Imi aduc aminte ca in urma cu un an am scris ca antrenorul Olaroiu nu este adevarata problema la Steaua. Ma bazam pe faptul ca un tehnician poate fi inlocuit cu mare usurinta, dar problemele mai mari - Stoica si Becali - vor ramane indiferent de indepartarea antrenorului. Dn pacate, suporterii nu au inteles mesajul si au interpretat aceasta formulare ca pe o protectie pentru Oli, descifrand formularea "mot a mot".
In clipa de fata "opera" este desavarsita. Din pacate va fi sacrificat doar un ostas, asa cum s-a procedat si-n cazul preparatorului fizic. Inconstientii il vor credita in continuare pe Becali si nu-i vor gasi nici o vina desi amestecul sau in deciziile antrenorului au bulversat de multe ori atmosfera la echipa. Ar mai fi si alte elemente ce-i pot fi imputate, dar au fost evidentiate de multe ori pana in prezent. Cei care nu pot sa inteleaga cum se evalueaza managementul il vor credita in continuare pe Stoica. Faptul ca investitii in jucatori de peste 3 milioane de euro au dus echipa pe un loc 4 si din ce in ce mai departe de Europa va aparea drept un accident nefericit in ochii acestora si nu un esec in indeplinirea obiectivelor. Personal, daca as fi in locul Presedintelui mi-as da demisia. As aduce pentru prima data onoarea in prim plan. M-as apropia pentru prima data de ceea ce a insemnat Steaua candva. As fi demn si mi-as asuma esecul. Din pacate vor pleca doar tehnicianul si vreo trei jucatori. Pentru ca la Steaua se fac mai multe tipuri de evaluari. Stilul Becali domneste in Ghencea. Subiectivismul, diletantismul, incompetenta si mentalitatea unui infantil.
Daca antrenorul Olaroiu ar fi fost schimbat dupa meciul cu Dinamo, acum ne-am fi aflat in continuare in cursa pentru cel de-al doilea obiectiv si implicit in cursa pentru un loc in cupele europene. Din pacate a fost sprijinit. Si-a facut treaba pana la capat. Becali in virtutea unor vechi datorii "nestiute" si Stoica marele garant cu ochi formati la portari, antrenori si tot ce inseamna fotbal au mers pana la capat mizand pe carti necastigatoare.
Sezonul fotbalistic 2006-2007 simbolizeaza rusinea pentru stelisti. Calificarea in Champions League a fost inlocuita de umilinta. Jocul absolut haotic, fara suturi la si pe poarta, fara lovituri libere primite ca urmare a unei forte de atac, fara pase la firul ierbii si in viteza, fara o idee clara de joc, fara spectaculozitate si fara putinta ne-au aruncat in disperare.
Adio Olaroiu, adio Mihai Stoica, adio Gigi Becali, adio strategie diletanta, adio tu Sevilla promisa in numele populismului.
FORZA Steaua!