In speranta ca poate contribui, trag si eu propriile concluzii, dupa ce am citit toate parerile din aceasta dezbatere.
Am inteles mesajul celor de la SO dar NU pentru ca l-am citit ca atare ci pentru ca mi l-am explicat, asadar am "colaborat" cu mesajul. Din nefericire, cred ca cei carora li se adreseaza mesajul (fie ei cetateni sau "tarani" sau oricum ar fi ei) nu o sa gandeasca in profunzime mesajul, nu o sa citeasca dezbaterea ca sa afle explicatia si deci nu vor fi afectati. Acest mesaj NU isi are finalitatea si rostul pentru ca spune "stingeti lumina!" unor oameni care sunt orbi. Ceea ce nu inseamna ca e de condamnat, sau ca trebuie incadrat la sectiunea "gafe". Deloc. Faptul ca nimic nu se va schimba propriu-zis pe stadioane nu anuleaza aceasta dezbatere cu tot ce a avut ea foarte bun, asa cum poate nu anuleaza nici alte dezbateri sau discutii care au mai fost nascute de mesajul in cauza.
Dar cred ca e clar pentru toata lumea, acel mesaj nu a fost perceput corect de nimeni dintre cei vizati si nu a afectat pe nimeni in adevaratul sens al cuvantului. Practic este un apel la constiinta unor oameni care nu isi bat capul cu asa ceva. Lumina pentru orbi.
In ultima instanta, cred ca acelui segment de public i-ar trebui interzis accesul in peluze in primul rand la noi in Templu si apoi daca se poate sa se treaca la o educare a celor din provincie. Dar pentru asta trebuie un plan, cu statistici si propuneri pentru conducere. Se discuta la un moment dat pe site de marirea preturilor biletelor din peluza si eliminarea celor fara abonament din acea zona. Vrei peluza, ia-ti abonament. Oarecum multumit de fabulatia mea de solutie, visez la o peluza de fanatici ca voi!