Din pacate ultimele meciuri ne-au aratat ceva ce n-as fi crezut posibil ... Steaua nu are in momentul asta mijlocasi valorosi. Nu-mi sariti in cap cu Paraschiv si Lovin, fiindca exact de ei vorbesc. Pe alde Coman si Petre inca nici nu-i iau in calcul. De la meciul cu Kiev incoace am vazut o linie de mijloc total incapabila de orice actiune ofensiva. Paraschiv, Lovin, Petre nu par in stare de un dribling, de o rupere de ritm. Se bat pentru minge, dar aportul lor ofensiv e slab rau de tot. Asta merge in Europa, unde vine adversarul peste tine si exista spatii, dar in campionat e altceva. Nici Nicolita nu e in mare forma, si asta cam de multisor. Cristocea era unica noastra speranta la capitolul asta si din pacate tocmai el s-a accidentat. Iar Bostina ar face bine sa-si faca bagajele si sa ne paraseasca. Il tot asteptam sa-si revina de nu mai stiu cat timp.
In aceste conditii, jocul Stelei a ajuns extrem de stereotip : mingi plimbate inutil intre mijlocasii defensivi si fundasi, urmate de mingi aruncate "la bataie" catre atancanti. Uneori Dica, alteori Badea mai reusesc cate o preluare buna. Prea rar insa pentru ce am avea nevoie. Sau daca cineva dintre mijlocasi isi ia inima in dinti, nu dribleaza spre poarta sau cauta sa treaca prin sprint de adversarul direct. Ci se incearca tot soiul de pase "la milimetru" care ar trebui sa fie date cu o precizie fantastica pentru a ajunge unde trebuie.. ori precizia lipseste. Sau se da o pasa de 3 metri la mijlocasul de banda, care are acum in fata 1-2 adversari si e tot departe de poarta. Dica incearca in destule cazuri sa mai coboare sa ajute, cu rezultate variabile, daca are om in spate nu prea reuseste mare lucru.
Si uite din cauza asta, jocul Stelei a ajuns extrem de previzibil si usor de blocat. Pui un om sa-l marcheze foarte strans pe Dica, blochezi flancurile atent, si nu prea ai probleme, Steaua se zbate inutil pe la 40 de metri de poarta ta. N-ai griji decat daca reuseste vreun stelist o actiune individuala (rar).
Nu degeaba a recunoscut MM Stoica dupa transferul lui Thereau ca de fapt tinta lui de la Anderlecht era mijlocasul (Camus parca il chema ??). Mai mult ca sigur el si Oli sunt constienti de aceasta stare de lucruri ... dar nu prea au ce face. Poate intoarcerea lui Radoi sa mai schimbe putin lucrurile, Mirel joaca de obicei ceva mai repede si indrazneste si sa suteze la poarta. Dar el nu este jucator de constructie si sa fim sinceri, nu poate sa desfaca apararea echipelor care se baga cu fundul in poarta.
De ce am scris toata polologhia asta ? Pentru ca din pacate sunt sigur ca exact asta vom vedea cu CFR Cluj. Si iar o sa scoatem 1 punct sau vom bate cu greu la maxim 1 gol diferenta. Poate daca mai prinde Goian vreun corner si o baga in ate mai repede sa respiram mai usurati.
Indiferent ce se intampla pana in iarna, chiar daca ramanem la 20 de puncte de Dinamo, trebuie sa aducem macar un mijlocas care sa stie ce-i aia dribling, un mijlocas care sa tina capul sus si sa dea naibii pase utile pentru atacanti, si caruia sa nu-i fie frica sa-si asume raspunderea sutului sau pasei decisive. Avem nevoie de un astfel de om ca de aer, daca vrem sa nu mai tremuram naibii la fiecare meci cu Poli Iasi sau Gloria Bistrita ca nu dam gol de parca am juca impotriva lui Chelsea sau Milan ! Din Romania, Tibi Balan mi se pare unicul jucator ce indeplineste aceste cerinte, iar 1 milion de euro n-ar trebui sa insemne prea mult pt o echipa ce a castigat mai mult doar din jocul cu Lyon. Din strainatate nu cred ca putem aduce un jucator cu adevarat valoros, pentru ca s-a vazut in repetate randuri ca astfel de jucatori nu vor sa vina in Romania, din pacate.