FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Arbitrajele la meciurile Stelei.

«1236»
***alex***30.07.2006 11:18

Propun sa monitorizam aici fiecare arbitraj din meciurile Stelei, sa vedem in cate meciuri ne vor dezavantaja dar si ajuta, iar la sfarsitul campionatului sa tragem linie si sa vedem care e situatia.

Dupa parerea mea, in meciul de ieri cu Poli, am avut un 11m clar, iar Oprita a fost oprit din pozitie singur cu portarul dupa un fault inexistent.

Autori : Sorin Corpodean si Cristian Nica

IONUTZ-CIPRIAN30.07.2006 11:38

:evil: >>>Da,este o idee buna,dupa ce am vazut aseara,cred ca am fost dezavantajati in 2 randuri,si daca nu se intampla castigam 3 puncte,daca am inceput asa de "bine" cu arbitrajele inseamna ca o sa mai avem probleme cu fluierasi!!>>> :twisted:

forever_STEAUA30.07.2006 13:46

E o nimica toata ce s-a intamplat ieri in meciul cu pooli ... , fata de ce ne asteapta. Probabil din lipsa de personal (lipsa datorata evident sanctionarilor acestora) vor fi reactivati deaconu si serica. Atunci sa vedeti jale...

Melku30.07.2006 15:49

Mi se pare inutil sa ne batem capul cu arbitrajele oricum nu se va schimba nimic si daca doamne-fereste o sa pierdem campionatul nu o sa ma ajute cu nimic sa stiu ca Steaua a fost defavorizata. In Romania se pune prea mult amprenta pe arbitraje cand ar trebui pusa amprenta mai mult pe jocul de fotbal, nu trebuie sa depindem de o buna sau rea intentia a unui arbitru ci de propriul joc.

Dawson30.07.2006 21:35

Melku, esti arbitru cumva? Cum adica "se insista prea mult pe arbitraj"??? Pai noi suntem defavorizati mereu, dar culmea!!! - tot noi suntem acuzati ca am juca cu arbitrii!!!

Come on, e un topic beton - poate unul din cele mai serioase de pe acest forum!

Eu deja m-am saturat de cacaturile cu factiunea X sau Y din galerie care se cearta cu Z.

weeezer_2030.07.2006 21:40

in acelasi timp, ar trebui sa existe in paralel un thread in care sa fie "monitorizate" arbitrajele contracanditatelor...

***alex***30.07.2006 21:48

E o idee buna, poate le "monitorizam" aici, daca vrea un moderator sa schimbe numele topicului in "Arbitrajele din Liga I" sau "Arbitrajele Stelei si ale rivalilor", nu are sens sa deschidem altul.

armanovici30.07.2006 21:51

Tocmai am propus colegilor sa fie facut un articol principal pe una din coloanele de pe prima pagina in care sa monitorizam aceste greseli si sa fie updatat dupa fiecare etapa/meci cupa Romaniei.

Il vom avea in curand!

Melku30.07.2006 21:59

@ Dawson

Nu, nu sunt arbitru, dar nu ar fi fost rau.

Eu totusi as prefera sa vad pe Steaua practicand un fotbal foarte bun astfel incat sa castigam toate meciurile, sa nu aiba nici cum sa ne defavorizeze, dar daca noi stam sa ne plangem de un penalty la Timisoara...

Dawson30.07.2006 22:06

Melku

Si eu sunt de parere ca Steaua trebuie sa castige oricat de dezavantajati am fi. Dar prezentarea unor cifre care sa demonteze campaniile presei anti-noi ar fi mai mult decat binevenita.

In plus, nu e vorba de penalty acolo - se poate da sau nu... Se mai intampla. Dar Oprita era in situatie iminenta de gol si a fost stopat din actiune pentru un fault in atac inexistent!!!

Virgil31.07.2006 05:59

Dawson,daca ai fi urmarit emisiunea lui IoanitOAIA de duminica de la miezul noptii,te-ai fi convins ca Oprita i-a atins in alergare un picior lui McKaine,in secunda urmatoare acesta din urma luand pozitia patrupeda.Obstructie clara.

Nici penalty-ul pe care il vazusem noi la McKaine,nu a fost.Jucatorul lui Poli era in cadere si nu a existat intentie de a atinge mingea cu mana.

Greselile lui Corpodean au existat insa.In primul rand usurinta cu care a dat cartonase galbene fotbalistilor nostri,s-a constituit in greseala.Dar si altele,aproape insesizabile pentru necunoscatori.

Nu sunt sigur daca se poate pune problema ca a influentat rezultatul.Probabil ca nu.

bodanelu31.07.2006 06:05

nu a fost ofside la Nicolita, dupa pasa lui Dica. Corpodean, in direct aseara la emisiunea de pe RapidTV a avut initiativa si a propus sa apara acele linii imaginare astfel sa se dea seama daca a fost sau nu pozitie afara din joc!

***alex***31.07.2006 08:03

Nicolita era pe linie cu fundasul timisorean, Corpodean a incercat sa-l scuze pe asistent spunand ca din unghiul lui poate a vazut mai bine, dar asistentul era in spatele lui Nicolita!

La Oprita a fost o atingere fina, s-a vazut dupa miscarea piciorului drept a lui McKain, iar la hent unii arbitrii dadeau 11m!

Bogdan4Steaua31.07.2006 08:05

Daca ar fi fost in Anglia, faza cu McKain nu ar fi fost sanctionata sub nici o forma. 90% dintre arbitri lasau jocul sa continue.

***alex***31.07.2006 08:08

Dar suntem in Romania :D

Cooper31.07.2006 10:16
Nici penalty-ul pe care il vazusem noi la McKaine,nu a fost.Jucatorul lui Poli era in cadere si nu a existat intentie de a atinge mingea cu mana.

Virgil la hentul lui McKaine tin sa te contrazic. Nu a fost intentie de a juca mingea cu mana, a fost imprudenta la faza prin care a si influentat desfasurarea urmatoare a atacului Stelei. In cele mai multe cazuri, la astfel de faze se da penalty.Daca luam in considerare si ofsaidul inexistent la Nicolita, deja apar suspiciuni. Si eu sunt de parere ca , nu trebuie sa criticam arbitrajul la fiecare esec sau semiesec al Stelei, dar nici sa nu inchidem ochii atunci cand e vorba deja de 2-3 sau mai multe erori de arbitraj in defavoarea Stelei.

weeezer_2031.07.2006 10:31

si daca se petrecea faza pe linia portii, iar acea mana a australianului oprea mingea sa intre in plasa, ai fi spus la fel? sau nu, ca atunci era faza "de gol" si viciere de rezultat...

hai mai Virgil, adica explica-ne, ca sa trebuiasca sa fluiere hentz, trebuie sa se duca ala sa dea cu mana in minge intentionat??? altfel nu?? mi se pare ciudat ca tocmai tu gandesti asa... te-a plesnit mingea in mana, lucru care a influentat direct traiectoria balonului si implicit faza, e hentz fara doar si poate, singura exceptie fiind daca ai mana lipita de corp.

sorin_77731.07.2006 10:43

Parerea mea:

la orice faza arbitrul are acoperire indiferent ce ar fi dictat. Din pacate la toate trei a luat decizii in defavoarea noastra. Nu se pune problema vicierii de rezultat ci mai degraba lipsei noastre de insistenta, Poate la o a patra dicta ceva care sa ne avantajeze, poate chiar indica repunere de la mijlocul terenului de catre timisoreni. Ne-a lipsit o a 4-a faza care sa ridice semnul de intrebare... Asta ne-a lipsit: INSISTENTA... Si cu asta punem punct teoriei chibritului.

il caporale31.07.2006 11:18

Mie mi se pare ca arbitrii astia chiar nu inteleg nimic: le-a explicat ciobanu' sa ne lase-n pace, ei nu si nu, ne-au tras-o iar la Timisoara! Pana cand, fratilor?! :evil:

c.ronaldo1731.07.2006 15:22

ar fi mai bine sa se impuste corpodean salomir & co ........ :lol:

Virgil31.07.2006 17:00
si daca se petrecea faza pe linia portii, iar acea mana a australianului oprea mingea sa intre in plasa, ai fi spus la fel? sau nu, ca atunci era faza "de gol" si viciere de rezultat...

Probabil ca daca se petrecea pe linia portii se dadea penalty.

Virgil la hentul lui McKaine tin sa te contrazic. Nu a fost intentie de a juca mingea cu mana, a fost imprudenta la faza prin care a si influentat desfasurarea urmatoare a atacului Stelei.

Poti sa ma contrazici,nu ma supar.Nu detin adevarul absolut.Nu exista un adevar absolut - asta este absolut adevarat.

Stimati useri ceea ce am inscris in acel post,a fost o relatare a discutiei in 3,Corpodean,IoanitOAIA,Argaseala,purtata la emisiunea de duminica seara la "Procesul etapei".Toti au fost de acord ca nu a fost penalty si ca Oprita a comis fault in atac la McKain,dar nu am inteles bine daca Nicolita a fost in offside sau nu.

bodanelu31.07.2006 17:07

numai grasul ala de la Timisoara zicea ca a fost ofside... in rest toti au zis ca nu a fost!

forever_STEAUA31.07.2006 17:16
[

Stimati useri ceea ce am inscris in acel post,a fost o relatare a discutiei in 3,Corpodean,IoanitOAIA,Argaseala,purtata la emisiunea de duminica seara la "Procesul etapei".Toti au fost de acord ca nu a fost penalty si ca Oprita a comis fault in atac la McKain,dar nu am inteles bine daca Nicolita a fost in offside sau nu.

Recursul etapei :wink:

La Nicolita nu a fost offside, poate ca acolo nu a fost penalty, dar pe mine nimeni nu ma poate convinge ca a fost fault in atac in min. 82. Nu de alta, dar din cate stiu eu, vad foarte bine!

strezahuzum31.07.2006 18:37

Sa lamurim ceva mai intai .... nu cred ca Steaua a fost "furata". Corpodean a gresit mai mult in favoarea lui Poli decat a Stelei, dar sa mie nu mi s-a parut ca rezultatul final ar fi fost schimbat din cauza asta.

Despre "fazele litigioase" :

1. Offside la Nicolita in prima repriza parca nu a fost. La limita, dar parca nu a fost. Intrucat a tras in portar, nu vad cam ce importanta mai are.

2. Fault la Oprita : asa si asa, eu n-as fi dat fault ca prea s-a prabusit McKain dintr-o data. Dar n-as garanta in nici un caz ca daca scapa singur cu portarul marca ... mie mi-a ramas in minte meciul din returul sezonului trecut cu Dinamo, cand la golul lui Cristocea super, mega-vedeta noastra Oprita a trecut pe langa minge la 1 metru de poarta goala. Bafta noastra ca pana la urma a intrat.

3. Penalty la McKain : chiar ca n-a fost. In primul moment si eu am zis la fel, insa urmarind faza la "Recursul epavei" mi s-a parut ca n-a fost cu intentie ... australianul a cazut pur si simplu pe minge. Cat sunt eu de stelist, nu dadeam penalty la faza asta.

4. Nesu putea lua al doilea galben. Da si nu. Depinde de atitudinea arbitrului .... atacul a fost la minge, spre deosebire de redusul mintal Alexa. Si primul cartonas fusese dat cam usor. Decizie corecta.

5. Povestea cu Ghionea (cica l-ar fi lovit pe un adversar). Chiar n-am vazut faza. Daca este adevarat, atunci Corpodean a avantajat Steaua si a gresit. Povestile cu "a fost provocat" sunt apa de ploaie. Un jucator profesionist nu face asa ceva.

Deci ... din 4 faze as zice 1 greseala evidenta in defavoarea Stelei (fault in atac Oprita), alta parca tot greseala (offside Nicolita) dar neimportanta fiindca deja ratase, plus 2 decizii corecte (nu s-a dat penalty si n-a fost eliminat Nesu si una in favoarea Stelei (doar galben la Ghionea). Per total, aproximativ egal as zice, in sensul ca s-a gresit, dar s-a gresit in ambele sensuri.

Sa nu mai dam atata vina pe arbitri. E un obicei prost.

***alex***31.07.2006 18:44

Pai daca e un obicei prost, hai sa ne fure in fiecare etapa sa vedem tot asa zici?

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, considerã cã asistentul Ionel Iopa a greșit cînd a semnalizat poziție de ofsaid la Nicolițã, în minutul 32, și nu s-a pronunțat pentru faza din minutul 82 cînd celãlalt asistent, Cristian Nica, a semnalizat un fault comis de Oprița asupra lui McKain. În schimb, șeful CCA a decis cã nu se impunea acordarea unui penalty pentru Steaua, în minutul 85, cînd McKain a atins mingea cu mina. (gsp.ro)

Nicolita ramasese singur, la auzul fluierului nu a mai sutat exact la fel cum ar fi facut intr-o faza in care arbitrul nu fluiera. Aveam 1-0 la pauza, iar Poli trebuia sa iasa la atac ceea ce ne crea spatii mai mari!

«1236»