www.prosport.ro a notat:
Presedintele Stelei, Virgil Stanescu, care din acest sezon va ramane doar la statutul de conducator al echipei, renunțand la cel de jucator, consideră că principalele atuuri in acest sezon sunt: nucleul de jucatori romani de valoare si experienta pe care o vor aduce in lot jucatorii straini transferati in această vara
Avem un nucleu foarte bun de jucatori romani si mă mandresc cu lucrul acesta, pentru că mi-am dorit ca ei să fie niste exemple pentru jucatorii tineri pe care ii avem in pepiniera clubului. Cele două scoli cu care am incheiat anul trecut un parteneriat, BC Laguna si Dan Dacian, sunt pilonii echipei noastre si sper ca acest lucru să se vadă din ce in ce mai mult in urmatorii ani, a spus Virgil Stanescu.
Jucatorii straini transferati in această vară ne aduc un plus enorm. Am cautat jucatori care dincolo de talentul lor să dovedească că sunt oameni pe care ne putem baza, cu o etică a muncii care să-i inspire pe cei mai tineri, care să fie modele in asa fel incat să reprezinte Steaua cu succes si pe teren si in afara lui, a mai adaugat presedintele roș-albastrilor.
Nu vom avea un tur de campionat usor, mai ales că nici presezonul nu a fost chiar cum ne-am dorit, dar speram să trecem cu bine de prima parte, să vedem ce va putea fi reglat in iarnă si să ducem Steaua catre Cupele Europene in sezonul viitor, a mai spus Stanescu. Stelistii pleacă astazi in Serbia, unde in perioada 11-13 septembrie vor juca trei amicale.
www.steauabaschet.ro a scris:
Steaua CSM EximBank va disputa trei partide amicale la Belgrad. Steliștii au plecat astazi catre capitala Serbiei și maine vor disputa prima partida contra celor de la Mega Vizura. Primul adversar reprezinta una dintre cele patru forțe ale baschetului plav, semifinalistă a ediției trecute de campionat și participantă in Liga Adriatica acolo unde in sezonul trecut a ocupat locul al optulea.
Steliștii vor juca apoi cu FMP Belgrad, o echipa de tradiție a Serbiei, care anul trecut a jucat in semifinalele Cupei și a incheiat campionatul pe locul cinci.
Ultima partidă din deplasarea in Serbia va fi pe 13 septembrie, cu Metalac Valjevo, echipa pe care steliștii au invins-o vara trecuta tot intr-o partidă din presezon, de la Cupa Mureș. A fost atunci 89-73 pentru roș-albaștri.