uitati aici traducerea, facuta de mine,
Dupa 2-1 cu Saint-Etienne ce retineti dvs dupa aceasta a doua victorie consecutiva?
Rezultatul este foarte satisfacator pentru noi. Cred ca prestatia noastra este de asemenea multumitoare, chiar daca in fluiditatea actiunilor am fi putut face mai mult. Dar in situatia noastra, jucatorii nu ajung sa joace firesc, fara presiune pe ei. Ei simt pressiune si incep sa joace cand au un as in maneca, ori acest as nu l-am obtinut decat in a doua repreiza.
Nu stiu daca vom avea intotdeauna asi, trebuie sa construim, sa muncim pe toate planurile: fizic, tehnic si mental. Trebuie ca curajul de a juca sa ajunga mai repede, stiu ca este foarte dificil sa castigam 2 meciuri consecutive acasa, am facut-o. Va spun sincer ca mi-a fost frica de acest meci, retin starea de spirit a echipei. Am obsevat de asemenea ca trebuie sa progresam atat individual cat si colectiv.
Lens est liberata pentru ca a iesit din zona retrogradarii, dar se poate ca totul sa revina ca inainte avand Lille ca urmator adversar?
Liberata? Nu cred acest lucru. Stim ca imortant este doar meciul, daca la sfrasitul campionatului ne trebuie unul sau 3 puncte pentru a fi scapati de la retrogradare nu cred totsi ca va fi usor. Evident este altceva sa te duci la Lille cu 6 puncte decat cu zero in 2 meciuri. Este simplu aceasta victorie imi da informatii asupra punctelor unde trebuie sa insistam si sa progresam. Dar, fara sa fiu rautacios cu adeversarii nostri, nu uit ca am jucat contra lui Caen.
Considerati ca aceasta victorie valideaza munca voastra?
Mi-am sunat sotia care se afala in orasul ei din ungaria. Este foarte fericita, va imaginati eu! Bine inteles ca sunt multumit. Am sentimentul ca jucatorii adera si ca munca le este recompensata. Dar vad totusi imensitatea muncii care trebuie inca facuta.
PS:
Lari, corect se scrie correctemet, e simplu in franceza m, n, p, r, s si t in general se dubleaza cand sunt intervocalice, sau cand sunt primele consoane din cuvinte care incep cu vocale,
ca exemple avem
(la) attaque -atac
apprendre- a invata
(la) terre-pamantul
comment -cum
le frottement- frecatul
le rapport- raportul, relatia
la femme- femeia
connaitre-a cunoaste
passer- a trece, a se petrece