FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

CSA Steaua Baschet

«1585960616268»
Saramago10.01.2015 20:28

Steaua - Mures 79-91 (acasa) si 94-88 (deplasare) in sferurile Cupei. Ardelenii merg mai departe in competitie.

Saramago24.01.2015 19:12

În primul meci (al Stelei) din returul LNB, elevii lui Bavcevic au trecut cu 109-98 (35-23, 24-17, 36-28, 14-30) de CS Universitatea Cluj-Napoca. Cei mai eficienți steliști au fost Ikonic (26 de puncte), Nicoară (17) și Amis (16). Dincolo de succesul scontat (in fața ultimei clasate), surprind neplăcut punctele nepermis de multe incasate in ultimele două sferturi și scorul neverosimil al ultimelor zece minute de joc efectiv.

Se pare că eliminarea din Cupă nu a fost un accident ...  

edmond_dantes24.01.2015 20:21

În primul meci (al Stelei) din returul LNB, elevii lui Bavcevic au trecut cu 109-98 (35-23, 24-17, 36-28, 14-30) de CS Universitatea Cluj-Napoca. Cei mai eficienți steliști au fost Ikonic (26 de puncte), Nicoară (17) și Amis (16). Dincolo de succesul scontat (in fața ultimei clasate), surprind neplăcut punctele nepermis de multe incasate in ultimele două sferturi și scorul neverosimil al ultimelor zece minute de joc efectiv.

Se pare că eliminarea din Cupă nu a fost un accident ...  

In ultimul sfert au fost folositi juniorii Darwiche si Berceanu, precum si eterna rezerva Dodoc. Daca nici in astfel de meciuri nu verifici potentialul acestor jucatori, atunci cind? Victoria era oricum acontata...

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE24.01.2015 22:10

Nu trebuie sa tragem linie dupa un meci...amical,din cauza mai multe probleme meciul de la Targu Mures am jucat cu echipa a doua sa zic asa si tot am batut sunt zile bune si zile rele,abea acum urmeaza meciurile adevarate.

xray30.01.2015 07:37
Accesul suporterilor stelisti la partida de baschet dintre Asesoft și Steaua va fi restricționat. 

Comunicatul oficial al CSU Asesoft Ploiești:

"În vederea meciului de baschet pe care CSU Asesoft Ploiești și CSA Steaua București il vor disputa sâmbătă, in cadrul Ligii Naționale, am luat decizia de a permite accesul in Sala Olimpia (incepând cu ora 18:30) pe baza buletinului de Prahova! Doar in momentul prezentării acestui document, și după controlul corporal, spectatorii vor primi din partea reprezentanților EVENTIM invitații cu valoare 0 și fără loc marcat! Se vor emite peste 2000 de tichete, ținându-se cont de numărul de locuri pe care legea ne impune să le blocăm pentru situații de urgență.

S-a luat această decizie in urma informațiilor primite in ultimele zile cum că un grup de suporteri steliști (ai echipei de fotbal; in speță, Peluza Sud) va face deplasare la Ploiești pe cont propriu. Am solicitat CSA Steaua o hârtie oficială prin care să prezinte date clare referitoare la această deplasare și să iși asume răspunderea pentru galeria pe care conducerea echipei de baschet o dorește la meci. Doar in aceste condiții le-am fi rezervat un sector special in sală, pe baza acelorași tichete gratuite, chiar dacă suporterii asociației recunoscute și organizate de către noi, Blue Generation, au plătit biletul de intrare la meciul tur, neexistând un acord de reciprocitate. CSA Steaua nu a dorit să iși ia angajamentul in acest sens, delimintându-se de orice acțiune a fanilor săi in drumul spre Ploiești și in sala Olimpia (acte de violență, daune materiale etc.)!

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/baschet/masura-fara-precedent-a-conducerii-suporterii-Stelei-interzisi-la-meciuri-de-ce-a-fost-luata-aceasta-decizie-13794308

NICKSTELIST SI DUPA MOARTE16.02.2015 10:08

Inca o victorie cu echipa buna Sibiu cu 84-79.

Adrians16.02.2015 15:23

Am batut si Sibiul dar cred ca echipa are totusi urgenta nevoie de citeva completari.In afara unui 5 de baza si acela lipsit momentan de Watson,nu mai evolueaza decit 2-3 jucatori,in rest seceta.Nu stiu daca un lot format doar din 8-9 jucatori de baza poate sa duca un campionat plus Play offul.La noi,daca Nicoara ,Ikonic sau Barac nu sunt in zi buna,de pe banca nu are cine sa-i inlocuiasca.Sper sa gresesc si imi doresc din suflet ca Virgil Stanescu si Niksa Bavcevici sa duca pina la capat acest vis frumos.

edmond_dantes18.02.2015 15:35

Parerea mea e ca rotatia de 9 jucatori e excelent gindita, atit ca valoare cit si ca dinamica. Singura nelamurire a mea e legata de prezenta lui Dragusin; cred ca se putea gasi un jucator (mult) mai valoros pe acea pozitie. Probabil ca Bavcevic il gaseste util pentru schemele tactice, cu precadere in aparare. Dragusin a avut un sezon de toamna mizerabil, dar antrenorul a insistat cu el si iata ca acum, cind Watson e accidentat, Ionut il suplineste destul de bine. 

Am incredere ca Bavcevic poate controla forma jucatorilor astfel incit sa abordam play-off-ul cit mai aproape de maximul posibilitatilor. E extraordinar ca avem un parcurs atit de bun, cu doar 2 infringeri in 17 meciuri, fara a depune eforturi peste normalul acestei perioade. Pronosticul meu e ca vom juca finala - cel mai probabil cu asesoft, cea mai odioasa structura mafiota din Romania in domeniul sportului (la egalitate cu mizeriile de la Oradea-polo); mi se pare crucial sa terminam sezonul regulat pe locul 1, beneficiind de un meci in plus acasa in finala, deoarece toata tara asta stie ce se intimpla la asehoti...

Adrians19.02.2015 13:27

Parerea mea e ca rotatia de 9 jucatori e excelent gindita, atit ca valoare cit si ca dinamica. Singura nelamurire a mea e legata de prezenta lui Dragusin; cred ca se putea gasi un jucator (mult) mai valoros pe acea pozitie. Probabil ca Bavcevic il gaseste util pentru schemele tactice, cu precadere in aparare. Dragusin a avut un sezon de toamna mizerabil, dar antrenorul a insistat cu el si iata ca acum, cind Watson e accidentat, Ionut il suplineste destul de bine. 

Am incredere ca Bavcevic poate controla forma jucatorilor astfel incit sa abordam play-off-ul cit mai aproape de maximul posibilitatilor. E extraordinar ca avem un parcurs atit de bun, cu doar 2 infringeri in 17 meciuri, fara a depune eforturi peste normalul acestei perioade. Pronosticul meu e ca vom juca finala - cel mai probabil cu asesoft, cea mai odioasa structura mafiota din Romania in domeniul sportului (la egalitate cu mizeriile de la Oradea-polo); mi se pare crucial sa terminam sezonul regulat pe locul 1, beneficiind de un meci in plus acasa in finala, deoarece toata tara asta stie ce se intimpla la asehoti...

Dantes,ai idee cind revine Watson ?

edmond_dantes19.02.2015 14:05

In 2-3 saptamini

Sper sa fie apt la meciul cu Tg.Jiu

afinogenov6121.02.2015 08:18

Steaua-U BT Cluj 82-83 echipa a ratat victoria in ultimele secunde ale meciului!Dupa aceasta infrangere ramanem pe primul loc,deoarece Asesoft a pierdut la Mures scor 79-74!

Pacat de atmosfera facuta ieri de SUD-ul Stelei,cu o victorie a baietilor ar fi fost totul perfect!

Si daca tot am pomenit de suporteri si atmosfera,ieri la meciul dintre Mures si Asesoft(difuzat pe Digi),vazusem un steag al ungariei langa cel al Romaniei!N-ar strica o deplasare pe la Mures cand am avea aceasta ocazie sa le mai amintim celor de acolo ca aici e doar Romania si nu trebuie asociat tricolorul cu alt steag al unei natii spurcate!

Adrians21.02.2015 15:59

Din nefericire Clujul a condus tot timpul si victoria este meritata.Lipsa lui Watson,Everett dar mai ales Ikonic s-a simtit din plin si daca Clujul nu reducea turatia in ultimul sfert,putea sa fie si mai rau.Sincer,mi se pare un rezultat mincinos care lasa senzatia unui meci pe muchie de cutit,dar nu prea a fost asa.Sa speram ca macar Ikonic va reveni imediat,pt ca altfel este de rau.

Saramago26.02.2015 19:43

Steaua s-a despartit de Adi Tudor si de Terrell Everett si i-a inregimentat pe americanul Marque Perry (coordonator de joc, 34 de ani, candva la Olimpiakos Pireu) si pe sarbul Luka Drka (fundas, 27 de ani, ex-Steaua Rosie Belgrad si ex-BC Astana). 

Saramago01.03.2015 10:09

Steaua - Timba Timisoara 102-82, un succes mult mai clar decat o indica scorul. Al 16-lea succes din sezonul regulat a fost realizat si cu aportul juniorilor Darwiche, Georgiev, Diaconescu si Berceanu. Miercuri, 4 martie, Steaua va juca la Targu Jiu cu Enegia, echipa calificata in sferturile FIBA EuroChallenge.

Saramago05.03.2015 08:00

Targu Jiu - Steaua 79-67; sa speram ca nu-i vom intalni pe gorjeni in primul tur al playoff-ului.

Adrians06.03.2015 10:36

Pierdere de viteza ,lot insuficient,poate putina relaxare ?! Cert este ca jucam mai slab ca in tur.Sa speram ca revenirea lui Watson se va simti la nivelul jocului pt ca in momentul de fata stam doar in Amis.Dragusin este o enigma pt mine dar sper ca Virgil stie f bine care este potenta reala a acestui baiat.

Adrians09.03.2015 19:13

Am pierdut din nou fara drept de apel,acum acasa cu Tg Mures.Nu infringerea cu 76-65 m-a deranjat ci faptul ca la fel ca la Tg Jiu sau acasa cu U Cluj,am fost dominati cap-coada.Sper sa fie vorba doar de lipsa lui Watson si nimic mai serios.

Saramago16.03.2015 14:07

Medias - Steaua 65-78, o revansa pentru neasteptata infrangere din tur. CEi mai eficienti stelisti au fost Nicoara (25 puncte), Amis (14 + 12 recuperari), Barac (11 + 6 assist-uri), Ikonic (10) si Perry (6).

Saramago23.03.2015 13:33

www.steauabaschet.ro a notat:

"Steaua a inceput tare partida disputată in sala Mihai Viteazu in compania lui SCM U Craiova și după 7 minute elevii lui Niksa Bavcevic aveau deja un avans de 8 puncte, 26-18. Sfertul intâi s-a incheiat cu un avantaj de 4 puncte, 34-30, după care, gazdele au mai adăugat 4 puncte și in sfertul secund, scorul pauzei fiind 55-47.

Roș-albaștrii au ieșit și mai motivati de la cabine, au turat motoarele și dupa 5 minute din sfertul trei tabela indica 18 puncte avans, 69-51. În ultima parte elevii lui Niksa Bavcevic au ridicat piciorul de pe acceleratie, Craiova a profitat și s-a apropiat amenințător cu 5 minute inainte de final la doar 3 puncte, 84-81. În cele din urmă Steaua CSM EximBank a gestionat bine finalul și s-a impus cu 104-99 intr-un meci-spectacol in care s-au inscris nu mai puțin de 203 puncte.

Cei mai buni marcatori ai Stelei au fost Pankracije Barac și Goran Ikonic, fiecare dintre ei reușind să inscrie câte 22 de puncte, ei fiind urmați de Bill Amis cu 16 puncte și de Titus Nicoară și Luka Drca cu câte 15 puncte.

La oaspeți, cel mai bun marcator a fost Dorde Micic cu 22 de puncte.

Pentru Steaua CSM EximBank a fost ultima partidă de pe teren propriu inaintea play-off-ului. În ultimul meci al sezonului regulat, roș-albaștrii se vor deplasa la Pitești pentru partida cu BCM U."

Saramago28.03.2015 16:58

Pitesti - Steaua 84-79, dupa un meci f.f. echilibrat, in care ambele echipe au alternat la conducere. Steaua incheie pe locul 2 sezonul regulat si asteapta playoff-ul.

Saramago28.03.2015 17:15

In primul tur al playoff-ului, Steaua va intalni echipa din Oradea.

Saramago06.04.2015 17:17

Steaua incepe playoff-ul pe 10 aprilie (18.45), in Polivalenta bucuresteana, impotriva team-ului din Oradea. Seria din primul tur al playoff-ului se va juca dupa sistemul cel mai bun din cinci partide. SUCCES !

cristi cosor10.04.2015 20:29

Steaua a invins pe CSMU Oradea, cu 80-79, in primul meci din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet.De pe pagina oficiala de facebook a clubului sportiv al armatei aflam ca "Roș-albaștrii au inceput in foță partida, adjudecându-și primul sfert la o diferență de 4 puncte (23-19). În a doua repriză, baschetbaliștii noștri au continuat asaltul, distanțandu-se la 14 puncte (22-12). De la jumătatea meciului insă, orădenii au revenit in joc și au pus mari probleme gazdelor, impunându-se clar in al treilea sfert (26-15). Finalul a fost extrem de disputat, tabela de marcaj inregistrând in mai multe rânduri egalitate, iar ultimele secunde au fost de infarct. În fața suporterilor prezenți in număr foarte mare in Sala Polivalentă din București, Steaua CSM EximBank s-a impus in primul meci al play-off-ului, la o diferență de un punct 80-79. Cei mai buni marcatori au fost Pankracije Barac (19 puncte), Goran Ikonic (15 puncte) și Titus Nicoară (13 puncte). "

Noi i-am lăsat să vină, nu trebuia să facem chestia asta. Am incercat să facem niște schimbări, sunt două meciuri unul după altul și trebuie să folosim toți jucătorii., a spus Mihai Paul. Coechipierul său, Wilburn Amis, crede că meciul următor e esențial: Este foarte important să nu pierdem acasă, in acest format.

Mâine, de la 16.45, tot la Sala Polivalentă din Capitală, este programată a doua partidă dintre Steaua CSM EximBank și CSMU Oradea.Meciul poate fi vazut in direct pe Digi Sport 3.

xray11.04.2015 07:27
INTERVIU Virgil Stănescu așteaptă suporterii steliști la Sala Polivalentă, la primele meciuri din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet
11073572_932655293435799_463883029597370

Autorul: Diana Seceleanu in Sport 1 aprilie, 2015 11:07 

Care este diferența de costuri intre un meci pregătit la Mihai Viteazu și unul la Sala Polivalentă?

Cu siguranță este mai greu, toată organizarea va fi puțin mai scumpă decât in sala noastră, insă credem că acest sacrificiu pentru a readuce bucureștenii să vadă un spectacol in adevăratul sens al cuvântului este una dintre prioritățile noastre, acesta e unul dintre factorii pe care i-am anticipat la inceputul acestui proiect. Cred că am crescut destul, de la copilărie am trecut in adolescență și e nevoie o cameră mai mare. Am avut cerințe din partea suporterilor, am jucat meciuri in care a trebuit să inchidem porțile, pentru că nu mai erau locuri in sală și credem că prin ce suntem, prin ce ne definim, Steaua CSM EximBank este o echipă care se adresează tuturor, copiilor și masei bucureștene, astfel incât e nevoie de această schimbare.

S-a menționat adeseori de migrarea galeriei de la fotbal la baschet. Unii cred că prezența lor este recentă, lămurește puțin lucrurile.

Mă bucur că ai adus in discuție. Vă aduc aminte că galeria a fost alături de noi pe tot parcursul copilăriei noastre, chiar  și in Divizia B, chiar și atunci aveam meciuri cu poarta inchisă. Mă bucur nespus că vin la meciuri și chiar ii considerăm familie, poate sună a clișeu, dar sunt motivul pentru care facem ca lucrurile să fie bine zi de zi " suporterii din peluză sau din tribună.

Crezi că există un nou obiectiv acum, lupta pentru titlu?

Din punctul meu de vedere, obiectivul este unul dintre locurile 1-4. Ne dorim ca oricine să câștigăm titlul, insă de la inceput am creat un grup de sportivi care impărtășesc aceleași valori cu noi, a fost o condiție in plus pentru recrutare și mă bucur că am realizat asta. Luăm fiecare etapă din play-off pas cu pas. Mă bucură și oarecum certifică faptul că pașii pe care i-am făcut sunt cei corecți. Vom juca in Sala Polivalentă, ceea ce este extraordinar, suntem singura echipă din București in Liga Națională de Baschet.

Cum o să fie acomodarea cu Sala Polivalentă? Contează schimbarea in abordarea jocului?

Într-adevăr, nu am avut multe antrenamente acolo, dar cred că avantajul terenului ni-l vor da suporterii și familia din tribune. Ne simțim acasă unde suntem cu toții impreună, unde reprezentăm ceva pentru comunitate.

Sursa: activenews.ro

Saramago11.04.2015 14:45

Meci 2: Steaua - Oradea 40-39 (dupa doua sferturi). Barac, Amis si Ikonic au fost cei mai buni stelisti in prima jumatate a meciului. Din pacate, erorile de la libere si de la aruncarile de afara i-au impiedicat pe stelisti sa se drtaseze pe tabela. Sa mai vedem ...

«1585960616268»