Sa lamurim ceva mai intai .... nu cred ca Steaua a fost "furata". Corpodean a gresit mai mult in favoarea lui Poli decat a Stelei, dar sa mie nu mi s-a parut ca rezultatul final ar fi fost schimbat din cauza asta.
Despre "fazele litigioase" :
1. Offside la Nicolita in prima repriza parca nu a fost. La limita, dar parca nu a fost. Intrucat a tras in portar, nu vad cam ce importanta mai are.
2. Fault la Oprita : asa si asa, eu n-as fi dat fault ca prea s-a prabusit McKain dintr-o data. Dar n-as garanta in nici un caz ca daca scapa singur cu portarul marca ... mie mi-a ramas in minte meciul din returul sezonului trecut cu Dinamo, cand la golul lui Cristocea super, mega-vedeta noastra Oprita a trecut pe langa minge la 1 metru de poarta goala. Bafta noastra ca pana la urma a intrat.
3. Penalty la McKain : chiar ca n-a fost. In primul moment si eu am zis la fel, insa urmarind faza la "Recursul epavei" mi s-a parut ca n-a fost cu intentie ... australianul a cazut pur si simplu pe minge. Cat sunt eu de stelist, nu dadeam penalty la faza asta.
4. Nesu putea lua al doilea galben. Da si nu. Depinde de atitudinea arbitrului .... atacul a fost la minge, spre deosebire de redusul mintal Alexa. Si primul cartonas fusese dat cam usor. Decizie corecta.
5. Povestea cu Ghionea (cica l-ar fi lovit pe un adversar). Chiar n-am vazut faza. Daca este adevarat, atunci Corpodean a avantajat Steaua si a gresit. Povestile cu "a fost provocat" sunt apa de ploaie. Un jucator profesionist nu face asa ceva.
Deci ... din 4 faze as zice 1 greseala evidenta in defavoarea Stelei (fault in atac Oprita), alta parca tot greseala (offside Nicolita) dar neimportanta fiindca deja ratase, plus 2 decizii corecte (nu s-a dat penalty si n-a fost eliminat Nesu si una in favoarea Stelei (doar galben la Ghionea). Per total, aproximativ egal as zice, in sensul ca s-a gresit, dar s-a gresit in ambele sensuri.
Sa nu mai dam atata vina pe arbitri. E un obicei prost.