Cred ca o subapreciem prea mult pe Ludogorets, "post factum". Vezi si comentariile pe forum si in presa de dupa tragerea la sorti. Toti spuneau ca meciul era deschis oricarui rezultat, ca Steaua a avut ghinion si a cazut cu cel mai greu adversar, venit din urna 1 pe ultima ora.
Te cunosc ca un tip analitic care se uita bine si logic pe rezultate, asa ca hai sa analizam Ludogorets vs Steaua.
1) Are buget mai mare decat Steaua si jucatori mai scumpi. Unii chiar mai buni decat aveam noi la ora meciului.
2) Pe plan sportiv, in perioada 2013- 2014 nu a fost cu nimic mai prejos decat Steaua!(am luat perioada cand s-a jucat play off-ul)
Ludogorets in 2013-2014
Intern: Campioana si Cupa Bulgaria. Domina campionatul din 2011, cu 3 titluri consecutive. Nesemnificativ.
Europa:
- a castigat detasat grupa de EL cu 16 puncte, 5 victorii, 1 egal si ZERO infrangeri, intr-o grupa cu PSV, Dinamo Zagreb si Chornomorets Odesa. Pe PSV(atunci locul 4 in Olanda) a batut-o cu 2-0 in ambele meciuri.
- in 16-zecimi EL a eliminat-o pe Lazio cu 4-3
- in Optimi a fost eliminata de Valencia cu 0-4
Deci, ca si Steaua in 2012-2013, Ludogorets a castigat o grupa de EL si a ajuns in Optimi(neinvinsa de 8 meciuri!).
In sezonul 2014-2015
- La tragerea la sorti de play off, a cazut in urna a 2-a, numai pentru ca Legia-Celtic s-a decis la masa verde si s-a calificat Celtic, altfel ar fi fost in urna 1 ca Steaua. De asta a ajuns adversar. Era cel mai puternic adversar care ne putea pica din urna a 2-a. Ne-a eliminat din CL.
- In grupa CL, a facut 4 puncte intr-o grupa cu Real, Liverpool si Basel, cu 1 victorie, 2 egaluri si 3 infrangeri. Locul 4. Eu am vazut o parte din meciuri. A jucat bine!
Steaua cu Reghe in 2013-2014 in CL a facut 3 puncte, cu 0 victorii, 3 egal, 3 infrangeri, intr-o grupa cu Chelsea, Schalke si Basel. Locul 4. Deci?
Daca asa arata o echipa pe care Steaua poate spune din start ca o bate, atunci ... de vina e numai Galca.
Normal sa avem pretentii ca echipa noastra sa fie mai buna decat campioana a Bulgariei, pentru ca asa a fost mereu. Dar din pacate pe teren nu joaca istoria. Steaua a pierdut calificarea la Bucuresti si in prima repriza acolo prin mari ratari. Sa nu mai spun de 11m.
Asa cum Steaua a castigat CCE, s-a calificat in tururi superioare UEFA la 11m(cu ... Valencia, ..., Ajax), asa a si pierdut play off-ul la 11m in 2014 cu Ludogorets.
Si invinsele Stelei la 11m au suferit exact ca noi dupa play off-ul cu Ludogorets, mai ales ca atunci si ele se considerau mai bune decat Steaua, care era outsider.
Totusi, Steaua e Steaua!