http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?s=&...st&p=120432

Corect, am rezolvat.

In ceea ce priveste mutarea unui topic :

am inrosit chicbox-ul topicului mentionat mai sus

m-am dus la caseta de sub topicuri

am dat clic pe muta topicuri

nu a aparut acel panou cu categoriile

nu a aparut nici bifa

gresesti ceva, retine pasii: inrosesti checkoboxurile topicurilor(posturilor), selectezi de jos actiunea, apesi butonul de langa selectorul de actiune, iti apare o pagina unde alegi forumul unde vrei sa muti, alegi forumul si da-i blana.

Cum se procedeaza pentru a intra in profilul utilizatorilor si a sterge(modifica) eventual un avatar , o semnatura,etc.

Nu stiu o sa studiez daca se poate asta pentru un moderator. Iti raspund cand aflu. Dar nu uita ca atributiile moderatorului, ca idee asa, sunt sa modereze discutiile.

Bogdan4Steaua22.04.2007 16:34

O rugaminte legata de lista cu word censors. Se pot da permisiuni moderatorilor sa editeze acea lista ca si la forumul vechi? Ar fi excelent daca ar putea fi importata lista veche. Daca nu merge asa, ma angajez sa alcatuiesc acea lista. Nu de alta, dar sunt prea multi de cu k pe forum si ma doare mana de la atata editat. :mrgreen:

In alta ordine de idei, si au am avut o problema cu mutarea topic-urilor dar acum merge brici. Virgile, reincearca pentru ca ar trebui sa iti mearga.

O ultima chestie: de la warnings, nu merge suspend account pe forum. I-am dat lui janker Steaua suspend pe 7 zile si la 5 minute a inceput sa posteze iar.

P.S.: O ultima-ultima chestie: am inteles ca userul **alex**(sau ceva de genul acesta) nu se mai poate loga pe forum de cand "ne-am schimbat la fata". Nu cred sa fi fost banat. Se poate verifica?

Bogdan

Virgil22.04.2007 18:11

O alta categorie a forumului in care un utilizator a putut sa deschida un topic,pe o categorie blocata in mod curent lor (cel putin pe vechiul forum),este MECIURILE Stelei.

Topic CFR Cluj - Steaua deschis de SteauaToronto.

http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?s=&...st&p=120765

Din cate stiu Toronto nu e moderator.

Multumesc pentru incurajare Bogdane.Sper sa ne sprijinim reciproc pana cand vom ajunge sa cunoastem perfect modul de moderare pe acest nou forum.

In privinta lui ***alex***,pentru ca lucrurile sa fie limpezi,nu l-am banat.

George Stan22.04.2007 19:13
O alta categorie a forumului in care un utilizator a putut sa deschida un topic,pe o categorie blocata in mod curent lor (cel putin pe vechiul forum),este MECIURILE Stelei.

Topic CFR Cluj - Steaua deschis de SteauaToronto.

http://www.fcsteaua.ro/forum/index.php?s=&...st&p=120765

Din cate stiu Toronto nu e moderator.

Toronto e moderator... Dar asta doar pentru a posta la concursuri, a deschide topicuri la meciurile Stelei si a edita articolele venite de pe site. Daca isi depaseste aceste atributii va rog sa ma anuntati.

Virgil23.04.2007 07:38

Daca Toronto poate deschide topicuri la MECIURILE Stelei e OK.Dar nu de el imi era,ci de faptul ca ar putea sa deschida topicuri si utilizatorii obisnuiti.

Ca urmare a comentarii articolelor de pe site pe forum,volumul de munca devine impresionant.Parerea mea de vechi "functionar" al acestui forum,e sa impartim sarcinile.

Sa stabilim moderatorii care se ocupa de comentariile articolelor de pe site si pe cei care se ocupa de restul forumului.Cred ca asa e corect.

Ce zici Bogdane ?

In alta ordine de idei ii facusem o propunere lui George pentru a o numi moderatoare pe forever_STEAUA,care sta pe forum non stop 9-21,e in tema si ar fi onorata sa fie folositoare.E pacat sa nu o folosim.E competenta, are si experienta celor peste 1400 de posturi.Am intrebat-o si doreste acest lucru.Astept pareri.

"Alessandro" mi-a comunicat ca nu a putut sa intre pe site.El vine de pe vechiul forum cu acest nick.

George Stan23.04.2007 16:16

Sunt de acord cu impartirea sarcinilor. Alaturi de forever_steaua vin si eu cu o propunere pentru moderatoro. Dragoshelu, imi place ca e un pic mai tehnic decat ceilalti.

George Stan23.04.2007 16:24

Pe viitor celor care va mai spun ca au avut cont si nu se pot loga, va rog sa le spuneti sa-si faca alt cont. Asta e, s-au pierdut niste conturi la transfer, ar fi prea multa munca sa incerc sa le recuperez pe toare. Alex_Ripper si-a pierdut contul, am stat o ora si ceva incercand sa-mi dau seama cum sa i-l refac si nu am reusit. C'est la vie.

SteauaToronto24.04.2007 02:10
Pe viitor celor care va mai spun ca au avut cont si nu se pot loga, va rog sa le spuneti sa-si faca alt cont. Asta e, s-au pierdut niste conturi la transfer, ar fi prea multa munca sa incerc sa le recuperez pe toare. Alex_Ripper si-a pierdut contul, am stat o ora si ceva incercand sa-mi dau seama cum sa i-l refac si nu am reusit. C'est la vie.

Bine ca ai stat cu ripper o ora si jumatate si cu mine doar 5 minute :))) just kidding :)

Virgil24.04.2007 06:15

Sunt de acord ca alaturi de forever_STEAUA sa fie numit moderator si Dragoshelu.Mai ales ca din cei multi afisati ca moderatori,cel putin jumatate nu prea mai modereaza.

Inca o data La multi si fericiti ani George !

calin_meduzu tocmai are o problema.A afisat rezultatele si i s-au sters.Si nu intelege cum.

Apoi,ai spus ca moderatorul doar modereaza,ca nu are ce cauta in profilul utilizatorilor.Dar sunt situatii cand acestia afiseaza semnaturi incompatibile cu forumul si trebuie sterse.Sau avatare.

Si sa nu uitam de impartirea sarcinilor.Pe mine poti sa ma repartizezi oriunde.

PS Am reusit sa ma prind cum se muta topicurile.Greseala pe care o faceam era ca intai inchideam topicul si procedand astfel nu mai aparea in caseta optiunea "muta topicul".Fara sa inrosesc bifele. :wink:

Bogdan4Steaua27.04.2007 19:51

Nu merge ban-ul. Janker posteaza in continuare de pe acelasi IP desi l-am restrictionat pentru 7 zile.

George Stan27.04.2007 20:40
Nu merge ban-ul. Janker posteaza in continuare de pe acelasi IP desi l-am restrictionat pentru 7 zile.

La bogdanBabes se pare ca a mers cand l-a banat ssk... nu stiu ce sa zic.

In alta ordine de idei, isi mai aminteste cineva daca in fosta organizare a forumului, Motanu D era moderator pe undeva?

Bogdan4Steaua28.04.2007 06:57

Daca tin eu bine minte, Motanu D era moderator la sectiunea "Concurs de pronosticuri".

Virgil28.04.2007 08:32

Ai o memorie buna B.Era moderator concursuri prono la un moment dat.Apoi si-a abandonat atributiile.I-am rezolvat eu sarcinile pana cand l-am propus pe calin_meduzu,care modereaza si in prezent acel gen de concursuri.

calin_meduzu28.04.2007 12:16

Pot sa stiu si eu de ce dispar unele litere,cum ar fi la sok- apare numai sok,cu s mic si fara h(ca si acuma),sau de ce nu pot scrie cu litere romane mari cum ar fi:etapa a 28 -a,nu pot scrie XXVIII,pentru ca se pun 2 sau 3 de i dupa V.Si sa imi spuneti si mie cum pun linkul cu sugestii si reclamatii(de la concursul de pronosticuri)dupa fiecare clasament facut,ca nu reusesc,si ce am pus eu,trimite in alt loc,si nu imi convine deloc.Chiar asa dificil sa fie?Eu tot pun linkul care trebuie,si cand dau click pe el,intra altceva,oare de ce?

Virgil28.04.2007 18:38
La bogdanBabes se pare ca a mers cand l-a banat ssk... nu stiu ce sa zic.

Nu a mers nici la bodanbabes.L-am vazut eu acum 5 minute pe forum.

George Stan28.04.2007 19:46

postand?

Virgil29.04.2007 07:52

Nu a postat,dar i-am vazut numele pe afisaj.Inseamna ca a putut sa se autentifice.Iar daca a putut sa se autentifice,e clar ca poate sa si posteze.

Apropo de moderatorii de pe vechiul forum,care nu au mai aparut ca moderatori pe prezentul forum : armanovici.

calin_meduzu29.04.2007 11:09

Si mie cine imi raspunde la intrebari?

George Stan29.04.2007 13:34
Nu a postat,dar i-am vazut numele pe afisaj.Inseamna ca a putut sa se autentifice.Iar daca a putut sa se autentifice,e clar ca poate sa si posteze.

Nu e clar deloc. Din contra trebuie sa sa fii autenficat pentru ca forumul sa stie ca TU esti cel care are interdictie la postare, nu? Altfel nu stie cine esti.

Apropo de moderatorii de pe vechiul forum,care nu au mai aparut ca moderatori pe prezentul forum : armanovici.

Armanovici e si acum moderator. Doar ca nu ii aparea logo-ul pentru ca era in grupul seniori si ca grupuri secundare moderatori si AISS. O sa modific sa ii apara si logo-ul

George Stan29.04.2007 13:35
postand?

Bogdan4Steaua iti va raspunde cand va veni. Problemele de care ai spus se datoreaza unor filtre pe cuvinte pe care le-a facut el.

Virgil29.04.2007 19:21

George.daca punem meciurile de pe site sa fie comentate pe forum,creD ca sectiunea MECIURILE Stelei isi pierde din valoare.Pentru ca dupa meci toate comentariile se fac acolo.

George Stan29.04.2007 19:52

Da, am observat si eu problema asta, o sa caut o solutie. Sectiunea nu-si pierde chiar toata valoarea deoarece la "meciurile Stelei", ele pot fi comentate cu mult timp inainte pe cand la articolele de pe site se comenteaza doar dupa (sau in timpul) meciurilor.

«1235»